Parvin N, Nikfarjam M, Goudarzi1 I, Heidari S, Rafiee vardanjani L. Effect of Ginkgo Biloba Pill on Patients with Major Depression Treated with Electroconvulsive Therapy. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (88) :61-69
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-994-fa.html
پروین ندا، نیک فرجام 1 مسعود، گودرزی ایرج، حیدری سالومه، رفیعی وردنجانی لیلا. بررسی تأثیر قرص جینکوبیلوبا در افسردگی ماژور تحت درمان با ECT. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (88) :61-69
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-994-fa.html
چکیده: (58937 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: ECT به عنوان یکی از مؤثرترین درمانهای بیماران مبتلا به افسردگی است و از جمله شایعترین عوارض این روش درمانی و ابتلاء به افسردگی، مشکلات شناختی بیماران میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات مصرف قرص Ginkgo biloba در افسردگی و اختلالات شناختی بیماران افسرده تحت درمان با ECT مراجعهکننده به بخش روانپزشکی بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی، 81 نفراز بیماران مبتلا به افسردگی ماژور بستری در بیمارستان هاجر شهرکرد با اندیکاسیون ECT دوطرفه، به صورت تصادفی در دو گروه درمان روتین ECT با جینکوبیلوبا و یا پلاسبو قرار گرفتند. قبل و بعد از ECT، وضعیت افسردگی و شناختی بیماران بهوسیله پرسشنامههای Mini Mental State Exam و افسردگی هامیلتون بررسی شد.
یافتهها: در ابتدای مطالعه بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنیدار آماری از نظر سن، جنس، تأهل، اشتغال، مدت ابتلاء به بیماری، وضعیت شناختی و شدت افسردگی وجود نداشت(05/0> p). میانگین نمرات کسب شده در آزمون شناختی و افسردگی بیماران قبل و بعد از ECT در دو گروه اختلاف معنیداری داشته و گروه مصرفکننده جینکوبیلوبا وضعیت شناختی بهتر و افسردگی خفیفتری نسبت به گروه کنترل داشت (001/0p<).
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر مؤثر بودن مصرف قرص جینکوبیلوبا را در بهبود مشکلات شناختی و افسردگی بیماران افسرده تحت درمان با ECT نشان داد که احتمالاً مرتبط با ترکیبات فلاونوئیدی و آنتیاکسیدانی این گیاه میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |