جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای اسلامی زاده

انوشیروان محسنی بندپی، محسن ناصری، محمد رفیعی، محسن اسلامی زاده، یلدا هاشم پور،
دوره ۳۰، شماره ۱۹۱ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به این که رودخانه جاجرود یکی از رودخانههای مهم تأمینکننده آب شرب شهر تهران است، ارزیابی اثرات تغییر اقلیم بر خصوصیات کمی و کیفی آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر تغییر اقلیم بر راندمان حذف مواد آلی کربنی در حوضه آبریز جاجرود انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، مدل گردش عمومی CanESM۲ و مدل ریز مقیاس‌سازی SDSM و مدل HYMOD به ترتیب برای شبیه‌سازی داده‌‌های اقلیمی و میزان رواناب در حوضه جاجرود مورد استفاده قرار گرفتند. اثر سناریوهای تغییر اقلیمی RCP۲,۶، RCP۴,۵ و RCP۸,۵ برای دوره ۲۰۰۶ تا ۲۰۵۰ شبیه‌سازی شدند. به منظور مدل‌سازی داده‌های کیفی از مدل رگرسیون گام‌به‌گام (STWR) و رگرسیون خطی (LM) در محیط نرم ‌افزار MATLAB استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که دمای این حوضه در افق آینده حدود ۲۵/۲ درجه سانتی‌گراد نسبت به دوره پایه گرمتر میشود. میزان بارش و رواناب نیز در کل حوضه آبریز جاجرود به ترتیب به میزان ۱۰ میلیمتر و ۹۳ درصد و غلظت کربن آلی کل ورودی به تصفیه‌خانه حدود ۳ برابر افزایش خواهد یافت که سبب افزایش بارگذاری کربن در واحدهای مختلف تصفیه‌خانه خواهد شد.
استنتاج: افزایش بارندگی از طریق شستشوی زمینهای کشاورزی بالا دست و افزایش دما از طریق افزایش فعل‌وانفعالات زیستی از عوامل بدتر شدن کیفیت آب ورودی به سد و افزایش کربن آلی ورودی به تصفیه‌خانه هستند. از طرف دیگر تصفیه‌خانه آب تهران پارس با راندمان فعلی استانداردهای آب آشامیدنی را از نظر کربنآلی تأمین نخواهد کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb