دوره 26، شماره 139 - ( مرداد 1395 )                   جلد 26 شماره 139 صفحات 227-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavi T, Zakavi A, Hosseinivaliki F, Yousef pour M, Fakhar M, Rafiei A, et al . Nutritional Properties of Garlic According to Traditional and Modern Medicine: A Review Study. J Mazandaran Univ Med Sci. 2016; 26 (139) :227-245
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8165-fa.html
موسوی طهورا، زکوی علی اصغر، حسینی ولیکی فرشته، یوسف پور محمد، فخار مهدی، رفیعی علیرضا، و همکاران.. خواص تغدیه ای- درمانی سیر از دیدگاه طب اسلامی-ایرانی و طب مدرن، یک مطالعه مروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (139) :227-245

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8165-fa.html


چکیده:   (4681 مشاهده)

سابقه و هدف: گیاهان دارویی علاوه بر ارزش غذایی، به واسطه داشتن ترکیبات مختلف از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، از دیر باز جهت کنترل و درمان بیماری‌ها مورد توجه واقع شده‌اند. در این میان سیر از جمله گیاهانی می‌باشد که هم در منابع اسلامی و هم در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. این مقاله مروری با هدف بررسی خواص تغذیه ای- درمانی سیر از دیدگاه منابع اسلامی و ارزیابی کاربردهای درمانی آن در طب سنتی با یافته‌های علمی طب انجام گردید.

مواد و روش ها: در این مطالعه مروری روایتی (narrative)، جستجوی منابع مختلف با استفاده از کلید واژه‌های سیر، قرآن، ترکیبات مغذی و گیاهان دارویی و هم‌چنین واژه‌های انگلیسی Allium stivum، Medicinal plant و Holy Quran در پایگاه های SID، Scopus، Pub med،Science Direct ، ISC، Google scholar وSID  و Magiran از سال 1994 تا 2015 انجام گرفت. هم‌چنین قرآن کریم، تفاسیر قرآن، کتب حدیث و کتب معتبر طب سنتی و گیاهان دارویی نیز مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده‌های استخراج شده دسته‌بندی و تحلیل گردید.

یافته ها: سیر به علت داشتن ترکیبات مختلف آنتی‌اکسیدان و هم‌چنین ترکیبات سولفوردار نظیر آلیسین، فیتوآلکسین، دی آلیل دی سولفید و تری سولفید در بهبود بیماری‌های مفصلی نقش دارد. هم‌چنین آژئونین، دی آلیل دی– و تری سولفید دارای اثرات پیش آپوپتوزی بوده و در کاهش رشد سلول‌های سرطانی موثر است.

استنتاج:یافته‌های اخیر نشان می‌دهد این گیاه حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، ریز مغذی‌هایی هم‌چون سلنیوم و ترکیباتی از قبیل آلیسین و دی آلیل تری سولفید است که دارای خاصیت ضد توموری و ضد میکروبی می‌باشند. شناسایی ترکیبات موثره در سیر و مکانیسم‌های تاثیر آن‌ها می‌تواند کمک موثری در رمزگشایی الهامات قرآنی به ویژه در توصیه به مصرف برخی از گیاهان نماید.

متن کامل [PDF 1021 kb]   (1740 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb