دوره 15، شماره 48 - ( آبان 1384 )                   جلد 15 شماره 48 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abedian F, Baradaran H, Saghafi M, Rezaee A, Mazloom S, Abedian Z. Designing of Anti keratin Antibody kit by Immuno fluorescent assay. (IFA) and it's evaluation in Rheumatoid Arthritis (RA) pathients. J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (48) :18-25
عابدیان فرشیده، برادران حسن، ثقفی مسعود، رضایی سیدعبدالرحیم، مظلوم سیدرضا، عابدیان زینب. طراحی و ارزیابی کیت آنتی بادی ضد کراتین [AKA] در بیماران آرتریت روماتویید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (48) :18-25

سابقه و هدف: آرتریت روماتویید از بیماری های روماتیسمی منتشر خود ایمن است. اتو آنتی بادی های کشف شده در این بیماری از نظر تشخیص و پیش آگهی با ارزش می باشند. یکی از این آنتی بادی ها، آنتی بادی ضد کراتین (AKA). است که با کراتین فیبری در اپیدرم و ضمائم اپیدرمال و لایه های شاخی شده اپی تلیوم مری رت واکنش می دهد. ابتدا کیت AKA-IFA طراحی، حساسیت و ویژگی آن محاسبه می شود سپس شیوع آنتی بادی را در بیماران آرتریت روماتویید (RF) بررسی و در پایان نتایج AKA با نتایج آزمایش RF مقایسه شد.
مواد و روش ها: با استفاده از آنتی ژن های پروتیینی لایه شاخی مری رت و استفاده از آنتی هیومن IgG کونژوگه به ماده فلورسنت، کیت AKA طراحی گردید. برای سنجش حساسیت و ویژگی کیت، 52 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید با استفاده از معیار کالج روماتولوژی امریکا با میانگین سنی15.8±48.0 انتخاب شد و نتایج آزمایش AKA در آنها با گروه کنترل بیمار (23 بیمار مبتلا به بیماری های روماتیسمی و غیر مبتلا به آرتریت روماتویید) با میانگین سنی 16.9±32.5 و گروه کنترل سالم 30 نفر با میانگین سنی 16.9±32.1 مورد مقایسه قرار گرفت. جهت تعیین دقت کیت، روش Inter assay و Inter assay مورد استفاده قرار گرفت. RF بیماران بررسی و نتایج آن با نتایج AKA شده مقایسه گردید.
یافته ها: از 52 بیمار آرتریت روماتویید، 39 مورد (75 درصد) و در گروه کنترل بیمار 3 مورد (13 درصد) و در گروه کنترل سالم 1 مورد (3.3درصد) AKA مثبت بودند. کیت طراحی شده AKA از دقت 100 درصد به روشن Inter assay و 98 درصد به روش Inter assay برخوردار بوده و حساسیت و ویژگی تست AKA در رقت 1.10 سرم به ترتیب 75 و 92.5 درصد بود. در حالی که حساسیت و ویژگی RF به ترتیب 88.5 و 86.8 درصد محاسبه شد.
استنتاج: نتایج نشان داد، بهترین حساسیت و ویژگی آزمایش برای بیماران آرتریت روماتویید، تیتر۱۰/۱ است به عبارتی رقت۱۰/۱ به عنوان حداقل تیتر معنی دار (Cut off) در تشخیص و تایید آرتریت روماتویید می باشد و با توجه به دقت کیت طراحی شده، سنجش –IFA AKA دارای اعتبار علمی بالایی در تشخیص و تایید بیماری آرتریت روماتویید می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |