جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اسماعیلی دوکی

زهرا اسمعیلی، عباس هادی پور، ساناز مهربانی، محمد پورنصراله، محسن محمدی، مریم نیکپور، میترا مقدسی، محمدرضا اسماعیلی دوکی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۳ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: آپاندیسیت یکی از علل درد شکم و شایعترین اورژانس شکم حاد جراحی در کودکان است. مطالعاتی در ارتباط با فراوانی و عوارض آپاندیسیت در پاندمی کووید۱۹ انجام شده است، که نتایج متفاوتی را نشان دادهاند، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه فراوانی و عوارض آپاندیسیت حاد در کودکان لاپاراتومی شده با علایم این بیماری، قبل و طی پاندمی کووید۱۹ در بیمارستان کودکان بابل در شمال ایران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه گذشتهنگر روی ۱۷۲ کودک لاپاراتومی شده با تشخیص اولیه آپاندیسیت حاد، انجام شد. کودکان براساس زمان مراجعه به دو گروه تقسیم شدند. گروه قبل از پاندمی کووید۱۹: کودکانی که از ماه دی سال ۱۳۹۷ تا آذر ۱۳۹۸ لاپاراتومی شده بودند و گروه دوران پاندمی: کودکانی که از اسفند ۱۳۹۸ تا بهمن ۱۳۹۹تحت لاپاراتومی قرار گرفته بودند. مشاهدات جراح در لاپاراتومی و عوارض آپاندیسیت (پرفوریشن، آبسه،گانگرن، پریتونیت) ثبت شد. آنالیز با آزمونهای آماری کای سکوئر و تی زوجی انجام شد.
یافتهها: میانگین سنی ۱۷۲ کودک مطالعه (۹۴ و ۷۸ نفر به‌ترتیب در قبل و طی پاندمی کووید۱۹) ۲/۸۹±۷/۷۶ سال بود. نتایج مطالعه نشان داد که به‌ترتیب ۱۶۵ (۹۵/۹درصد) و ۷ (۴/۱ درصد)کودک، آپاندیسیت تایید شده و نشده داشتند و تفاوت بین دو گروه معنیدار نبود(۰/۴۵P=). همچنین فراوانی عوارض آپاندیسیت (پرفوره، گانگرن، آبسه، پریتونیت)، ۲۵/۸ درصد در مقابل ۳۴/۲ درصد(۰/۲۴P=) و میانگین فاصله زمانی بین شروع درد تا مراجعه به بیمارستان (۰/۳۸=P) در دو گروه مطالعه معنیدار نبود.
استنتاج: در مرکز درمانی مورد مطالعه، پاندمی کووید۱۹ بر فراوانی و عوارض آپاندیست حاد در کودکان تاثیرگذار نبود، این نتایج احتمالا گویای عملکرد مناسب کادر درمان و عدم تاخیر والدین در مراقبتهای پزشکی کودکان با علائم حاد شکمی در این پاندمی بود.
 
زهرا قنبری تیلمی، ساناز مهربانی، محمدرضا اسماعیلی دوکی، مریم نیکپور، یدالله زاهدپاشا، موسی احمدپور، عباس هادی پور،
دوره ۳۴، شماره ۲۳۸ - ( آبان ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: کودکان مبتلا به کلستاز طیف گستردهای از بیماری، از یک تغییر گذرای آزمایشگاهی کبدی تا مرگ را تجربه میکنند. این کودکان نیازمند بستری در بیمارستان یا مراقبتهای ویژه و به دفعات متفاوت به علت اختلال در آنزیمهای کبدی و مشکلات بالینی می‌شوند. هم‌چنین ممکن است آسیب در کبد جدی بوده و دچار نارسایی حاد کبدی شده و نیاز به پیوند کبد داشته باشند و در انتها حتی فوت شوند. تشخیص زودرس اتیولوژی کلستاز میتواند در پیشآگهی موثر باشد، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی، علل و پیامدهای کلستاز در شیرخواران مراجعهکننده به بیمارستان کودکان امیرکلا، مازندران، ایران، انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی گذشتهنگر تمام شیر خواران مبتلا به کلستاز که در فاصله زمانی سال‌‌های ۱۳۹۱تا ۱۴۰۱ در بیمارستان کودکان امیرکلا بستری بودند، بهصورت سرشماری و براساس معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند. معیار ورود شامل شیرخوار زیر ۲سال مبتلا به کلستاز بود و در صورت ناقص بودن پرونده، از مطالعه خارج شدند. کلستاز کبدی با توجه به شرح حال شیرخوار و تایید فوق تخصص گوارش کودکان تشخیص داده شده بود. برای همه شیرخواران مطالعه، ارزیابی آزمایشات و سونوگرافی شکم انجام شد. همچنین در صورت نیاز، بیوپسی کبد (جهت بررسی پاتولوژی کبد) نیز انجام گرفت. در این مطالعه پیامد کوتاه مدت کلستاز کبدی، مانند مدت زمان بستری، دفعات بستری، بستری در مراقبت ویژه، نیاز به پیوند کبد و مرگ و میر بررسی شدند. دادهها پس از جمعآوری وارد نرمافزار SPSS۲۲ شدند. اطلاعات دموگرافیک کودکان، علل و پیامدهای کلستاز در کودکان مطالعه با استفاده از شاخص مرکزی (میانگین)، شاخص پراکندگی (انحراف‌معیار) و یا به شکل تعداد و درصد گزارش شد.
یافتهها: در مدت مطالعه (۱۴۰۱-۱۳۹۱)، ۳۶۵۰ شیرخوار زیر ۲ سال در بیمارستان کودکان امیرکلا بستری شدند. فراوانی کلستاز در کودکان بستری در بیمارستان، ۵۴ نفر (۱/۴۷ درصد) بود. شایعترین علائم کلستاز شامل هپاتومگالی و در ۳۵ نفر (۶۴ درصد) مشاهده شد. فراوانی علت نیز بهترتیب۲۱ نفر (۳۸/۸ درصد) مبتلا به آترزی مجاری صفراوی، ۱۷ نفر (۳۱/۴ درصد) مبتلا به هپاتیت ایدیوپاتیک و ۷ نفر (۱۲/۹۶ درصد) مبتلا به اختلال متابولیک مادرزادی بودند. از کودکان مطالعه، ۲۳ نفر (۴۲ درصد)، حداقل یک نوبت و ۱۰ نفر (۱۸/۵درصد) دو نوبت در بیمارستان بستری شدند. از ۵۴ کودک مطالعه برای۳۲ نفر (۶۰/۴ درصد) بیوپسی کبدی انجام شد و براساس آن برای ۱۱ نفر کلستاز نوزادی گزارش شده که ۷ نفر آن‌ها سونوگرافی نرمال داشتند و برای ۱۳ نفر هپاتیت سلول ژانت و هپاتیت نوزادی گزارش شد که ۱۰ نفر از آنها سونوگرافی نرمال داشتند و ۲نفر جواب پاتولوژیک نرمال گزارش شد. همچنین، از این کودکان ۲۰ نفر (۳۷ درصد) فوت شدند، ۲۴ نفر (۴۴ درصد) بهبود یافتند و ۹ نفر پیوند کبد شدند.
استنتاج: براساس نتایج مطالعه حاضر، بیش از یک سوم کودکان مبتلا به کلستاز فوت شدند، که بیشترین علت آن آترزی مجاری صفراوی و هپاتیت ایدیوپاتیک بود. همچنین بیشترین تعداد پیوند کبد نیز آترزی مجاری صفراوی بود. این مسئله لزوم انجام معاینه، آزمایشات و ارزیابیهای تخصصی را جهت تشخیص به موقع در سن نوزادی را میطلبد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb