Keyhani S, Akbarzadeh F, Yazdani A, Zilochi N, Saneei N, Dehghani R. Assessment of the Physicochemical and Microbial Quality of Swimming Pool Water in Kashan, Iran, 2024. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (245) :107-114
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21703-fa.html
کیهانی سارا، اکبرزاده فاطمه، یزدانی اکرم، زیلوچی نرجس، صانعی نفیسه، دهقانی روح الله. بررسی کیفیت فیزیکوشیمیایی و میکروبی آب استخرهای شنای شهر کاشان در سال 1403. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (245) :107-114
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21703-fa.html
چکیده: (74 مشاهده)
سابقه و هدف: عدم رعایت اصول بهداشتی و گندزدایی مناسب آب استخر، باعث ایجاد مشکلات بهداشتی و انتقال بیماریهای عفونی به شناگران میشود. با توجه به اهمیت کنترل کیفیت آب، مطالعه حاضر به بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب استخر پرداخته است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از 5 استخر شنای سرپوشیده فعال در شهر کاشان به صورت نمونهبرداری جامع میکروبی و شیمیایی انجام شد. نمونهها از هر استخر با 4 مرتبه تکرار جمعآوری گردید پارامترهای کلر آزاد باقیمانده، درجه حرارت، کدورت، PH، باکتریهای هتروتروف و کلیفرم مدفوعی وکلیفرم کل مورد بررسی قرار گرفت. نمونهبرداری میکروبی و شیمیایی به صورت هفتگی طی مدت 1 ماه انجام شد و نمونهها مطابق با روشهای استاندارد آزمایش شدند.
یافتهها: در این تحقیق 65 درصد نمونهها در گسترهی PH استاندارد (7/8-2/7) بودند.90 درصد نمونهها دارای کلر باقیمانده بالاتر از mg/l 1 بودند. در هیچ کدام از نمونهها باکتری اشریشیا کلی مشاهده نشد.20 درصد نمونهها دارای آلودگی کلیفرم مدفوعی بر حسب MPN بودند. 10 درصد نمونهها دارای کدورت بیش از حد مجاز NTU 5/0 بودهاند، دمای میانگین استخر ها 30/99 درجه سلسیوس محاسبه شد.
استنتاج: درجه حرارت استخرهای شنای شهر کاشان تطابق با استاندارد نداشت. موارد آلودگی میکروبی زمانی اتفاق افتاده بود که میزان کلر باقیمانده در حد استاندارد نبود. با توجه به نتایج پژوهش، لازم است پایش مداوم کلر باقیمانده و کنترل PH به منظور حفظ کیفیت باکتریولوژی آب استخرهای شنا انجام شود و پیشنهاد میشود که استخرها بهمنظور جلوگیری از آلودگیهای میکروبی، اقداماتی نظیر نصب سیستمهای پیشرفته گندزدایی، پایش مستمر PH و کلر باقیمانده، و بهبود کنترل دما اتخاذ کنند.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست