۷ نتیجه برای باقرزاده
محمدرضا صادقی، رحیم باقرزاده لداری، محمدرضا حق شناس،
دوره ۲۰، شماره ۷۵ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف :نگرش مذهبی و سلامت روان دانشجویان مقولههایی هستند که تحقیقات زیادی را در دنیا به خود اختصاص دادهاند اگر چه در داخل کشور در زمینههای مربوط به سلامت روان دانشجویان مطالعاتی انجام شده است اما در مقوله نگرش مذهبی یافتههای کمی به چشم میخورد به لحاظ اهمیت موضوع تحقیق، بررسی دو مقوله فوق در کنار هم از اهمیت برخوردار میباشد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان نگرش مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران میباشد.
مواد و روش ها :پژوهش حاضر به صورت توصیفی طراحی شده است. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بودهاند ابزار سنجش در این مطالعه، پرسش نامه نگرش سنجش مذهب۲۵ سوالی و پرسشنامه سنجش سلامت روان ۲۸ سوالی (G.H.Q-۲۸) بوده است. نمونهگیری بصورت تصادفی ساده انجام شد و در نهایت ۲۲۲ نفر (۸۶ پسر و ۱۳۶ دختر) از دانشجویان انتخاب شدند و بین آنها پرسشنامههای فوق توزیع و پس از تکمیل پرسشنامهها توسط آنان، اطلاعات استخراج گردید. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از نرمافزار SPSS و آزمون آماری t-test استفاده شد.
یافته ها :از مجموع تعداد ۲۲۲نفر ۷۳/۳۸ درصد دختر و ۲۶/۶۱ درصد پسر بودند که میانگین سطح نگرش مذهبی دانشجویان دختر (۴/۷۶) در حد عالی و دانشجویان پسر (۲/۷۲) در حد خوب ارزیابی شد (۰۱/۰p= ) میانگین سطح سلامت روان دانشجویان دختر (۴/۲۰) در حد خوب و دانشجویان پسر (۸/۲۳) در حد متوسط ارزیابی شد که اختلاف معنیداری داشت(۰۲/۰p=).
استنتاج :تحلیل نتایج پژوهش نشان داد که میزان نگرش مذهبی و سطح سلامت روان دختران بیشتر از پسران است و توجه به وضعیت اجتماعی و فرهنگی در جهت ارتقاء نگرش مذهبی و سلامت روان پسران ضروری است.
رحیم باقرزاده لداری ، محمدرضا صادقی ، محمدرضا حق شناس ، سیدابراهیم موسوی ، جمشید یزدانی چراتی ،
دوره ۲۰، شماره ۷۷ - ( مرداد و شهریور ۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف: منبع کنترل به عنوان یک متغیر شخصیتی روز به روز اهمیت بیشتری در پژوهش های نظری و کاربردی پیدا می کند. شماری از پژوهش ها این متغیر را در ارتباط با پدیده های مختلف مورد بررسی قرار داده اند. این مطالعه با هدف تعیین رابطه منبع کنترل با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر به صورت توصیفی طراحی شد. جامعه مورد مطالعه دانشجویان ترم سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران بودند که به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با کنترل مقطع تحصیلی و دانشکده انتخاب شدند. ابزار سنجش در این مطالعه پرسشنامه ۲۹ سوالی منبع کنترل راتر بوده است و محقق با حضور در کلاس های ترم سوم انتخاب شده، پرسشنامه فوق و نیز پرسشنامه جمعیت شناختی را در بین آنها توزیع و اطلاعات تکمیل شده در همان جلسه از آنان دریافت می گردید.
یافته ها: این مطالعه نشان داد اگرچه افرادی که دارای منبع کنترل درونی بودند پیشرفت تحصیلی بالاتری داشتند، اما رابطه معنی داری بین منبع کنترل و معدل ترم دوم و سوم مشاهده نگردید، همچنین ارتباط معنی داری بین متغیرهای جمعیت شناختی (سن، جنس و تحصیلات والدین) با منبع کنترل مشاهده نگردید.
استنتاج: اگرچه افراد با منبع کنترل درونی ممکن است در زندگی شان موفق تر باشند ولی این موفقیت الزاما تمام جنبه های زندگی فرد از جمله تحصیل را دربر نمی گیرد و بنظر می رسد پیشرفت تحصیلی تابع عوامل و متغیرهای متعدد و پیچیده ایی باشد.
حمیده عظیمی لولتی، طاهره اشک تراب، معصومه باقری نسامی، رحیم باقرزاده لداری،
دوره ۲۱، شماره ۸۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۰ )
چکیده
سابقه و هدف : پرستاری حرفهای است که در متن محیط کار، ارتباطات گوناگونی را در طیف وسیعی از تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی برقرار میسازد. هدف از این مطالعه توصیف و درک پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی از تجریبات ارتباط حرفهای در این حرفه میباشد.
مواد و روش ها : این مطالعه با استفاده از روش تحقیق کیفی پدیدار شناسی انجام گرفت. به این منظور ۱۳ مصاحبه نیمساختاری با ۱۱ پرستار زن و ۲ پرستار مرد صورت گرفت. پرستاران تجربیات خود را در خصوص ارتباط در حرفه پرستاری بیان و توصیف نمودند. مصاحبهها ضبط شده و دادههای بدست آمده از آن به صورت مکتوب درآمد و سپس با آنالیز کولایزی تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها : هفت مضمون از یافتهها استخراج شد که عبارت است از درک و توصیف پرستاران از تجربه ارتباط حرفهای با بیماران، پرستاران همرده و مافوق و پزشکان بوده است. طرحهای ارتباط تجربه شده پرستاران بر اساس مضامین زیر تبیین شد که شامل: ویژه بودن، بشر دوستی، حمایت روانی- اجتماعی، دانش و مهارتهای به روز جهت مدیریت تعاملات، واکنش به کنش ناشی از عوامل گوناگون، مکمل نقصان رابطه پزشک- بیمار، واساس هویت و اجتماعی شدن حرفه ای بوده است.
استنتاج : یافته های این مطالعه تصویری واضحی از تجربیات پرستاران مشارکتکننده از ارتباطات موجود در حرفه پرستاری را ارائه مینماید. شناخت توصیف و درک پرستاران از ارتباط آنها در ابعاد گوناگون میتواند دادههای ارزشمندی در کاهش و رفع مشکلات موجود و برنامهریزی در این حرفه را بیان دارد، به طوری که با بهبود و اصلاح ارتباطات حرفهای بتوان کیفیت ارایه خدمات حرفهای به بیماران را تضمین نمود.
پرویز افروغ، محمدرضا پورمند ، ندا زینعلی نیا ، مسعود یوسفی، زهرا عبدالصمدی، سحر باقرزاده یزدچی،
دوره ۲۲، شماره ۹۴ - ( آبان ۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین عوامل عفونتهای بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. از منابع مهم عفونت بیماران بستری، پرسنل بیمارستانی حامل استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. در مطالعه حاضر الگوهای ژن spa استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از بینی پرسنل و نمونههای بالینی از بیماران بستری در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: نمونههای بالینی از بیماران بستری و سواب حفره بینی پرسنل بیمارستانهای مورد مطالعه دانشگاه علوم پزشکی تهران جمعآوری شد. ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس با کمک کشت و روشهای بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. الگوهای ژن spa در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی پرسنل و نمونههای بالینی بیماران، با روش PCR معمولی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: در مجموع ۹ الگوی مختلف از ژنspa در ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس بهدست آمد. بهترتیب تعداد هفت و پنج الگوی مختلف از ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی بیماران شناسایی شد.
استنتاج: وجود الگوهای مشابه ژن spa بیانگر منبع مشترک عفونت در بخشهای بیمارستانی می باشد. تجزیه و تحلیل این الگوها می تواند به شکستن زنجیره انتقال عفونت در بیمارستان کمک کند.
سمیه باقرزاده خداشهری، سید داور سیادت، محمد رهبر،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۴ - ( تیر ۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از مهم ترین عوامل مننژیت های باکتریایی در کودکان زیر ۵ ،(Hib) b سابقه و هدف : هموفیلوس آنفلوانزای تایپ را انجام نمی دهند. در این مطالعه، ما سروتایپ، سوی ههای کپسول Hib سال، به خصوص در کشورهایی است که واکسیناسیون علیه تعیین کردیم. ،(PCR) دار هموفیلوس آنفلوانزای جدا شده از نمون ههای بالینی را به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز نمونه های بالینی هموفیلوس آنفلوانزا به روش جوشاندن استخراج گردید . DNA ، مواد و روش ها : در این تحقیق تعیین و نوع سروتایپ سویه های کپسول دار توسط مجموعه bexA سویه های دارای کپسول توسط آغازگرهای ژن مشخص شد. "f تا a" آغازگرهای اختصاصی تایپ را نشان دادند که تمام bexA یافته ها : از ۵۰ سویه هموفیلوس آنفلوانزای جدا شده از نمون ههای بالینی، ۴ سویه ژن تعیین شدند. b آن ها دارای کپسول بودند و هر ۴ جدایه، به عنوان سویه های تایپ استنتاج: با توجه به عدم رشد باکتری های تعیین شده در این بررسی در آزمایشگاه های اولیه (جواب های منفی با ژن های اختصاصی روی نمون ه ها و موارد PCR درنمونه ها بالینی، انجام روش Hib کاذب) و وجود سویه های بیماری زای مشکوک ضروری به نظر می رسد.
