دوره ۱۵، شماره ۵۰ - ( بهمن ۱۳۸۴ )                   جلد ۱۵ شماره ۵۰ صفحات ۷۰-۶۳ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani A, Ôstadalipour A, Kabirzadeh A, Mohammad pour R, Jamshidi M, Jamshidi M. Evaluation of multiple organ dysfunction score in intensive care unit patients in Imam Khomeini Hospital in 2004 . J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 15 (50) :63-70
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-714-fa.html
زمانی کیاسری عالیه، استادعلی پور عباس، کبیرزاده آذر، محمدپور تهمتن رضاعلی، جمشیدی مژگان، جمشیدی مریم. بررسی وضعیت درجه بندی اختلال عملکرد ارگان ها در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی (ره) ساری، سال ۱۳۸۳. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۳۸۴; ۱۵ (۵۰) :۶۳-۷۰

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۷۱۴-fa.html


چکیده:   (۱۴۶۵۷ مشاهده)
سابقه و هدف: بخش مراقبتهای ویژه از بخشهای تخصصی بوده که به بیماران بحرانی سرویس می دهد و سیستم های درجه بندی در این بخش جهت پیش بینی بهبودی بیماران و دسته بندی آنها و در نتیجه تعیین میزان مرگ و میر به کار می رود و سبب انتخاب صحیح بیماران نیازمند می شود. هدف از این تحقیق تعیین درجه نارسایی ارگان ها و ارتباط آن با بهبودی و مرگ و میر بیماران بحرانی در ICU می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی بر روی 100 بیمار که در بخش مراقبت های ویژه ICU بیمارستان امام خمینی ساری (1383) بستری و تحت تنفس مکانیکی بوده اند انجام شد. هر قسمت درجه بندی MODS به طور کمی عملکرد فیزولوژیک را در 24 ساعت ارزیابی کرده و برای عملکرد نرمال امتیاز صفر و برای افزایش عملکرد امتیاز 1، 2، 3، 4 در نظر گرفته شد. متغیرهای پژوهش از طریق فرم اطلاعاتی جمع آوری و با استفاده از آزمون کای دو و تی تست و کاکس رگراسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی بیماران، افراد ترخیص شده و فوت شده به ترتیب با 48.63±14 سال 41.66±16 سال و 55.6±17 سال بود پیش بینی نمره MODS روز اول بیماران پذیرش شده در ICU جهت تعیین مرگ و میر معنی دار نبوده ولی در روزهای 4 و 8 و 12 میانگین نمره بیماران ترخیصی کمتر از بیماران فوت شده بودند و ارتباط آن معنی دار بود. همچنین سطح کراتینین خون و سیستم عصبی مرکزی بیش ترین نقش را در پیش بینی مرگ و میر داشتند.
استنتاج: با توجه به ارتباط معنی دار بین افزایش نمره اختلال عملکرد ارگان ها با مرگ ومیر، این سیستم نقش مهمی در تعیین پیش آگهی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه داشته و می تواند معیار خوبی جهت پیش بینی مدت بستری بیمار در ICU و میزان مرگ و میر آنان باشد و در انتخاب روش درمانی مناسب کمک کننده می باشد.
متن کامل [PDF 139 kb]   (۶۲۴۶ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb