دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 252-242 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alidoust S, Esmaeili Sari A, Bahramifar N. Bioaccumulation of Total and Organic Mercury in Goldfish (Carassius auratus gibelio) in Anzali Wetland, and Assessment of Health Risks. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (120) :242-252
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4856-fa.html
علی‌دوست شهره، اسماعیلی ساری عباس، بهرامی‌فر نادر. تجمع زیستی جیوه کل و جیوه آلی در ماهی کاراس (Carassius aurathus gibelio) تالاب انزلی و ارزیابی خطرات سلامتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (120) :242-252

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4856-fa.html


چکیده:   (6566 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگی جیوه هنوز هم تهدیدی برای محیط‌ز‌یست و بهداشت عمومی در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه محسوب می‌شود. هدف از این تحقیق تعیین جیوه کل و آلی در بافت عضله ماهی کاراس در دو منطقه غرب و شرق تالاب انزلی، ارزیابی خطر سلامت مصرف این ماهی و تعیین وعده‌های مجاز مصرف ماهی در هر ماه است. مواد و روش‌ها: بیست عدد ماهی کاراس در هر منطقه غرب و شرق تالاب جمع‌آوری شدند. غلظت جیوه کل با استفاده از دستگاه آنالیز جیوه پیشرفته (AMA 254) تعیین شد، در صورتی که جیوه آلی در بافت عضله بعد از هضم اسیدی و استخراج در تولوئن با استفاده از دستگاه AMA 254 اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: غلظت جیوه کل و آلی در بافت عضله ماهی کاراس منطقه شرق تالاب (56.92 ± 106.97 و 45.41 ± 88.00 نانوگرم بر گرم وزن‌ تر) به طور معنی‌داری بیشتر از همان غلظت‌ها در ماهی‌های منطقه غرب تالاب (16.88 ± 45.50 و 14.32 ± 40.62 نانوگرم بر گرم وزن ‌تر) بودند. همچنین همبستگی مثبت و معنی‌داری بین جیوه کل و آلی با میزان چربی یافت شد. استنتاج: اگرچه میانگین غلظت‌های جیوه کل در ماهی‌ها از حد بیشینه توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی برای مصرف انسان (0.5 میلی‌گرم بر گرم وزن‌تر) بالاتر نبود، ولی میزان مجاز مصرف ماهی کاراس برای کودکان و بزرگسالان در بخش شرقی به ترتیب 3 و 13 و بخش غربی به ترتیب 5 و 25 وعده در ماه به‌دست آمد.
متن کامل [PDF 726 kb]   (2293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb