Janati Y, Musavi S A, Âzimi Lolaty H, Fani Saberi L, Hamta A, Feyzi S et al . Investigating Emotional Intelligence and Self Esteem Level Among Nursing and Midwifery Students of Mazandaran University of Medical Sciences in 2010. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :254-261
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-970-fa.html
جنتی یداله، موسوی سیده عاطفه، عظیمی لولتی حمیده، فانی صابری لاله، همتا امیر، فیضی سعید و همکاران.. بررسی میزان هوش هیجانی و عزت نفس در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1389. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :254-261
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-970-fa.html
چکیده: (22087 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه هوش هیجانی در ابعاد مختلف زندگی افراد اعم از تحصیل، شغل و محیط اجتماعی اهمیت روز افزونی یافته است. در این بین یکی از ویژگیهای شخصیت به هنجار برخورداری از عزت نفس است که میتواند سطح هوش هیجانی افراد را دستخوش تغییر کند. نظر به اهمیت هوش هیجانی و عزت نفس، این پژوهش با هدف تعیین میزان هوش هیجانی و عزت نفس در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1389 انجام گردید.
مواد و روشها: در این پژوهش که از نوع توصیفی- مقطعی است، آزمون های هوش هیجانی MSEIS و عزت نفس کوپر اسمیت بر روی 145 نفر از دانشجویان رشته های پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران که با روش سرشماری انتخاب شده بودند اجرا گردید. دادههای بهدست آمده با استفاده از نرمافزار 16SPSS با کمک آمار توصیفی و آزمون کای اسکور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در این بررسی هوش هیجانی دانشجویان 8/13 درصد، 7/71 درصد، 5/14 درصد به ترتیب در سطوح بالا، متوسط و پایین بوده است. افزون بر آن 91 درصد از کل دانشجویان دارای عزت نفس بالا بودهاند. یافتهها نشان داد که هوش هیجانی با عزت نفس ارتباط معنیدار دارد (001/0p<).
استنتاج: با توجه به متوسط بودن سطح هوش هیجانی به نظر میرسد توجه به هوش هیجانی برای ارتقاء بهداشت روانی و به تبع آن موفقیت در دانشجویان از اهمیت و ارزش بسیاری برخوردار باشد. لذا پیشنهاد میگردد تا در برنامه آموزشی دانشگاه به هوش هیجانی و لزوم ارتقاء آن در دانشجویان توجه لازم به عمل آید.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |