دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 127-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Massoudinejad M, Rafiee M, Esmaeili M A, Mohseni M, Aliyari A. Evaluation of Endotoxin Concentration and Reducing its Level during Treatment Process in a Drinking Water Treatment Plant in Tehran. J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 26 (144) :127-135
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9249-fa.html
مسعودی نژاد محمدرضا، رفیعی محمد، اسماعیلی محمدعلی، محسنی محسن، علی یاری اسماء. بررسی میزان اندوتوکسین و کاهش سطح آن طی روش های تصفیه در یک تصفیه خانه آب آشامیدنی در شهر تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (144) :127-135

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9249-fa.html


چکیده:   (2873 مشاهده)

سابقه و هدف: دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از جدی‌ترین بحران‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان به شمار می‌رود. حضور انواع آلودگی‌ها از جمله آلودگی‌های میکروبی ثانویه و اندوتوکسین‌ها می‌تواند افت کیفیت منابع آبی را در پی داشته باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان بروز و تغییرات فصلی اندوتوکسین‌ها در یک تصفیه‌خانه متداول آب آشامیدنی در شهر تهران است.

مواد و روش‌ها: مجموعا تعداد 36 نمونه بصورت ماهانه از آب خام و آب تصفیه شده هر واحد تصفیه خانه آب تهران پارس در طی تابستان و پاییز 1394 جمع‌آوری گردید. غلظت اندوتوکسین با استفاده از روش نقطه پایانی کرموژنیک آزمون لیمولوس آمبوسیت لایست Endpoint Chromogenic Limulus Amebocyte Lysate (LAL) تعیین شد. هم‌چنین سنجش کدورت، شمارش باکتری‌های هتروترف(HPC)، کلرباقیمانده و pH برای کمک به آنالیز نتایج انجام گردید.

یافته‌ها: متوسط فعالیت اندوتوکسین کل در ورودی تصفیه‌خانه در فصل تابستان 5/54-44 و در پاییز Eu/ml 5/54-62/17بود. راندمان کاهش غلظت اندوتوکسین در طی فرآیند تصفیه آب در تصفیه‌خانه 34 درصد به دست آمد. بیش‌ترین غلظلت اندوتوکسین در فصل تابستان بود. بیشترین کاهش اندوتوکسین در طی فرآیندهای انعقاد، زلال‌سازی و فیلتراسیون شنی (16/38 درصد) رخ داد، در حالی‌که فرآیند کلرزنی باعث افزایش 6/5 تا 7/6 درصدی در غلظت اندوتوکسین کل گردید.

استنتاج: فرآیندهای تصفیه آب مرتبط با حذف مواد ذره‌ای در تصفیه‌خانه آب، حذف موثرتر اندوتوکسین کل را نشان دادند. با این حال، آلودگی اندوتوکسین در آب آشامیدنی تصفیه شده هم‌چنان وجود دارد.

متن کامل [PDF 702 kb]   (796 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb