جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای برزین

مریم برزین ، ام البنین تازیکی ، محمود پزشکی ،
دوره ۱۱، شماره ۳۲ - ( مهر ۱۳۸۰ )
چکیده

سابقه و هدف: اوستئودیستروفی کلیوی نشان دهنده عوارض اسکلتی در مراحل انتهایی بیماری مزمن کلیوی است. از آنجا که امروزه اکثر بیماران با استفاده از روش های نگهدارنده و دیالیز به مدت طولانی زنده می مانند در تعداد زیادی از آنها انواعی از گرفتاری استخوانی دیده می شود که در صورت عدم درمان برای بیماران عوارضی را به وجود می آورد. این بررسی به منظور تعیین میزان شیوع عارضه فوق در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی تحت درمان با همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان حضرت فاطمه زهرا ساری در سال ۱۳۷۷ صورت گرفته است.
مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی بر روی ۴۱ بیمار مبتلا به نارسایی کلیه که به طور مداوم تحت همودیالیز (هفته ای سه بار و هر بار به مدت ۴ ساعت) قرار داشتند و پس از توضیح طرح حاضر به همکاری شدند، صورت پذیرفت. برای هر بیمار ۹ کلیشه رادیوگرافی از دست ها، رخ قفسه سینه، رخ لگن، نیم رخ جمجمه، رخ و نیم رخ فقرات کمری، و رخ زانوها تهیه گردید و توسط رادیولوژیست مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج
: از ۴۱ فرد مورد بررسی ۲۲ نفر مرد (۵۴ درصد) و ۱۹ نفر زن (۴۶ درصد) با میانگین سنی ۴۹ سال و محدوده سنی ۱۶ تا ۷۰ سال بودند. تعداد ۲۳ نفر (۵۶ درصد) از مجموع ۴۱ فرد مورد بررسی تغییرات رادیولوژیک به نفع اوستئودیستروفی را نشان دادند که از این تعداد ۶۱ درصد مرد و ۳۹ درصد زن بودند.
استنتاج: میزان شیوع اوستئودیستروفی کلیوی در بیماران همودیالیزی بیمارستان حضرت فاطمه زهرا نسبتا بالا می باشد. توصیه می شود برنامه غربالگری در جمعیت های در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی به منظور تشخیص به موقع انجام گیرد تا ضمن پیشگیری از بروز نارسایی کلیوی از بروز عوارض آن نیز پیشگیری به عمل آید

مریم برزین ، روح اله عبدی، امیرحسین هاشمی ،
دوره ۱۲، شماره ۳۶ - ( مهر ۱۳۸۱ )
چکیده

سابقه و هدف: روش استاندارد طلایی در تشخیص سینوزیت،CT کورونال سینوس های پارانازال با مقاطع پیوسته و پشت سرهم می باشد. با توجه به هزینه زیاد و دوز بالای اشعه در این روش، و این که معیارهای بالینی و رادیوگرافی های ساده چندان حساس و اختصاصی نمی باشند، انجام CT سینوس ها با روش های Limited Screening (با مقاطع ناپیوسته) توسط بعضی محققین پیشنهاد شده است. تحقیق حاضر جهت بررسی دقت تشخیصی CT کورونال با مقاطع محدود (چهار مقطع) و مقایسه آن با CT استاندارد در تشخیص سینوزیت صورت گرفته است.
مواد و روش ها: از ۱۰۰ بیماری که با احتمال سینوزیت به بخش CT اسکن بیمارستان امام خمینی (ره) ساری مراجعه نموده بودند،CT استاندارد کورونال (شامل ۱۶ مقطع) انجام شد و بر اساسScout view مربوطه، چهار تصویر Limited Screening CT انتخاب و چاپ شدند. تصاویر مربوط به هر دو روشCT ، به طور مجزا از یکدیگر توسط دو رادیولوژیست گزارش شدند (در مجموع چهار گزارش CT برای هر بیمار انجام شد). نتایج حاصل از روش استاندارد و Limited رادیولوژیست اول با نتایج مشابه از رادیولوژیست دوم مورد مقایسه قرار گرفت. مجموع نتایج روش Limited نیز با روش استاندارد مقایسه شد.
یافته ها: در مقایسه نتایج دو رادیولوژیست میزان Kappa value محاسبه شده برای روش های استاندارد و Limited به ترتیب ۹۵/۰ و ۹۷/۰ است که دال بر توافق (Agreement) خوب بین دو رادیولوژیست در هر دو بررسی می باشد. روش Limited در مجموع دارای حساسیت ۱/۹۴ درصد و دقت ۵/۹۳ درصد بود. شیوع کلی سینوزیت در افراد مورد بررسی ۶۸ درصد و بیشترین سینوس درگیر، سینوس ماگزیلر (با نتایج۷/۸۹ درصد) بود.
استنتاج: روش Limited Screening CT سینوس های پارانازال می تواند روش مناسبی در ارزیابی اولیه بیماران با احتمال سینوزیت باشد و از این نظر جایگزین گرافی های ساده شود. مزیت این روش استفاده از دوز کمتر اشعه، سرعت بیشتر کار تصویرگیری و صرف هزینه کمتر می باشد.

مریم برزین ، ایرج ملکی ، مهرنوش کوثریان ،
دوره ۱۳، شماره ۳۹ - ( تير ۱۳۸۲ )
چکیده

سابقه و هدف: عوارض استخوانی در مبتلایان به تالاسمی، ناشی از آنمی مزمن و پرکاری و افزایش حجم مغز استخوان و همچنین عوامل ناشی از درمان از جمله مصرف دسفرال است. امروزه در کشورهای پیشرفته به علت درمان های کافی و منظم، از شدت دفرمیتی های استخوانی بیماران، کاسته شده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی نوع و شدت ضایعات استخوانی در بیماران مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی سینا ساری، انجام شده است.
مواد و روشها: مبتلایان به تالاسمی که دارای یکی از شکایات درد، شکستگی استخوانی یا دفرمیتی بودند، انتخاب شدند. پس از توضیح طرح، از بیمار یا والدین آنها کسب رضایت شد و از هر بیمار، رادیوگرافی های لازم تهیه گردید. سن استخوانی بیماران، بر اساس استاندارد Greulish-pile تعیین شد.
یافته ها: در این مطالعه ۶۰ بیمار که ۴۰% مونث و ۶۰% مذکر بودند، شرکت داشتند. سن بیماران ۱۵±۶ سال بود. پنجاه و سه درصد از درد استخوانی شکایت داشتند. در ۴۵%، سابقه شکستگی وجود داشت و ۲۰%، دچار دفرمیتی واضح در صورت بودند. با بررسی کلیشه های رادیوگرافی در ۱۰۰ درصد بیماران، اوستئوپروز دیده شد. علایم ناشی از مسمومیت دسفرال، در ۱۳ درصد بیماران وجود داشت. بین علایم مسمومیت و مدت مصرف بالای ۲ سال، رابطه وجود داشت(P<۰,۰۵) . ضایعات استخوانی متعدد دیگری نیز در استخوان ها مشاهده شد.
استنتاج: عوارض استخوانی و از جمله اوستئوپروز در بیماران ما شایع است. دفرمیتی های استخوانی به وفور دیده می شود که می تواند نشان دهنده درمان و ترانسفوزیون ناکافی در این بیماران باشد. احتمال مسمومیت با دسفرال نیز باید مدنظر گرفته شود.

روح اله عبدی ، هادی مجیدی ، عبدالمجید کثیری ، مریم برزین ، سیدعبداله مدنی ،
دوره ۱۴، شماره ۴۴ - ( مهر ۱۳۸۳ )
چکیده

