جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای حدادی کوهسار

زهرا سادات مدنی، اعظم حدادی کوهسار،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۴ - ( اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

در این گزارش مورد، ترمیم ضایعات پری اپیکال وسیع بدون نیاز به جراحی اپیکال شرح داده می شود. یک خانم ۳۵ ساله با ضایعه وسیع اپیکالی در آپکس دندان‌های ۲۲-۲۷ مراجعه کرد. در طول درمان، هیپوکلریت ۵/۲ درصد برای شستشو استفاده شد و کلسیم هیدروکساید به عنوان داروی ضد میکروبی در داخل کانال به کار گرفته شد. ترمیم ناحیه پری اپیکال در رادیوگرافی معاینات فالواپ ۶ ماه، ۱ و ۲ سال مشاهده شد.


مریم سید مجیدی، آتنا شیوا، فاطمه شاکری، محمود موسی زاده، اعظم حدادی کوهسار،
دوره ۲۹، شماره ۱۸۱ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: پالپیتهای درمان نشده یا نقص در درمان ریشه میتواند منجر به بیماریهای پری اپیکال شود. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع انواع ضایعات پری اپیکال دهان بر حسب متغیرهای دموگرافیک در مراجعین مراکز آسیبشناسی دهان و فک و صورت مازندران در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، ۲۳۳ نمونه ضایعه پری اپیکال که در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ در مراکز آسیب شناسی دهان و فک و صورت مازندران ثبت شده بود، مورد مطالعه قرار گرفت. متغیرهای سن، جنس، محل و نوع ضایعه بررسی و مقایسه شد. دادهها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکوئر، دقیق فیشر، من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از ۲۳۳ مورد ضایعه پری اپیکال، ۱۱۸ مورد (۶/۵۰ درصد) مذکر و ۱۱۵ مورد (۴/۴۹ درصد) مونث بودند. میانگین سن نمونهها ۸/۳۷ سال بود و مسنترین بیمار ۸۴ ساله و جوانترین آنها ۱۲ ساله بود. به طور کلی ۱۵۲ مورد (۲/۶۵ درصد) کیست رادیکولار، ۵۰ مورد (۵/۲۱ درصد) دنتال گرانولوم، ۷ مورد (۳ درصد) استئومیلیت، ۲۲ مورد (۴/۹ درصد) کیست رزیجوال (Residual) و ۲ مورد (۹/۰ درصد) کیست لترال بود. شایعترین محل درگیری خلف مندیبل (۸/۴۸ درصد) و سپس در قدام ماگزیلا (۲/۲۴ درصد) بود.
استنتاج: با توجه به شیوع بالای ضایعات اپیکالی در دندانها، میتوان با افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به اهمیت بهداشت دهان و دندان از ایجاد این ضایعات پیشگیری کرد.
 
عباس مسگرانی، آزاده ذکریایی، اعظم حدادی کوهساری، سینا حقانی فر، جمشید یزدانی چراتی، ارمان ابراهیمی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۵ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: هدف از پاکسازی مکانیکی کانال ریشه، تمیز کردن دیوارههای کانال و ایجاد شکل مخروطی جهت تسهیل دسترسی، شستشوی موثر و پرکردگی همه فضای کانال ریشه میباشد. خطاهایی همانند جابجایی کانال ریشه بوسیله برداشت بیش از حد عاج از کانال ریشه ایجاد می شود.هدف از این مطالعه،بررسی جابجایی (transportation) کانال ریشه بوسیله فایل چرخشی BT Race و فایل دستی با توموگرافی کامپیوتری (CBCT) می باشد.
مواد و روشها: مطالعه از نوعEx-vivo و بر روی ۵۴ عدد دندان مولر اول کشیده شده صورت پذیرفت. خمیدگی ریشه، به وسیله روش اشنایدر اندازهگیری شد. آمادهسازی در ۲ گروه ۲۷ تایی توسط فایل چرخشی و دستی انجام شد. قبل و بعد از پاکسازی کانالها، تصاویر CBCT تهیه شد. برای اندازه گیری مقدار جابجایی کانال از نرمافزار SPSS ۱۸ استفاده شد.
یافتهها: اختلاف میانگین و انحراف معیار میزان جابجایی کانال بین ۲ گروه در مقطع (۱ میلیمتری از فورامن اپیکال) برابر ۱۶/۰±۲۴/۰، در مقطع (۲ میلیمتری از فورامن اپیکال) برابر ۱۳/۰±۱۹/۰ و در مقطع (۳ میلیمتری از فورامن اپیکال) ۱۲/۰± ۱۷/۰ بود. میزان TD (Total Deviation) در این مطالعه ۰۲۲/۰ بهدست آمد. تفاوت دو فایل دستی و چرخشی در ایجاد جابهجایی در مقطع با (۵۱/۰P=) و با (۵۷/۰P=) تفاوت معنیداری نداشتند اما در مقطع از لحاظ آماری معنیدار بود (۰۲۷/۰P=).
استنتاج: میانگین میزان جا بجایی کانال در ۲ میلیمتری فورامن اپیکال توسط فایلهای دستی کمتر از فایلهای چرخشی است. سیستم چرخشی BT race و دستی K-Flexofile میتوانند انحنای کانال ریشه را حفظ کنند؛ بنابراین می‌توان از این سیستمها در کلینیک با کمترین جابهجایی اپیکالی استفاده نمود.
نرجس هوشیاری، فاطمه شاکری، اعظم حدادی کوهسار،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۸ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

آنومالی دندانی در تعداد، اندازه و شکل، ممکن است در طول مرحله شکل‌گیری- تمایز جوانه دندانی اتفاق افتد. ژمیناسیون و فیوژن معمولی‌ترین نوع آنومالی‌ها هستند. ژمیناسیون به صورت دو تاج متصل شده به هم و به‌طور معمول با یک ریشه نشان داده می‌شود. این گزارش مورد، درمان ریشه دندان لترال ماگزیلا با آنومالی ژمیناسیون در یک خانم ۱۵ ساله را توضیح می دهد که براساس یافته‌ها، پالپیت برگشت ناپذیر با پری اپیکال نرمال تشخیص داده شد. در معاینه بالینی، پوسیدگی عمیق پالاتالی یافت شد و تورم و فیستولی وجود نداشت. در لمس و دق هیچ حساسیتی ذکر نشد و بعد از انجام درمان ریشه، علایم بیمار بر طرف گردید.


عباس مسگرانی، آزاده ذکریایی، اعظم حدادی کوهسار، سینا حقانی فر، جمشید یزدانی چراتی، آرمان ابراهیمی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۸ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

اصلاحیه : ارزیابی جابه‌جایی آپیکالی کانال‌های ریشه آماده سازی شده توسط فایل روتاری Bt Race و فایل دستی k flexo file با استفاده از توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی
 
عباس مسگرانی۱     
آزاده ذکریایی۲    
 اعظم حدادی کوهسار۱    
 سینا حقانی فر۳
جمشید یزدانی چراتی۴    
 آرمان ابراهیمی۵
 
مولف مسئول: آرمان ابراهیمی- خوراسگان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، دانشکده دندانپزشکی                Dr.armanebrahimi۱۱@yahoo.com  E-mail:
۱. استادیار، بخش اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
۲. رزیدنت رادیولوژی دهان فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران
۳. استاد، گروه رادیولوژی، ، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل،ایران
۴. استاد، گروه آمار زیستی، مرکزتحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
۵. رزیدنت جراحی دهان فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران
 
 
 

در مقاله فوق که در شماره ۱۸۵ خرداد ۱۳۹۹ در دوره ۳۰ این نشریه منتشر شده بود، مرتبه علمی آقای دکتر جمشید یزدانی چراتی اشتباه چاپ شده بود، اصلاح گردید.
 
 
 

.
پرستو نامدار، نغمه خوشرنگ، اعظم حدادی کوهسار، ابوالفضل حسین نتاج،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۳ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: شکاف کام و لب از جمله‌ شایع‌ترین ناهنجاری‌‌های مادرزادی در کودکان و یک بیماری چندعاملی حاصل از برهم کنش علل محیطی در حضور عوامل ارثی می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی مرتبط با وضعیت ارتودنسی در مبتلایان به شکاف لب و کام انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی ۸۳ بیمار با شکاف کام و لب که از میان مراجعه‌کنندگان به کلینیکهای خصوصی دندانپزشکی شهرستان ساری به صورت در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. پرسشنامه کیفیت زندگی ارتوگناتیک توسط بیماران تکمیل گردید و با استفاده از آن، کیفیت زندگ شـرکت‌کننـدگان از ابعـاد مختلف شامل جنبه‌های اجتماعی، زیبایی دندانی- صورتی، عملکرد دهانی، آگاهی از زیبایی دندانی- صورتی تعیـین شـد. روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است. سپس آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون جهت آنالیز دادهها بکار رفت.
یافتهها: در این مطالعه، ۴۱ دختر و ۴۲ پسر با میانگین سنی ۱۲/۴۶ سال و محدوده‌ سنی ۱۸-۸ سال بررسی شدند. فراوانی شکاف کام و لب، شکاف لب و شکاف کام بهترتیب ۴۹/۴، ۲۲/۹و ۲۷/۷درصد بود. هیچ تفاوت معنی‌داری از نظر نمرات کل کیفیت زندگی و حیطه‌های مختلف آن به تفکیک نوع شکاف و یا جنس دیده نشد(۰/۰۲P=). همچنین، ارتباط معنی‌داری بین سن و حیطه‌های مختلف کیفیت زندگی دیده نشد(۰/۰۵>P). سن، همبستگی ضعیفی با میزان امتیازات حیطه‌ آگاهی داشت(۰/۲۴=r، ۰/۰۲P=).
استنتاج: در کل، کیفیت زندگی بیماران در سطح متوسطی قرار داشت. بیماران مبتلا به انواع شکاف لب یا کام تفاوتی از نظر کیفیت زندگی در حیطههای مختلف نداشتند.
 
پرستو نامدار، آتنا شیوا، مجتبی نامدار، اعظم حدادی کوهسار،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۴ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده

 شکاف لب و کام یکی از شایع‌ترین نقائص مادرزادی در ناحیه سر و صورت میباشد، که عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن موثرند. طیف این مشکل از یک فرورفتگی کوچک در لب تا جدایی کامل در ناحیه سقف دهان و بینی متغیر است. درمان این ناهنجاری نیازمند رویکرد تیمی است و ارتودنتیست بهعنوان عضوی از این تیم، بلافاصله بعد از تولد ارایه‌دهنده درمان ارتوپدیک قبل از انجام جراحی لب در سه ماهگی می‌باشد. اپلاینس نازوآلوئلار مولدینگ یک دستگاه ارتوپدی نوین است که اجازه کاهش عرض شکاف در ناحیه لب و سگمنت‌های آلوئل، بهبود برجستگی و قرینه‌سازی بینی در عین کمک به بهبود تغذیه در نوزاد متولد شده با شکاف قبل از انجام جراحی لب، را ارائه می‌دهد. در این گزارش مورد، یک نوزاد ۲۰ روزه متولد شده با شکاف کامل دو طرفه لب و کام که با تکنیک نازو آلوئولارمولدینگ تحت درمان قرار گرفته است، معرفی می‌گردد. شکاف در قسمت استخوان فک بالای نوزاد به کمک الاستیک های خارج دهانی و دستگاه داخل دهانی، فرم دهی و به مکان صحیح هدایت شد. نیروهای الاستیک باعث حرکت رو به عقب پره ماگزیلا و بهبود موقعیت قطعات شکاف و در نتیجه فراهم شدن امکان ترمیم بهتر لب و عضلاتش گردید. در این تکنیک، استنت بینی نیزبه پلاک داخل دهانی برای بهبود آناتومی ناحیه لب و بینی اضافه شد.
 
اعظم حدادی کوهسار، مائده صالحی، حمیدرضا گلی، نوید رنجبری،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۸ - ( دی ۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: خاصیت آنتی‌میکروبیال یکی از ویژگی‌های مهم سیلرها می‌باشد که نقش اساسی در محدود کردن میکروارگانیسم‌ها از سیستم کانال ریشه دارد. این مطالعه با هدف بررسی خاصیت آنتی‌میکروبیال سیلرهای، AH۲۶،
Suresealroot، EndosealMTA بر باکتری انتروکوکوس فکالیس، انجام پذیرفت.

مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، از سیلرهای سرامیکیEndoseal MTA ، Suresealroot و سیلر رزینی AH۲۶ استفاده شد. هر کدام از این سیلرها در چاهک‌هایی درون محیط آگار به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار داده شدند تا منتشر شوند و سپس فوراً در دمای ۲±۳۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۴ ساعت انکوبه شدند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS V,۲۲ آزمون شاپیرویلک، کروسکال والیس و ANOVA مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بیش‌ترین میانگین هاله عدم رشد مربوط به گروه Endoseal MTA بود. خاصیت آنتی‌میکروبیال سیلر Suresealroot در مقایسه با سیلر AH۲۶ کم‌تر بود اما این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار نبود (۳۶۸/۰ P=). خاصیت آنتی‌میکروبیال سیلر Endoseal MTA در مقایسه با سیلر AH۲۶ بیش‌تر بود اما این اختلاف نیز از نظر آماری معنی‌دار نبود (۰/۳۶۸ P=). خاصیت آنتی‌میکروبیال سیلر Suresealroot در مقایسه با Endoseal MTA کم‌تر بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت (۰/۴۸ P=)
استنتاج: سیلرهای سرامیکی Suresealroot وEndoseal MTA و سیلر رزینی AH۲۶ خاصیت آنتی‌میکروبیال در برابر انتروکوک فکالیس نشان دادند، اما خاصیت آنتی‌میکروبیال سیلرهای سرامیکی با سیلر رزینی بر روی انتروکوکوس فکالیس تفاوتی نداشت


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb