Shokrzade M, Habibi O, Abbasi A, Makhlugh M, Sadat Hosseini A, Poolaee S. Protective Effect of Methanol and Hot-water Extraction from Trametes versicolor on Ethanol-induced Liver Toxicity in Mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :141-151
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5133-fa.html
شکرزاده محمد، حبیبی عمران، عباسی علی، مخلوق مریم، السادات حسینی آنسه، پولایی صفیه. بررسی اثر محافظتی عصاره متانولی و آب داغ قارچ دارویی ترامتس ورسیکالر بر سمیت کبدی ناشی از اتانول درموش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :141-151
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5133-fa.html
چکیده: (8091 مشاهده)
سابقه و هدف:بیماریهای کبدی مختلف به واسطه الکل مانندالکلیک استئاتوسیز، هپاتیت کبدی و سیروز الکلیک در مطالعات حیوانی گزارش شده است. مصرف طولانی مدت ومزمن الکل باعث اکسیداتیو استرس در کبد و کاهش ظرفیت اکسیدانی میگردد. ترامتس ورسیکالر قارچی است که روی تنه درختان رشد میکند و متعلق به گروهی از قارچهای بازیدیومیست است. هدف از این مطالعه بررسی اثر محافظت کبدی عصاره متانولی و آب داغ حاصل از قارچ ترامتس ورسیکالر می باشد.
مواد و روشها: پس از جمعآوری قارچ ترامتس ورسیکالر و عصارهگیری به روش ماسراسیون، عصاره حاصل با استفاده از فریزدرایر به صورت پودر درآمد. این مطالعه بر روی موشهای سوری نر با وزن 5±20 'گرم انجام شد. موشها به طور تصادفی به 8 گروه (4 تایی) تقسیم شده و با دوزهای مختلف از عصارهها به مدت یک هفته گاواژ شدند. در نهایت بافت کبد برای اندازهگیری گلوتاتیون احیا (GSH) خارج ونمونهخون برای اندازهگیری سطح آنزیمهای آلانین آمینوترنسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز((ALP گرفته شد.
یافتهها: در گروههای دریافتکننده اتانول با دوزهای متفاوت از عصارهها در مقایسه باگروه دریافتکننده اتانول، گلوتاتیون و آنزیمهای AST، ALT و ALPاختلاف آماری معنیداری وجود داشت و همچنین در سطح گلوتاتیون و آنزیمهای کبدی در گروه دریافت کننده اتانول با عصاره آب داغ و متانولی قارچ ترامتس ورسیکالر با دوز mg/Kg200 در مقایسه باگروه نرمال اختلاف آماری معناداری دیده نشد.
استنتاج: نتایج حاصل از مطالعه نشاندهنده اثر آنتی اکسیدانی موثر عصارههای مذکور بر سمیت کبدی ناشی از اتانول در موش سوری میباشد این عصارهها میتوانند سبب ایجاد ذخایر گلوتاتیونی به حالت نرمال بدن پس از مصرف اتانول شوند و از تخریب سلولهای کبدی و افزایش سطح آنزیمهای AST، ALT و ALPدر سرم جلوگیری نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
سم شناسی