دوره 14، شماره 43 - ( تير 1383 )                   جلد 14 شماره 43 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hedayati M, Badali H, Vasheghani F, Âghili S, Mohammadpour R. Immunoblotting analysis of sera from patients with acute and chronic vaginitis for IgE and IgG antibiodies against Candida albicans . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (43) :17-25
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-376-fa.html
هدایتی محمدتقی، بدلی حمید، واشقانی فرزانه، عقیلی سیدرضا، محمدپور تهمتن رضاعلی. بررسی سرم بیماران مبتلا به واژینیت حاد و مزمن از نظر IgE و IgG اختصاصی نسبت به کاندیدا آلبیکانس با روش ایمونوبلاتینگ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (43) :17-25

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-376-fa.html


چکیده:   (13272 مشاهده)
سابقه و هدف: کاندیدا آلبیکانس از میکروفلورهای محیط واژن می باشد. نحوه واکنش به اجزا آنتی ژنی کاندیدا آلبیکانس در بیماران مختلف، متفاوت بوده و احتمالا در سیر بالینی بیماری می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد؛ لذا در مطالعه حاضر آنتی بادی های IgE و IgG ایجاد شده بر علیه کاندیدا آلبیکانس در سرم بیماران مبتلا به واژینیت حاد و مزمن کاندیدایی و غیرکاندیدایی با روش ایمونوبلاتینگ مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: کاندیدا آلبیکانس در محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. سلول های مخمری از سطح کشت جمع آوری گردید. پس از شکستن سلول های مخمری، نمونه ها سانتریفوژ گردید (دور 25000 به مدت 5/1 ساعت). قسمت روی محلول به عنوان عصاره خام جدا گردید. سپس عصاره خام با روش SDS-PAGE از نظر پروتیین تفکیک گردید. پس از انتقال پروتیین های تفکیک شده به صفحه نیتروسلوز، اجزا پروتیینی با سرم های بیماران مورد مطالعه مجاور شدند و باندهای پاسخ دهنده به IgE و IgG با آنتی بادی های ضد IgE و IgG انسانی که به وسیله آنزیم، نشان دار شده بود در یک سوبسترای رنگی نمایان شد.
یافته ها: در SDS-PAGE تعداد 15 باند پروتیینی مختلف با وزن مولکولی بین 75-13 کیلودالتون شناسایی شد. در ایمونوبلاتینگ، هیچ کدام از باندهای پروتیینی با IgE اختصاصی واکنشی نشان نداد. اما باندهای پروتیینی با وزن های مولکولی 25 و 52 کیلو دالتون با IgG سرم های به دست آمده از بیماران مبتلا به واژینیت مزمن کاندیدایی در 100 درصد موارد واکنش قوی نشان دادند. در صورتی که 100 درصد بیماران مبتلا به واژینیت حاد کاندیدایی تنها با باند پروتیینی 47 کیلو دالتون، واکنش قوی نشان دادند و 55 درصد بیماران مبتلا به واژینیت مزمن غیرکاندیدایی تنها به باند 47 کیلو دالتون، واکنش ضعیف نشان دادند.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آنتی بادی IgG ضد کاندیدایی بر علیه باندهای پروتئینی 25 و 52 کیلو دالتون می تواند با دوره های مزمن و پاسخ نیرومند با آنتی ژن 47 کیلو دالتونی با شکل حاد واژینیت کاندیدایی در ارتباط باشد؛ لذا آشکار ساختن این باندهای پروتیینی در بیماران مبتلا به واژینیت مزمن و حاد می تواند از راه کارهای تشخیصی ولوو واژینیت مزمن و حاد باشد.
متن کامل [PDF 4508 kb]   (2601 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb