۳ نتیجه برای جهانبخش
سعید کریمی، مریم جهانبخش، اکبر حسن زاده، ملیحه بیگی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۶ - ( تیر ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: امروزه با ظهورسیستم پرونده پزشکی الکترونیک بیمار، باید در تمام مراحل ورود داده، ذخیره سازی، استفاده و انتقال داده بحث امنیت ومحرمانگی اطلاعات مورد توجه قرارگیرد. هدف از این پژوهش ارزیابی الزامات محرمانگی و امنیت اطلاعات برای پیادهسازی سیستم پرونده پزشکی الکترونیک در همه بیمارستانهای شهر اصفهان در سال ۱۳۹۳ است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی است که به روش تحلیلی در سال ۱۳۹۳انجام شد. جامعه پژوهش، مسئولین فناوری اطلاعات بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، خصوصی و تامین اجتماعی شهر اصفهان بود. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته بود. دادهها پس از گردآوری با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میزان برآورده سازی الزامات امنیت و محرمانگی اطلاعات در پیادهسازی سیستم پرونده پزشکی الکترونیک در بیمارستانهای شهر اصفهان زیاد (۱۰۰-۶۷) بوده است و میانگین نمره آن ۸۵ از ۱۰۰ بوده است. الزامات امنیت و محرمانگی اطلاعات در همه بیمارستانهای شهر اصفهان به میزان بالا، رعایت گردیده است.
استنتاج: بیمارستانهای اصفهان در سال ۱۳۹۳ برای پیادهسازی سیستم پرونده پزشکی الکترونیک از نظر امنیت و محرمانگی اطلاعات آمادگی لازم را دارند.
آقای مسعود فلاحی، حسنعلی کریم پور، جواد امینی سامان، دکتر سعید محمدی، خانم اعظم شریفی، علیرضا جهانبخش، مسعود مدرسی، خانم مریم میرزایی، آقای رسول کاویان نژاد،
دوره ۲۸، شماره ۱۷۰ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
سابقه و هدف: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یک عارضه شایع، جدی و پرهزینه در بخش مراقبتهای ویژه است که رتبه اول عفونت های بیمارستانی را به خود اختصاص میدهد. از اینرو، انجام مداخلات لازم جهت پیشگیری از آن لازم و ضروری به نظر می رسد. گیاه اکالیپتوس دارای خواص آنتیبیوتیکی می باشد، لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات بخور اکالیپتوس در پیشگیری از پنومونی در بیماران دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه است.
مواد و روشها: این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سو کور بر روی ۱۰۰ بیمار دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در دو گروه و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا شهر کرمانشاه انجام شد. در گروه مداخله (۵۰n=) مقدار ۴ سیسی از محلول اکالیپتوس ۲ درصد با ۶ سیسی آب مقطر و در گروه کنترل (۵۰n=) ۱۰ سیسی آب مقطر روزی سه بار از طریق کیت نبولایزر متصل به دستگاههای تهویه مکانیکی داده شد. نتایج دو گروه در مورد میزان عفونت ریوی زودرس و دیررس بر اساس معیار CPIS با استفاده از آزمون های کای دو و تی تست مقایسه شدند.
یافتهها: میزان بروز پنومونی زودرس و دیررس در گروه مداخله کم تر از کنترل بود، این کاهش بهصورت معنیدار در پنومونی دیررس مشاهده شد (۰۱/۰=p). شروع زمان پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی بهصورت معنیداری در گروه مداخله دیرتر از گروه کنترل بود (۰۱/۰=p).
استنتاج: با توجه به نتایج پژوهش، اکالیپتوس بهعنوان یک درمان پروفیلاکسی یا تأخیر در بروز عفونت ریوی در بیماران تحت ونتیلاتور مؤثر است. استفاده از این گیاه به شکل بخور در بیماران دارای لوله تراشه پیشنهاد میشود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲N۲۰۱۷۰۱۰۷۲۷۸۱۹IRCT
فاطمه جهانبخش، احترام السادات ایلالی، زهرا کاشی، زینب غلام نیا، علیرضا قائمی، منیژه زکی زاد آبکنار،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۸ - ( دی ۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف: علیرغم پیشرفتهای بزرگ در درمان فشارخون بالا، بسیاری از بیماران هنوز به نتایج مطلوب دست نمییابند و به دلیل فشارخون بالای کنترل نشده عوارض ویرانگری را تجربه میکنند. درک بیماران از نقش خود مراقبتی اسلامی میتواند سبب مدیریت بیماریهای مزمن شود. در این پژوهش اثر بخشی مدل خود مراقبتی اسلامی بر فشارخون و تبعیت دارویی سالمندان مبتلا به فشارخون مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۹ در شهرستان آمل، ۶۰ نفر از بیماران سالمند مبتلا به پرفشاری خون به صورت تخصیص تصادفی بلوکی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. میزان فشارخون بیماران با استفاده از دستگاه فشارسنج عقربهای و میزان تبعیت دارویی با پرسشنامه موریسکی اندازهگیری شد. طی چهار هفته به گروه خود مراقبتی اسلامی آموزشهای کنترل فشارخون با محوریت تغذیه صحیح در چارچوب روش خود مراقبتی اسلامی و با هدف جلب رضایت الهی ارائه شد. طی این مدت گروه کنترل نیز آموزشهای مشابه علمی مرتبط با کنترل فشارخون را دریافت نمود. پس از اندازهگیری مجدد میزان فشارخون و تبعیت دارویی بیماران دو گروه، دادهها با آزمونهای آماری توصیفی، کای اسکوئر، فیشر، T زوجی و تحلیل کوواریانس مورد بررسی و پردازش قرار گرفتند.
یافتهها: در مرحله قبل از مداخله اختلاف میانگین شاخصهای فشارخون و تبعیت دارویی بین دو گروه معنیدار نبود. نتایج مرحله پس از مداخله بیانگر کاهش معنیدار میانگین فشارخون سیستولیک (۸/۹۵±۱۳۳/۱۲۵) و دیاستولیک (۶۱/۴±۷۸/۳۳) گروه خود مراقبتی اسلامی در مقایسه با فشارخون سیستولیک (۱۰/۱۶±۱۴۱/۳۳) و دیاستولیک (۴/۲۷±۸۲/۰) گروه کنترل بود (۰/۰۰۱>P). همچنین بهبود معنیدار نمره تبعیت دارویی در گروه خود مراقبتی اسلامی( ۱/۰۱±۱/۷۰) در مقایسه با گروه کنترل (۱/۳۸±۲/۳۴) دیده شد (۰/۰۰۱>P).
استنتاج: مدل خود مراقبتی اسلامی در کنترل میانگین فشارخون و میانگین تبعیت دارویی بیماران تاثیرگذار بود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲N۲۰۲۰۰۱۱۸۰۴۶۱۷۰IRCT