سابقه و هدف: گونه های مختلف ساختمان حفره بینی و سینوس های اطراف آن نه تنها سبب اختلال در تهویه و تخلیه سینوس ها شده و زمینه را برای ایجاد سینوزیت های مزمن و راجعه فراهم می کند بلکه سبب بروز برخی عوارض ناخواسته در حین جراحی آندوسکوپیک سینوس های اطراف بینی می شود. هدف از این تحقیق، بررسی شیوع این گونه ها در بیماران مراجعه کننده به مرکز تصویربرداری پزشکی بینای ساری از بهمن ۸۱ لغایت تیر ۸۲ می باشد.
مواد و روش ها: تحقیق از نوع بررسی موارد بوده و از سینوس های اطراف بینی ۳۰۰ بیماری که به علت علایم بالینی مربوط به سینوزیت مراجعه کرده بودند، مقاطع سی تی اسکن ۲ میلی متری تهیه شد. بیماران با سابقه جراحی بر روی حفره بینی و سینوس های اطراف بینی از مطالعه خارج شدند. تمام کلیشه های سی تی اسکن توسط دو متخصص پرتونگاری تفسیر و اطلاعات مربوط به هر بیمار وارد پرسش نامه گردید و شیوع گونه های مختلف سینوس های صورت ارزیابی شد.
یافته ها: از ۳۰۰ بیمار مورد بررسی، ۶۱درصد مرد و ۳۹ درصد زن و عمدتا در دهه سوم و چهارم عمر بوده اند نتایج به دست آمده، موارد زیر را نشان داد: تورم مخاطی ۷۰ درصد، کمپلکس استئومئاتال بسته ۶/۴۵ درصد، پان سینوزیت ۳/۱۷ درصد، پر از هوا شدن ۲,۶ uncinate process درصد، کونکابولوزا ۳۵ درصد، ۱۱.۳ huller cell درصد، تورفتگی ۵.۶ Supra orbital درصد،۰.۳ Plate Sphenomaxillary درصد، سلول اونودی ۳/۴ درصد و تقارن ۵۶ Olfactory fossa درصد.
استنتاج: یکی از علل شیوع سینوزیت در کشور ما، گونه های مختلف ساختمان آن می باشد که برای جلوگیری بهتر است قبل از جراحی، ساختمان دقیق سینوس ها را با سی تی اسکن بررسی نمود.

ایرج ملکی ، غلام علی گدازنده ، مریم برزین ، فرشته آقابراری ، عباس ارجمند ،
دوره ۱۵، شماره ۴۷ - ( تير ۱۳۸۴ )
چکیده

سیروز به عنوان بیماری مزمن کبدی با دو مکانیسم افزایش فشار ورید پورت و نارسایی سلول های کبدی ایجاد علامت می کند. شایع ترین و مهم ترین عارضه افزایش فشار ورید پورت، واریس مری میباشد. واریس های نواحی اطراف مری (پاراازوفاژال) به طور نادر در اثر افزایش ورید پورت ایجاد می شوند. این واریس ها می توانند نمای توده های مدیاستن را تقلید نمایند. با توجه به این که توده های مدیاستن خلفی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند، در برخورد با این توده ها در بیماران سیروتیک باید واریس ها را مد نظر قرار داد تا از نتایج زیان بار استفاده از روشهای تهاجمی جلوگیری کرد. در این مقاله، بیمار مبتلا به سیروزی که دارای واریس نواحی اطراف مری با نمای توده مدیاستن می باشد، معرفی می گردد.

مریم برزین، عبدالرسول علائی، سمیه قلیان جویباری،
دوره ۲۰، شماره ۷۵ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف :سردرد یکی از علل شایع مراجعه بیماران سرپایی می‌باشد. حدود ۹۰ درصد افراد حداقل یک بار در سال دچار سردرد می‌شوند. تعداد زیادی از پزشکان و بیماران نگران ضایعات داخل مغزی به عنوان علت سردرد هستند و تصویربرداری از مغز در تشخیص این ضایعات حائز اهمیت است. هدف ازاین پژوهش بررسی یافته‌های نورورادیولوژیک احتمالی در MRI مغز بیماران مبتلا به سردرد بود.
مواد و روش ها :این مطالعه توصیفی بر روی بیماران مبتلا به سردرد که از آبان ۱۳۸۶ تا اسفند ۱۳۸۷ به مرکز MRI بیمارستان امام خمینی بطور سرپایی مراجعه نموده‌اند انجام گرفته است. اطلاعات مربوط به بیماران از طریق فرم اطلاعاتی و گزارش MRI بیماران از فایل گزارش‌ها جمع‌آوری و ثبت شد و نتایج با استفاده از نرم‌افزار ۱۳ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها :تعداد کل بیماران ۷۳۵ نفر شامل ۷۷ درصد زن و ۲۳ درصد مرد بودند. بیشتر افراد در گروه سنی ۳۱ تا ۴۰ سال بودند. یافته‌های غیرطبیعی در ۱۳۴ مورد (۲۳/۱۸ درصد) مشاهده شد که شامل ۶/۱۰ درصد سینوزیت، ۴۸/۴ درصد ضایعات ایسکمیک عروق کوچک، ۲ درصد ضایعات فضاگیر اینترا واکسترا اگزیال مغزی، ۹۵/۰ درصد ضایعات اینترا آگزیال، ۴/۰ درصد ضایعه در بطن، ۳/۰ درصد مالفورماسیون عروقی، ۳/۰ درصد ماستوئیدیت و ۱۳/۰ درصد انفارکت بود.
استنتاج :شیوع موارد مهم در MRI مغز بیماران مبتلا به سردرد نسبتاً کم است لذا باید در انتخاب بیماران جهت ارجاع به مراکز MRI دقت بیشتری صورت گیرد و با انجام معاینات بالینی و شرح حال دقیق علل شایع‌تر بیماری از جمله میگرن و سردردهای فشاری کنار گذاشته شود تا میزان انجام MRI غیرضروری کاهش یابد.

عبدالرسول علایی، مریم برزین، اشرف زروانی، سید محمود عابدینی،
دوره ۲۲، شماره ۹۸ - ( اسفند ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: میگرن حدود ۱۲ درصد از جمعیت عمومی را متأثر می سازد. بیماری میگرن یکی از علل ضایعات پارانشیم مغز است. با به کارگیری تصویربرداری مقطعی از مغز به خصوص MRI پنجره جدیدی بر روی پاتوژنز، تشخیص و پیگیری بیماران باز شده است. ما ضایعات تشریحی را در MRI مغز بیماران با میگرن و بدون میگرن را بررسی می‌نماییم. مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش مورد- شاهدی و شامل ۱۲۰ نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب بوده است که بین ۵۰-۳۰ سال سن داشتند. موارد با علایم بالینی میگرن به واحد MRI جهت تصویربرداری معرفی شدند. گروه شاهد (بدون میگرن) در مطالعه حاضر افرادی بودند که فاقد کرایتریای تشخیصی میگرن بوده‌اند. MRI مغز بیماران برای تشخیص تغییرات در شدت سیگنال مورد ارزیابی قرار گرفت. دو رادیولوژیست به طور یک سوکور یافته‌های غیر طبیعی در هر دو گروه استاندارد را بر اساس روش‌های اختصاصی مورد تشخیص قرار داده و ثبت نمودند. یافته‌ها: ۶۰ نفر در هر یک از گروه‌‌های شاهد و مورد بررسی قرار داشتند که از لحاظ سن و جنس همسان بودند. میانگین سنی گروه مورد ۹/۶±۳/۳۹ سال و گروه شاهد ۲/۶±۶/۳۸ سال بود. در ۳۵ نفر (۳/۵۸ درصد) از گروه مورد تغییر در سیگنال ماده سفید در سوپراتنتوریال مغز داشته‌اند در حالی‌که در ۱۲نفر (۲۰ درصد) از افراد گروه شاهد تغیرات فوق را در MRI داشتند (۰۰۰/۰=p). کانون‌های با افزایش سیگنال ماده سفید به طور مشخصی نواحی تحت قشری مغز را درگیر کرده که در مواردی قشر مغز نیز درگیر بود. استنتاج: در بیماران مبتلا به میگرن ضایعات با سیگنال بالا اکثراً در ماده سفید و گاهی در قشر مغز دیده می‌شود لذا، اثبات وجود کانون‌های با سیگنال بالا در MRI در بیمارانی که علایم تیپیک میگرن را دارا می‌باشند، می‌تواند به تشخیص بیماری کمک نماید و حتی در پیگیری بیماران می‌توان استفاده نمود. تغییرات در سیگنال پارانشیم مغز بیماران مبتلا به میگرن می‌تواند نشان دهنده شدت بیماری و صدمه مغزی باشد.
مریم برزین، سپیده پیوندی، نیاز نبی زاده،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۵ - ( مرداد ۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف : سقط خود بخودی مکرر به مواردی اطلاق می گردد که حداقل ۳ سقط خودب ه خودی پشت سر هم اتفاق افتاده باشد. با توجه به بالا بودن شیوع سقط مکرر در جامعه و متفاوت بودن میزان مقاومت شریان رحمی در مقالات مختلف و همچنی ن عدم بررسی شریان تخمدانی در کشور ما، مطالعه ای حاضر با هدف بررسی میزان مقاومت شرایین رحمی و تخمدانی زنان با سقط مکرر در فاز میدلوتئال و مقایسه آن با زنان بارور نرمال انجام شد. مواد و رو ش ها: ۵۷ زن غیرباردار با سابقه سقط مکرر پس ازمراجعه به درمانگاه نازایی توسط همکار فوق تخصص زنان و زایمان به بخش سونوگرافی ارجاعداده شدند . همه بیماران سابقه حداقل ۲ بار یا بیشتر سقط خود ب ه خ ودی پشت سرهم داشتند که در ۳ ماهه اول بارداری اتفاق افتاده بود . همچنین ۵۷ زن با سابقه مامایی طبیعی به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته انجام شد . OS شدند. ارزیابی شاخه های صعودی شریان رحمی در سمت راست و چپ در اطراف سرویکس در سطح اینترنال شریان PI و RI شرایین رحمی راست و چپ محاسبه شد . همچنین Pulsatility index (PI) و Resistance index (RI) تخمدانی در مجاورت کورپوس لوتئوم محاسبه شد اطلاعات به دست آمده در دو گروه مورد و شاهد با هم مقایسه شدند. شر یان PI ۰ و می انگین /۶۳±۰/ ۰ و ۲۹ /۸۴±۰/ شر یان های رحم ی در گروه مورد و شاهد به ترتیب ۳۱ RI یافته ها: میانگین شر یان .PI و RI ۱ بود که اختلاف آماری معن ی داری م ی ان /۹±۰/ ۲ و در گروه شاهد ۲۸ /۴±۰/ رحمی در گروه مورد ۳۱ شر یان ها ی تخمدا نی نی ز در گروه مورد و شاهد به ترت ی ب PI می انگین .(p<۰/ رحمی در دو گروه مشاهده شد ( ۰۵ ۰ و /۵۲±۰/ شر یان ها ی تخمدان ی نی ز در گروه مورد و شاهد به ترت ی ب ۱۱ RI ۰ بو د و می انگین /۷۰±۰/ ۰/۸۱±۰/۱۹ و ۱۸ شریان تخمدانی بین گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنی دار نمی باشد. PI و RI ۰/۴۰±۰/۱۳ بود که اختلاف استنتاج: میزان جریان خون رحمی درفاز مید لوتئال یکی از علل مهم مربوط به سقط راجعه است . از این رو لازم است زنان مبتلا به سقط راجعه حتماً از نظر مسائل پرفیوژن شریانی مورد ارزیابی و غربالگری شوند و با توجه به ارزش پیش گویی می توان تدابیر درمانی لازم برای کاهش بروز سقط انجام داد . هرچند که جهت دستیابی به این هدف RI و PI کننده بزرگ، انجام مطالعات وسیع تر پیشنهاد می گردد.
مریم برزین، زهره غلامی ، علی عرفانی، میلاد بهاری، سیده حورا هاشمی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۴ - ( اردیبهشت ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: پره‌اکلامپسی یکی از مهم‌ترین سندرم‌های مربوط به حاملگی است. فشار خون بالا و اکلامپسی و هم‌چنین دیگر عوارض پاتولوژیک جزء عواقب قابل پیش‌بینی این سندرم در بارداران پرخطر می‌باشند. خونریزی همراه با عفونت در پره‌اکلامپسی از مهم‌ترین عوامل منجر به مرگ در بین بارداران در سراسر دنیا است.تشخیص سریع و به موقع این سندرم مشکل آفرین می‌تواند به پزشکان در تشخیص و درمان آن کمک شایانی کند. مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر برای اولین بار در ایران حساسیت و ویژگی روش سونوگرافی داپلر و هم چنین رابطه بین دینامیک عروق شریانی رحمی با میزان بروز پره‌اکلامپسی در زنان باردار در معرض خطر بالا ((High Risk بررسی شد که در آن ۱۰۰ زن باردار با دستگاه اولترا سونوگرافی G۵۰ بر اساس معیارهای ورود مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. سپس داده‌ها وارد SPSS گردیده و حساسیت و ویژگی (PPV،MPV) تعیین گشت. یافته‌ها: میانگین سنی بیماران ۱/۴±۲/۲۳ و میانگین BMI بیماران ۴/۵±۲/۲۳ بود. ۴ بیمار (۷/۴ درصد) سابقه پره‌اکلامپسی و ۱ بیمار (۱/۱ درصد) سابقه دیابت داشتند. در نهایت ۱۰ نفر از جمعیت مورد مطالعه دچار پره اکلامپسی شدند که ۲ مورد از آن‌ها مبتلا به پره‌اکلامپسی شدید و ۸ مورد دیگر به پره اکلامپسی خفیف مبتلا شدند. حساسیت و ویژگی PI (شاخص ضربان) در تریمستر دوم بیش‌تر از تریمستر اول و حساسیت و ویژگی RI (شاخص مقاومت) در تریمستر دوم بیش‌تر از تریمستر اول بود. استنتاج: نتایج حاکی از اثر بخشی روش سونوگرافی داپلر به عنوان متدی استاندارد در تشخیص پره‌اکلامپسی در بارداری‌های پر خطر بوده است. علاوه بر آن لازم است که مطالعه در جمعیت‌های مختلف مورد بررسی قرار بگیرد تا قادر به عمومیت بخشیدن آن باشیم.
عبدالرسول علایی، عباس علیپور، مریم برزین، سهراب اسدالله زاده کناری،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۰ - ( آبان ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: سیستم عروقی به ویژه حلقه ویلیس به علت پیچیدگی و گستردگی آناتومیک مستعد بروز واریاسیون است. هدف از پژوهش حاضر بررسی فراوانی واریاسیون‌ها و پاتولوژی‌های حلقه عروقی مغز (حلقه ویلیس) با روش (MRA) Magnetic Resonance Angiogram بدون تزریق ماده حاجب در بیماران مراجعه کننده به واحد ام آر ای بیمارستان امام خمینی (ره) ساری بوده است.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش که به صورت مقطعی انجام شد، ۲۰۰ نفر از مراجعه‌کنندگان به واحد ام آر ای بیمارستان امام خمینی ساری با درخواست MRA مورد بررسی قرار گرفتند. متغیرهای مورد بررسی شامل هیپوپلازی، آژنزی، استنوز، آکلوژن، آنوریسم، دولیکواکتازی، فنستریشن، دوپلیکیشن و کویلنگ بوده است. مدل رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط بین ویژگی‌های حلقه ویلیس و متغیرهای افراد شرکت کننده مورد استفاده قرار گرفت.

یافته‌ها: شایع‌ترین واریاسیون، هیپوپلازی شریان رابط خلفی بود (۱۱۸ مورد (۳/۵۹ درصد) در شاخه چپ و ۱۰۷ مورد (۵۴ درصد) در شاخه راست). تنگی و dolichoectasia به ترتیب در شریان‌های رابط قدامی و بازیلار بیش‌ترین فراوانی را داشتند. نتایج کلی بیان گر آن بود که از مجموع ۲۰۰ شرکت‌کننده در پژوهش، ۹۰ نفر (۴۵ درصد) تنگی و ۳۱ نفر (۵/۱۵ درصد) dolichoectasia داشتند.

استنتاج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تنها ۲۸ نفر (۱۴ درصد) از افراد مراجعه‌کننده دارای حلقه ویلیس کلاسیک بوده‌اند و بقیه افراد دارای انواع واریاسیون‌ها و پاتولوژی‌ها بوده‌اند. بنابراین درخواست MRA در صورت نیاز می‌تواند در روند تشخیص، درمان و پیش اگهی کاربرد داشته باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb