Noori T, Ahmadi M, Bahaadinbeigy K, Mehraeen E. Deliveryof TelementalHealth-care Services to Veteransin Selected Countries:A ComparativeStudy. J Mazandaran Univ Med Sci. 2015; 25 (126) :134-138
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5926-fa.html
نوری طیبه، احمدی مریم، بهاء الدین بیگی کامبیز، مهرآیین اسماعیل. مطالعه تطبیقی ارائه خدمات سلامت روان از راه دور به نظامیان در کشورهای منتخب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1394; 25 (126) :134-138
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5926-fa.html
چکیده: (3793 مشاهده)
سابقه و هدف: در سالهای اخیر به منظور بهبود دسترسی سربازان و نظامیان به مراقبتهای بهداشتی درمانی تخصصی، برنامههای پزشکی از راه دور متعددی توسط سازمانهای نظامی پیاده سازی و مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر مقایسه ارائه خدمات سلامت روان از راه دور به نظامیان در کشورهای منتخب بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به روش توصیفی- تطبیقی و در سال 1392 انجام شد. در این پژوهش الزامات خدمات سلامت روان از راه دور نظامیان در کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و ایران مقایسه گردید. گردآوری دادهها از طریق جستجوی منابع کتابخانهای، نشریات و سایت های معتبر از جمله سایت وزارت امور کهنه سربازان آمریکا و تحلیل آنها از طریق جداول تطبیقی صورت گرفت.
یافتهها: کشورهای آمریکا، استرالیا و کانادا به شکل اصولی و منظم از فنآوری سلامت روان از راه دور جهت ارائه خدمات متنوع بهداشت روان به نظامیان خود بهره گرفتهاند. در ایران هیچ فعالیت عملی و موثری جهت استفاده از قابلیتهای این فنآوری انجام نگرفته است و تنها، فنآوری تلفن موسوم به صدای مشاور جهت ارائه خدمات روانشناسی به نظامیان به کار گرفته شده است.
استنتاج: با توجه به تجربه موفق سایر کشورها در به کارگیری خدمات سلامت روان از راه دور به نظر میرسد برنامههای سلامت روان از راه دور سبب افزایش کیفیت ارائه این خدمات و کاهش ارجاعات غیر ضروری نظامیان به مراکز درمانی شود.