دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 151-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8099 مشاهده)
سابقه و هدف:بیماری‌های کبدی مختلف به واسطه الکل مانندالکلیک استئاتوسیز، هپاتیت کبدی و سیروز الکلیک در مطالعات حیوانی گزارش شده است. مصرف طولانی مدت ومزمن الکل باعث اکسیداتیو استرس در کبد و کاهش ظرفیت اکسیدانی می‌گردد. ترامتس ورسیکالر قارچی است که روی تنه درختان رشد می‌کند و متعلق به گروهی از قارچ‌های بازیدیومیست است. هدف از این مطالعه بررسی اثر محافظت کبدی عصاره متانولی و آب داغ حاصل از قارچ ترامتس ورسیکالر می باشد. مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری قارچ ترامتس ورسیکالر و عصاره‌گیری به روش ماسراسیون، عصاره حاصل با استفاده از فریزدرایر به صورت پودر درآمد. این مطالعه بر روی موش‌های سوری نر با وزن 5±20 'گرم انجام شد. موش‌ها به طور تصادفی به 8 گروه (4 تایی) تقسیم شده و با دوزهای مختلف از عصاره‌ها به مدت یک هفته گاواژ شدند. در نهایت بافت کبد برای اندازه‌گیری گلوتاتیون احیا (GSH) خارج ونمونه‌خون برای اندازه‌گیری سطح آنزیم‌های آلانین آمینوترنسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز((ALP گرفته شد. یافته‌ها: در گروه‌های دریافت‌کننده اتانول با دوزهای متفاوت از عصاره‌ها در مقایسه باگروه دریافت‌کننده اتانول، گلوتاتیون و آنزیم‌های AST، ALT و ALPاختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت و همچنین در سطح گلوتاتیون و آنزیم‌های کبدی در گروه دریافت کننده اتانول با عصاره آب داغ و متانولی قارچ ترامتس ورسیکالر با دوز mg/Kg200 در مقایسه باگروه نرمال اختلاف آماری معناداری دیده نشد. استنتاج: نتایج حاصل از مطالعه نشان‌دهنده اثر آنتی اکسیدانی موثر عصاره‌های مذکور بر سمیت کبدی ناشی از اتانول در موش سوری می‌باشد این عصاره‌ها می‌توانند سبب ایجاد ذخایر گلوتاتیونی به حالت نرمال بدن پس از مصرف اتانول شوند و از تخریب سلول‌های کبدی و افزایش سطح آنزیم‌های AST، ALT و ALPدر سرم جلوگیری نمایند.
متن کامل [PDF 237 kb]   (2244 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.