دوره 18، شماره 65 - ( مرداد و شهریور 1387 )                   جلد 18 شماره 65 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Glini moghadam T, Moslemizadeh N, Mohammadpour R, Hamzeh Robati M. Relationship of serum ceruloplasmin and pre-eclampsia. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (65) :34-41
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-478-fa.html
گلینی مقدم طاهره، مسلمی زاده نرگس، محمدپور تهمتن رضاعلی، حمزه رباطی منصوره. بررسی رابطه سطح سرولوپلاسمین سرم با بروز پره اکلامپسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (65) :34-41

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-478-fa.html


چکیده:   (11912 مشاهده)
سابقه و هدف: پره اکلامپسی یک اختلال حاملگی است که با افزایش عوارض و مرگ و میر مادری و پره ناتال همراه می باشد. میزان بروز آن 5 درصد و تحت تاثیر پاریتی، زمینه ژنتیکی و عوامل محیطی می باشد. در حال حاضر تنها راه درمان ختم حاملگی است. استفاده از آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از پره اکلامپسی مفید گزارش شده است. این مطالعه برای ارزیابی سطح سرمی سرولوپلاسمین مادری در پره اکلامپسی جهت تعیین تغییرات سطح سرمی سرولوپلاسمین در زنان پره اکلامپتیک نسبت به زنان غیر پره اکلامپتیک انجام می شود.
مواد و روش ها: این تحقیق به روش مورد- شاهد انجام شده است. تعداد نمونه ها 100 نفر بوده است که از میان زنان باردار بستری در بخش زنان و زایشگاه بیمارستان امام خمینی (ره) ساری انتخاب شدند. پس از بررسی وجود معیارهای خروج و اخذ رضایت کتبی از بیماران اطلاعات در پرسشنامه تکمیل شد. نمونه خون وریدی جهت سنجش میزان سرولوپلاسمین به آزمایشگاه ارسال شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون t مستقل انجام گرفت.
یافته ها: متوسط سن حاملگی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 36.10±2.90 و 37.86±2.82 هفته و متوسط فشار سیستولی به ترتیب 153.40±12.22 و 112.55±8.90 میلی متر جیوه و همچنین میزان متوسط سرولوپلاسمین سرم در گروه م ورد نسبت به شاهد به طور چشمگیری بیشتر بود. 63.3 درصد از زنان گروه مورد در فاز پره اکلامپسی زودرس و 36.7 درصد در فاز دیررس بسر می بردند، ضمن این که 22 درصد از زنان این گروه سابقه پره اکلامپسی در حاملگی قبلی و 16 درصد سابقه هایپرتانسیون قبل از بارداری داشتند. در گروه مورد 92 درصد زنان دارای میزان سرولوپلاسمین بالاتر از نرمال بودند، در حالی که این رقم در گروه شاهد 42 درصد محاسبه شده است.
استنتاج: متغیرهای توده جرمی بدن، فشار سیستولی، فشار دیاستولی و سرولوپلاسمین دارای تفاوت معنی داری بین دو گروه بودند. افزایش سرولوپلاسمین سرم از حد نرمال می تواند علامتی زودرس از بروز پره اکلامپسی باشد، ضمن این که با شدت پره اکلامپسی نیز رابطه مستقیم دارد.
متن کامل [PDF 164 kb]   (3009 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb