دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 51-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharbafi R, Moradian F, Rafiei A, Barzegar A. Isolation and Purification of Bovine Lactoferrin. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :44-51
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-668-fa.html
شعربافی رمیسا، مرادیان فاطمه، رفیعی علیرضا، برزگر علی. جداسازی و خالص سازی لاکتوفرین از شیر گاو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :44-51

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-668-fa.html


چکیده:   (16219 مشاهده)
سابقه و هدف: لاکتوفرین یک پروتئین چند عملکردی با خواص مفید زیادی است که کاندید مناسبی جهت کاربردهای بالینی و تجاری است. اخیرا مشخص شده که تغذیه خوراکی لاکتوفرین اثرات مفیدی از جمله تعدیل عملکرد سیستم ایمنی، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی در سلامت نوزادان و بزرگسالان در انسان و حیوانات داشته است. به طوری که امروزه لاکتوفرین به عنوان مکمل غذایی انسان و حیوانات به کار می ‌رود. این مطالعه با هدف جداسازی و خالص ‌سازی بهینه لاکتوفرین از شیر گاو انجام گردید.
مواد و روش ها: کلستروم شیر گاو در فاصله حداکثر 72 ساعت بعد از زایش اخذ گردید. ابتدا چربی شیر جدا شد برای جداسازی لاکتوفرین از سایر پروتیئن ‌های شیر، جداسازی در دو مرحله انجام گردید. ابتدا کازئین شیر با رسوب ‌دهی با آمونیوم سولفات جدا گردید و در مرحله بعد لاکتوفرین با استفاده از ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی CM-Sephadex-C50 با FPLC جداسازی شد. برای شناسایی پروتیئن بدست آمده از روش SDS-PAGE استفاده شد.
یافته ها: پروتئین فعال لاکتوفرین خالص با وزن مولکولی 80 KDa با غلظت 2.4 mg/ml بدست آمد. مرتبه خالص‌ سازی توسط ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی نسبت به مرحله اول خالص سازی، رسوب دهی با نمک آمونیوم سولفات 4 مرتبه بوده است و بازده خالص سازی 90 بود.
استنتاج: با توجه به اهمیت روزافزون کاربردهای درمانی، تغذیه ‌ای و اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مربوط به لاکتوفرین، یافتن روش خالص‌ سازی مناسب با بازده بالا اهمیت فراوانی دارد. یافته ‌های این تحقیق نشان داد که روش فوق علاوه بر سادگی و سرعت می ‌تواند باعث استحصال لاکتوفرین با خلوص بالا گردد.
متن کامل [PDF 252 kb]   (8097 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb