دوره 15، شماره 48 - ( آبان 1384 )                   جلد 15 شماره 48 صفحات 31-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimzadeh M, Hosseinimehr S, Mahmodi M, Gayekhloo M, Hoseiani S. Measuring the amount of vitamin C in citrus fruits by a two step oxidation-reduction titration method . J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (48) :26-31
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4-fa.html
ابراهیم زاده محمدعلی، حسینی مهر سیدجلال، محمودی میترا، قایخلو محمدرضا، حسینی سیدمسعود. اندازه گیری میزان ویتامین ث با روش تیتراسیون دو مرحله ای اکسیداسیون – احیا در انواع مرکبات. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (48) :26-31

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4-fa.html


چکیده:   (26568 مشاهده)
سابقه و هدف: شواهد حاکی از آن است که مصرف میوه ها به علت دارا بودن مواد آنتی اکسیدانت، از قبیل ویتامین ث خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می دهند. از آنجا که مرکبات منبع غنی از این ویتامین می باشند این مطالعه مقدار این ویتامین را در برخی گونه های پر مصرف مرکبات اندازه گیری می کند.
موادو روش ها: سیزده گونه رسیده و پرمصرف مرکبات از باغ های تحقیقاتی فجر ساری تهیه و میزان ویتامین ث با روش تیتراسیون دو مرحله ای اکسیداسیون – احیا اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی آنالیز شد.
یافته ها: میانگین ویتامین ث در تمامی میوه ها 18.3±85.4 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه (با محدوده 57.9 تا 131.6) بود. بیش ترین مقدار این ویتامین در پرتقال شهسواری، 4.2±131.6، و پرتقال خونی سانگینولا 2.2± 100.7 میلی گرم و کم ترین مقدار آن در تانجلو، 2.3±57.9 و نارنگی 2.2±70.2میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه بود. ارتباطی بین مقدار ویتامین ث و اسید سیتریک موجود در آب میوه یافت نشد.
استنتاج: بین میزان ویتامین ث در انواع مرکبات مورد تحقیق در این مطالعه اختلاف آماری معنی داری وجود داشت. به منظور دریافت مقدار بیش تری از ویتامین ث از طریق رژیم روزانه، مصرف مرکبات حاوی ویتامین ث بیش تر، پیشنهاد می گردد.
واژه‌های کلیدی: ویتامین ث، تیتراسیون، مرکبات
متن کامل [PDF 124 kb]   (25816 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb