Khalilian A, Hamta A, Farhadi R, Ranjbaran H. Investigation factors of Low Birth Weight infants with Structural Equation Model Approach. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (86) :108-114
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-858-fa.html
چکیده: (16871 مشاهده)
سابقه و هدف: از آنجا که وزن کم نوزاد هنگام تولد از عوامل اصلی مرگ و میر نوزادان به حساب میآید و وزن نوزاد هنگام تولد از مهمترین شاخصهای بهداشتی است، این مطالعه با هدف شناسایی مهمترین عوامل مؤثر بر کم وزنی هنگام تولد و تعیین اثرات مستقیم، غیرمستقیم و کل آنها بر متغیر پاسخ انجام شد.
مواد و روش ها: برای انجام این مطالعه مقطعی- تحلیلی، از پرسشنامهای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و باروری مادر و نوزاد استفاده شد. هر نوزادی که وزن کمتر از 2500 گرم داشت، به عنوان نوزاد کم وزن وارد تحقیق میشد و بلافاصله اطلاعات نوزاد بعد از او که وزن طبیعی داشت نیز ثبت میگردید. در مجموع اطلاعات تعداد 466 مادر و نوزاد ثبت شد. سپس بر مبنای تئوریک، رابطههای علّی احتمالی بین متغیرها، در نمودار مسیری رسم و ضرائب مسیری برآورد شدند.
یافته ها: آنالیز مسیری نشان داد زایمان زودرس بیشترین نقش را در تغییرات کم وزنی دارد. به طوری که با رخداد زایمان زودرس، شانس کموزنی نوزاد به شدت افزایش مییابد. دومین متغیر اثر گذار بر کم وزنی سن حاملگی است که ضریب منفی آن نشان میدهد با بالا رفتن سن حاملگی، احتمال کم وزنی نوزاد کاهش مییابد.
استنتاج: با کنترل دقیق بارداری و جلوگیری از موارد ختم حاملگی غیر ضروری میتوان شانس کم وزنی نوزادان را کنترل کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |