دوره 14، شماره 42 - ( فروردين 1383 )                   جلد 14 شماره 42 صفحات 107-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ryahi Âlam N, Salar S, Rahimi S. Designing protocol of MR for angiography of lower limbs using MRI instrument 1.5 Tasla . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (42) :98-107
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-373-fa.html
ریاحی عالم نادر، سالار شکراله، رحیمی سیدعلی. طراحی پروتکل MR انژیوگرافی اندام تحتانی با استفاده از دستگاه 1.5MRI تسلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (42) :98-107

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-373-fa.html


چکیده:   (15329 مشاهده)
سابقه و هدف: تشخیص و درمان به موقع بیماری های اندام تحتانی برای بیماران، دارای اهمیت حیاتی است. روش استاندارد در تشخیص، آنژیوگرافی معمولی می باشد که دارای مشکلات متعددی چون خطرات اشعه X و حساسیت به مواد تزریقی حاجب و مشکلات مربوط به باز نمودن رگ می باشد. قدرت تفکیک روش اولتراسونوگرافی داپلر نیز کم است. یکی از روش های مناسب برای تشخیص بیماری های عروق،MR آنژیوگرافی می باشد. طی تحقیقات مختلف روی دستگاه های 5/1 تسلا امکان تهیه تصاویری مطلوب با ارزش های متفاوت برای بخش های مختلف اندام به دست آمده است. در ایران در این زمینه هیچ گونه طراحی انجام نشده و در حال حاضر آنژیوگرافی اندام تحتانی صورت نمی گیرد. در این طراحی سعی شده است با توجه به توانایی های سیستم، تصاویر مطلوبی از اندام تحتانی تهیه شود.
مواد و روش ها: در این طراحی با استفاده از دستگاه 5/1 تسلای M‏RI ، مقادیر بهینه برای حالات مختلف، محاسبه شد و بر روی افراد داوطلب، بیمار و فانتوم مورد آزمون قرار گرفت. SNR وCNR تصاویر به دست آمده، مورد مقایسه قرار گرفت و از جنبه ارزش تشخیصی به وسیله رادیولوژیست درجه بندی شد.
یافته ها: روش2D-TOF با استفاده از پالس سکانس های GRE-SPOILED انتخاب و پارامترهایTR/TE/FA/Th برای ناحیه لگن 5/90/6/20، ناحیه ران 4/90/6/30 و زانو و ساق 5/2/60/8/35 به دست آمد. مرتبه اول جبران جریان، یک پالس پیش اشباع تحتانی متحرک، NSA=1، اندازه ماتریکس 128 الی180 در راستای فاز و 256 در راستای فرکانس انتخاب شد. ارزش کیفی تصاویر در ناحیه لگن 3، ران و زانو 3 و برای ساق 4 به دست آمد. کل زمان تصویر گیری از اندام تحتانی در مدت زمان 45 دقیقه انجام گرفت.
استنتاج: روش SPOILED GRE 2D-TOF با ایـــن که نمی تواند تصاویری قابل مقایسه با آنژیوگرافی معمولی (Conventional) ارایه دهد، ارزش تصاویر به دست آمده به خصوص برای ناحیه زانو و ساق قابل توجه بوده و به خوبی می تواند اطلاعات لازم را برای جراحان و متخصصین فراهم آورد. این تکنیک به خصوص برای بیمارانی که نمی توانند تحت آزمون آنژیوگرافی معمولی قرار گیرند، مفید می باشد. هر چند ارزش تصاویرMRA با تزریق ماده حاجب بالاتر از این روش می باشد، هزینه بالای آن می تواند برای بسیاری از بیماران، مشکل ساز باشد.
متن کامل [PDF 950 kb]   (2306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb