دوره 35، شماره 245 - ( خرداد 1404 )                   جلد 35 شماره 245 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari M, Sadeghi M, Adineh N, Ashabi A. Investigating the Relationship Between Primary Malnutrition and Patient Outcomes Among Individuals Admitted to Kosar Hospital, Semnan, 2022. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (245) :44-55
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21566-fa.html
نظری مریم، صادقی ملیحه، آدینه نگار، اصحابی عاطفه. بررسی ارتباط سوء تغذیه اولیه و پیامدهای آن در بیماران بستری در بیمارستان کوثر شهرستان سمنان در سال 1401. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (245) :44-55

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21566-fa.html


چکیده:   (71 مشاهده)
سابقه و هدف: سوءتغذیه با افزایش مـدت بـستری، تأخیر در بهبودی و افزایش مرگ و میر بیمـاران بـستری منجر به افزایش هزینههای بیمارسـتانی میشود که در صورت انجام مداخلات به هنگام و تشخیص به موقع قابل پیشگیری است. این مطالعه با هدف بررسی غربالگری تغذیه‌ای بیماران بالای 19 سال در هنگام پذیرش در بیمارستان کوثر سمنان انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعهی مقطعی، 506 نفر از بیماران بزرگسال بستری شده در 6 ماه نخست سال 1401 در بیمارستان کوثر سمنان وارد مطالعه شدند. پس از جمعآوری اطلاعات مربوط به وضعیت تغذیه‌ای از چک لیست ارزیابی اولیه تغذیه‌ای، بیماران در معرض سوء تغذیه در سه گروه کمخطر، خطر متوسط و پرخطر برای سوء ‌تغذیه غربالگری و طبقه‌بندی شدند. داده‌‌ها در سطح معنی‌داری کمتر 05/0 تحلیل شدند.
یافته‏ها: 350 بیمار از 506 بیمار بررسی شده در هنگام پذیرش در معرض خطر سوء تغذیه بودند که 7/49 درصد مرد و 3/50 درصد زن با میانگین سنی 22/18 ± 9/60 سال بودند. شدت خطر سوء تغذیه در هنگام پذیرش در 71/33 درصد موارد کم، در 71/1 درصد موارد متوسط و در 57/64 درصد موارد بالا بود.
بهعلاوه خطر سوء تغذیه در بدو پذیرش در بیماران مسن (05/0>P) و در بیماران بستری در بخش داخلی (001/0P<) بهطور معنیداری بالاتر بود. مدت بستری در بیماران با خطر بالا برای سوء ‌تغذیه بهطور معنی‌داری بیشتر از بیماران با خطر کم و متوسط بود (049/0=P). خطر مرگ و میر در افراد با خطر بالای سوء‌ تغذیه افزایش می‌یافت (032/0=P).
استنتاج: سوء تغذیه در بیماران بزرگسال بستری در بیمارستان شایع بود و باعث افزایش طول مدت بستری در بیمارستان و مرگ و میر شد. بنابراین، ارزیابی وضعیت تغذیه بیماران در مراحل اولیه بستری و درمان، تغذیه مناسب برای کاهش پیامدهای آن بر بیماران و سیستم مراقبت بهداشتی، ضروری است.

 
متن کامل [PDF 608 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb