جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای امیری فر

لیلا امیری فراهانی، فاطمه رجبعلی پور، وحیده شیرازی،
دوره ۲۲، شماره ۹۵ - ( آذر ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: زایمان یکی از بحران‌های زندگی یک زن و مرحله دوم زایمان فوق العاده دردناک می باشدکه نیازمند صرف انرژی بسیار است و موجب درد، اضطراب و خستگی در مادر می‌شود، اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از این معضلات ضروری است. با توجه به ابهامات موجود در زمینه انتخاب یک وضعیت مناسب در طی این مرحله مطالعه‌ای با هدف مقایسه وضعیت‌های مختلف قرارگیری طی مرحله دوم زایمان بر درد، اضطراب، خستگی و تجربه مادر از زایمان طرح ریزی شد. مواد و روش ها: مطالعه‌ای از نوع شبه تجربی که بر روی زنان مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی شهر اراک در سال ۸۸ و ۸۹ انجام شد. شرایط انتخاب افراد شامل زایمان اول، تک قلو و باسن حاملگی ۴۲-۳۷ هفته بود. ۱۴۸ نفر به صورت تصادفی ساده در سه گروه،وضعیت لیتوتومی (۴۹ نفر)، چمباتمه (۴۹ نفر) و زانویی (۵۰ نفر) تخصیص یافتند و افراد از زمان کامل شدن دیلاتاسیون و افاسمان تا تاجی شدن سر جنین در وضعیت‌ها قرار گرفتند. درد، اضطراب، خستگی و تجربه مادر از قرارگیری در وضعیت مورد نظر اندازه‌گیری شد.فرم وضعیت اجتماعی- دموگرافیک و مامایی جهت افراد تکمیل گردید. جهت مقایسه متغیرهای کمی از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و در متغیرهای کیفی از آزمون کای اسکوئر استفاده گردید. یافته‌ها: از نظر میانگین نمره شدت درد، اضطراب و خستگی در بدو پذیرش، در زمان شیب حداکثر (دیلاتاسیون ۹-۴ سانتی متری) و تاجی شکل شدن سر جنین تفاوت آماری معنیداری بین سه گروه دیده نشد (۰۵/۰p>). از نظر متغیرهای احساس مادر از شدت درد با نزدیک شدن به زمان زایمان، احساس مادر نسبت به زایمان، رضایت مادر از قرارگیری در وضعیت مورد، تمایل مادر به قرارگیری در وضعیت مورد نظر در حاملگی بعدی تفاوت آماری معنی‌داری بین گروه‌ها دیده نشد (۰۵/۰p>). استنتاج: با توجه به این‌که ایجاد یک تجربه مثبت از زایمان و کسب رضایت مادر هدف تیم مراقبت کننده است و با توجه به این‌که نتایج مطالعه ما نتوانست نشان دهد که وضعیت‌های قایم منجر به ایجاد تجربه زایمانی بهتر برای مادر می‌شود، لذا توصیه می‌شود که زنان را در این مرحله آزاد گذاشت تا در وضعیت دلخواه خود قرار گیرند.
خدیجه حیدری، لیلا امیری فراهانی، سیده بتول حسن پور ازغدی، عباس عبادی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۳ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: خودکارآمدی ماما برای حمایت از مادر در لیبر بر وقوع رفتار حمایتی ماما در لیبر و زایمان اثرگذار است. متأسفانه مقیاس بومی مناسبی برای اندازه‌گیری خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر وجود ندارد. از این‌رو مطالعه حاضر، به بررسی ساختار عاملی، روایی و پایایی مقیاس خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر پرداخته است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع روش‌شناسی بوده است که روی ۲۱۳ مامای شاغل در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران از دی ماه سال ۱۳۹۵ تا شهریور سال ۱۳۹۶ به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد و از ماماها خواسته شد که پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر را تکمیل کنند. گام اول برای روایی ابزار، روایی صوری و محتوای مقیاس به صورت کیفی انجام شد.گام دوم روایی سازه‌ (Construct validity) با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی انجام شد. در پایان جهت تایید پایایی مقیاس از روش همبستگی اسپیرمن و همسانی درونی مقیاس استفاده شد.
یافتهها: روایی صوری و محتوای کیفی مقیاس خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر تأیید شد، هم چنین تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که نسخه فارسی این مقیاس ساختار مناسبی دارد. به‌ منظور تعیین پایایی مقیاس، ضریب آلفای کرونباخ کل ۹۳/۰ به دست آمد و ضریب همبستگی اسپیرمن نیز ۷۲/۰ بود که هر دو نشان‌دهنده پایایی خوب نسخه فارسی مقیاس بودند
استنتاج: یافته‌های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر از روایی و پایایی لازم برخودار است و می‌توان از آن به‌ عنوان مقیاسی مناسب جهت ارزیابی خودکارآمدی حمایت از مادر در لیبر توسط ماماها در ایران استفاده کرد.
 

آیدا عمادیان، مهدیس امیری فر، عبدالرضا جعفری راد، محمدرضا رافتی، شکوفه یحیی زاده حاجیکلایی، فهیمه نادری، زینب حسینی رامشه، نرجس هندویی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۷ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماران سوختگی در خطر بالای حوادث ترومبوآمبولی قرار دارند. بر اساس مطالعات اخیر، در اکثر بیماران سوختگی، دوز استاندار انوکساپارین نمیتواند در پیشگیری از وقوع حوادث ترومبوآمبولی موثر باشد. هدف از مطالعه گذشته نگر حاضر، بررسی میزان مطابقت تجویز انوکساپارین جهت پیشگیری از ترومبوز عروقی در بیماران سوختگی با دستورالعمل استاندار مرجع در بیمارستان آموزشی سوختگی زارع شهرستان ساری میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشته نگر، ۶۱ بیمار سوختگی که در شش ماه دوم سال ۱۳۹۵ در بیمارستان زارع بستری و انوکساپارین دریافت نمودند، وارد مطالعه شدند و دوز تجویزی و مانیتورینگ ها در زمان تجویز انوکساپارین با دستورالعمل استاندار مرجع مقایسه شد.
یافتهها: میانگین سنی بیماران ۶/۱۵ ± ۳۷/۴۷ سال و مردان ۸/۷۳ درصد از بیماران را تشکیل میدادند. دوز تجویزی در ۳/۵۷ درصد با دستورالعمل بالینی مطابقت داشت. آنتی فاکتور ۱۰ فعال، در هیچکدام از بیماران با ایندکس توده بدنی، خارج از محدوده نرمال ارزیابی نگردید. شمارش پلاکت در پایه در همه بیماران و در طی مطالعه در ۹۸ درصد بیماران انجام گرفت. تداخل دارویی در کمتر از ۱۰ درصد از بیماران گزارش شد که با عارضه جانبی همراه نبود.
استنتاج: اگرچه در اکثر بیماران سوختگی با ایندکس توده بدنی نرمال، دوز تجویز انوکساپارین مطابق با دستورالعمل استاندار بود اما تنظیم دوز در بیماری با ایندکس توده بدنی غیرنرمال انجام نمیگرفت که میتواند این بیماران را در خطر حوادث ترومبوآمبولی و یا خونریزی قرار دهد.
 
سمانه دباغ فکری، لیلا امیری فراهانی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۹ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: معاینه واژینال یک بخش ضروری در مراقبتهای زنان و مامایی است. به دلیل تاثیرات فرهنگی و ماهیت حساس موضوع، نیاز است ابزار دقیق و استانداردی جهت سنجش این پدیده در زنان ایرانی وجود داشته باشد. این مطالعه با هدف طراحی و روان سنجی ابزار درک زنان باردار از معاینه واژینال حین لیبر، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه روش شناختی، در ۲ مرحله انجام پذیرفت در مرحله اول، گویههای ابزار در استخری از گویه ها بر اساس بررسی متون معتبر و مرتبط با موضوع مطالعه، تدوین گردید. در مرحله دوم، ویژگی های روان سنجی پرسشنامه با استفاده از روایی صوری و محتوا از نوع کمی و کیفی و روایی سازه از نوع اکتشافی و مقایسه گروههای شناخته شده، همچنین پایایی همسانی درونی و ثبات، تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS version ۱۹,۰ انجام شد.
یافتهها: ۳۵ گویه پرسشنامه بر اساس مرور بر منابع و مطالعات استخراج شد. پس از انجام روایی صوری و محتوا،گویه های ابزار به ۲۹ عبارت کاهش یافت. با انجام تحلیل عاملی تعداد گویه ها به ۲۶ گویه رسید و نتایج این تحلیل بیانگر وجود ۵ عامل بود. در پایان، پایایی ابزار با روش همسانی درونی (۷۵۴/۰=α) و ثبات آن از طریق آزمون مجدد (۷۹/۰= ICC) تعیین گردید.
استنتاج: ابزار درک زنان باردار از معاینه واژینال با ۲۶ عبارت، با توجه به طراحی، روایی و پایایی مناسب، قابلیت به کارگیری به عنوان ابزار مناسب برای سنجش درک زنان ایرانی از معاینه واژینال حین لیبر را دارد.
 

الناز راشد چیتگر، پیام سعادت، مرسده مداحیان، پیمان امیری فر، سید محمد مسعود حجتی، مهدی دهقان،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۵ - ( آذر ۱۴۰۱ )
چکیده

 سابقه و هدف: آفازی (زبان‌پریشی) رایج‌ترین اختلال ارتباطی ناشی از سکته مغزی است، که می‌تواند بر عملکردهای زبانی شامل خواندن، نوشتن، درک شنیداری و بیان شفاهی اثرگذار باشد. آفازی براساس شدت روانی برونداد گفتاری، خطاهای گرامری، درک شنیداری، لحن گفتار و جایگاه آسیب به دو دسته‌ روان (زبان‌پریشی ورنیکه، ترانس‌کورتیکال حسی، انتقالی و آنومی) و ناروان (زبان‌پریشی بروکا، گلوبال، ترانس‌کورتیکال حرکتی و ترانس‌کورتیکال آمیخته) تقسیم می‌شود. درنتیجه انواع آفازی بستگی به ناحیه‌ ‌آسیب مغزی دارد. در این مطالعه ارتباط آفازی روان و ناروان با ناحیه‌ ‌آسیب مغزی در بیماران دچار سکته مغزی بستری شده در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال ۱۳۹۷ بررسی شد.
مواد و روشها: در مطالعه‌ مقطعی حاضر، تشخیص و نوع زبان‌پریشی با اجرای آزمون زبان‌پریشی نسخه فارسی بررسی شد و ناحیه‌ ‌آسیب مغزی باتوجه ‌به تصاویر MRI و سی‌تی‌اسکن توسط متخصص مغز و اعصاب مشخص شد. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۶ توصیف شدند.
یافتهها: از میان ۱۲۳ نمونه تحت مطالعه ۷۰ بیمار(۵۶/۹ درصد) با میانگین سنی ۶۸/۱۶ سال و توزیع جنسیتی ۴۱ مرد و ۲۹ زن دچار آفازی بودند. لوب‌های فرونتال(۲۵/۷ درصد) و تمپورال(۲۵/۷ درصد) شایع‌ترین نواحی آسیب دیده مغزی بودند.
استنتاج: آسیب لوب‌ فرونتال و نواحی اطراف آن با بروز زبان‌پریشی ناروان و آسیب لوب تمپورال و نواحی اطراف آن با بروز زبان‌پریشی روان مرتبط است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb