دوره 15، شماره 48 - ( آبان 1384 )                   جلد 15 شماره 48 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12784 مشاهده)
سابقه و هدف: آرتریت روماتویید از بیماری های روماتیسمی منتشر خود ایمن است. اتو آنتی بادی های کشف شده در این بیماری از نظر تشخیص و پیش آگهی با ارزش می باشند. یکی از این آنتی بادی ها، آنتی بادی ضد کراتین (AKA). است که با کراتین فیبری در اپیدرم و ضمائم اپیدرمال و لایه های شاخی شده اپی تلیوم مری رت واکنش می دهد. ابتدا کیت AKA-IFA طراحی، حساسیت و ویژگی آن محاسبه می شود سپس شیوع آنتی بادی را در بیماران آرتریت روماتویید (RF) بررسی و در پایان نتایج AKA با نتایج آزمایش RF مقایسه شد.
مواد و روش ها: با استفاده از آنتی ژن های پروتیینی لایه شاخی مری رت و استفاده از آنتی هیومن IgG کونژوگه به ماده فلورسنت، کیت AKA طراحی گردید. برای سنجش حساسیت و ویژگی کیت، 52 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید با استفاده از معیار کالج روماتولوژی امریکا با میانگین سنی15.8±48.0 انتخاب شد و نتایج آزمایش AKA در آنها با گروه کنترل بیمار (23 بیمار مبتلا به بیماری های روماتیسمی و غیر مبتلا به آرتریت روماتویید) با میانگین سنی 16.9±32.5 و گروه کنترل سالم 30 نفر با میانگین سنی 16.9±32.1 مورد مقایسه قرار گرفت. جهت تعیین دقت کیت، روش Inter assay و Inter assay مورد استفاده قرار گرفت. RF بیماران بررسی و نتایج آن با نتایج AKA شده مقایسه گردید.
یافته ها: از 52 بیمار آرتریت روماتویید، 39 مورد (75 درصد) و در گروه کنترل بیمار 3 مورد (13 درصد) و در گروه کنترل سالم 1 مورد (3.3درصد) AKA مثبت بودند. کیت طراحی شده AKA از دقت 100 درصد به روشن Inter assay و 98 درصد به روش Inter assay برخوردار بوده و حساسیت و ویژگی تست AKA در رقت 1.10 سرم به ترتیب 75 و 92.5 درصد بود. در حالی که حساسیت و ویژگی RF به ترتیب 88.5 و 86.8 درصد محاسبه شد.
استنتاج: نتایج نشان داد، بهترین حساسیت و ویژگی آزمایش برای بیماران آرتریت روماتویید، تیتر۱۰/۱ است به عبارتی رقت۱۰/۱ به عنوان حداقل تیتر معنی دار (Cut off) در تشخیص و تایید آرتریت روماتویید می باشد و با توجه به دقت کیت طراحی شده، سنجش –IFA AKA دارای اعتبار علمی بالایی در تشخیص و تایید بیماری آرتریت روماتویید می باشد.
متن کامل [PDF 158 kb]   (2798 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.