فریدون رحمانی سامانی، عباس خدابخشی، غلامرضا مبینی، فریده باقرزاده، مرضیه فرهادخانی، سارا همتی، فاضل محمدی مقدم،
دوره ۳۱، شماره ۱۹۷ - ( خرداد ۱۴۰۰ )
چکیده
سابقه و هدف: COVID-۱۹ یک بیماری عفونی است که توسط ویروسی با عنوان سندرم حاد تنفسی (SARS-CoV-۲) ایجاد شده است. انتشار سریع ویروس در سراسر جهان نشان میدهد شناسایی روشهای انتقال و کنترل آلودگیهای محیطی به ویژه در مراکز درمانی نقش مهمی در کنترل شیوع بیماری خواهد داشت. بنابراین در این مطالعه، آلودگی هوا و سطوح در بخشهای مختلف بیمارستان هاجر شهرکرد از نظر وجود SARS-CoV-۲ مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه، ۱۳ نمونه از سطوح مختلف با استفاده از سواپهای استریل آغشته به محیط کشت VTM و ۱۵ نمونه هوا به وسیله ایمپینجر استاندارد جمعآوری شدند. شناسایی SARS-CoV-۲ با استفاده از روش RT-PCR انجام شد.
یافتهها: ۱۵/۴۶ درصد از نمونههای سطوح و ۶۶/۲۶ درصد از نمونههای هوا از نظر وجود RNA ویروس
SARS-CoV-۲ مثبت بودند. در این مطالعه آلودگی SARS-CoV-۲ تنها در سطوحی که در تماس نزدیک با بیمار COVID-۱۹ بودند، تشخیص داده شد.
استنتاج: نتایج این مطالعه، آلودگی هوا و سطوح محل بستری بیماران COVID-۱۹ به SARS-CoV-۲ در بیمارستان هاجر را تایید کرد. بنابراین شستشوی مرتب دستها، پوشیدن ماسک و تعویض به موقع آن و استفاده از تجهیزات محافظتی دیگر به عنوان مهمترین اقدامات احتیاطی فردی به کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی توصیه میگردد. علاوه بر این، ضدعفونی منظم سطوح و تجهیزات، توجه به اقدامات بهداشت محیطی و تهویه اصولی بخشهای عفونی در پیشگیری از انتقال بیماری ضروری میباشد.
غزاله الهی، محمد آهنجان، زهرا رفیع پرهیزکار، حمیدرضا گلی، لاله واحدی لاریجانی، فاطمه باقرزاده، مهرداد غلامی،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۳ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: یکی از مکانیسمهای مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها تولید آنزیمهای بتالاکتاماز توسط باکتریها است و تولید آن به ویژه نوع بتالاکتامازهای وسیعالطیف(ESBL) یکی از مشکلات بهداشتی و درمانی در سطح دنیا میباشد. ESBL ها اغلب بر روی پلاسمید قرار دارند و از جمله شایع ترین آنها میتوان به TEM و CTX-M و SHV اشاره نمود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین توانایی تولید ESBL براساس روشهای مولکولی در بین باکتریهای غیرتخمیری (سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتر بومانی) جدا شده از بیماران در بیمارستانهای آموزشی استان مازندران بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، از میان نمونههای بالینی جمعآوری شده، تعداد ۸۱ ایزوله باکتریایی غیرتخمیری جداسازی شد. ایزولهها ازنظر حساسیت به آنتیبیوتیکها مطابق دستورالعمل CLSI بررسی شدند. شناسایی مولکولی ژنهای blaSHV، blaTEM و blaCTX-M با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و تکنیک واکنش زنجیره پلیمراز(PCR) انجام شد.
یافتهها: از ۸۱ باکتری غیرتخمیری جدا شده، ۴۹ ایزوله (۵/۶۰ درصد) آسینتوباکتر بومانی و ۳۲ ایزوله (۵/۳۹ درصد) به عنوان سودوموناس آئروژینوزا تایید شدند. شیوع ژنهای شناسایی شده به ترتیب در بین ایزولههای سودوموناس آئروژینوزا، blaSHV (۲۶ درصد)، blaTEM (۱۹ درصد) و blaCTX-M (۱۲ درصد) و در ایزولههای آسینتوباکتر بومانی blaTEM (۱۱ درصد)، blaCTX-M (۸ درصد) و blaSHV (۴ درصد) بود.
استنتاج: سویههای تولیدکننده ESBL در میان سویههای سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتر بومانی جدا شده از بیمارستان در حال افزایش است. توانایی بالای این سویهها در انتقال ژنهای مقاومت به سایر سویهها، اهمیت شناسایی سریع آنها در آزمایشگاه را نشان میدهد.