جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حمیدی نهرانی

مرتضی حمیدی نهرانی، عطاء حیدری، مریم عمادی، ایوب ولدبیگی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۵ - ( مرداد ۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: سلول‌های مویی خارجی مسئول تولید گسیل‌های صوتی گوش در پاسخ به تحریک آکوستیکی می‌باشند و این سلول ها اولین ساختاری هستندکه توسط سر و صدا با شدت بالا آسیب می‌بینند. بنابراین حتی تغییرات خفیف در سلول‌های مویی خارجی ممکن است تولید گسیل‌های صوتی گوش را تغییر دهد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و مقایسه نتایج ادیومتری تون خالص و دامنه پاسخ‌های(DPOAE) Distortion Product Oto Acoustic Emission در کارگران در معرض سر و صدای غیرمجاز در مقایسه با کارمندان بخش اداری بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی -تحلیلی به صورت مقطعی انجام گرفت. گروه‌های مورد مطالعه از ۸۹ کارمند بخش اداری و ۱۳۴ کارگر در معرض سر و صدای غیر مجاز، تشکیل شده بود. آستانه‌های ادیومتری تون خالص و DPOAE در همه افراد مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین آستانه شنوایی در فرکانس‌های ۱، ۲، ۳ و ۴ کیلوهرتز برای گروه کارگران در معرض سر وصدا بدتر از گروه کارمندان بود و این تفاوت در فرکانس‌های ۳ و ۴ کیلوهرتزی از نظر آماری معنی‌دار بود (۰۱/۰>p). دامنه DPOAE در هر چهار فرکانس ۴/۱ ، ۲/۲ ، ۹/۲ و ۴/۴ کیلوهرتزدر گروه کارمندان بزرگتر بود ولی فقط در فرکانس ۴/۴ کیلو هرتز از لحاظ آماری معنی‌دار شد (۰۱/۰>p). استنتاج: کاهش بارز دامنه گسیل‌های صوتی گوش و افزایش آستانه‌های ادیومتری در کارگران در معرض سر و صدا می‌تواند نشان دهنده آسیب به حلزون شنوایی این افراد باشد. همچنین با توجه به حساسیت بالای کاهش دامنه DPOAE در کم شنوایی ناشی از سر وصدا، نتایج DPOAE همخوانی خوبی با نتایج ادیومتری دارد.
فرهاد فراهانی، مرتضی حمیدی نهرانی، محمدعلی سیف ربیعی، شنو مرادی،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۲ - ( دی ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: موارد مثبت کاذب در غربالگری شنوایی نوزادان هزینه‌ها را افزایش داده و نگرانی و استرس در والدین را موجب می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی نقش نوع زایمان و سن غربالگری شنوایی نوزادان بر میزان موارد مثبت کاذب در اولین آزمون غربالگری می‌باشد. شناسایی این فاکتورها و کنترل آن‌ها می‌تواند میزان موارد مثبت کاذب را کاهش دهد.

مواد و روش‌ها: درکل ۲۷۸۴ نوزاد قبل ترخیص از بیمارستان تحت آزمون غربالگری با استفاده از آزمون‌گسیل‌های صوتی گوش قرارگرفتند. میزان موارد مثبت کاذب در دو گروه زایمان طبیعی و سزارین براساس سن انجام غربالگری مقایسه شدند.

یافته‌ها: میزان مثبت کاذب در اولین آزمون غربالگری در گروه زایمان طبیعی به طور معنی‌داری بیش‏تر از گروه زایمان سزارین بود و به طور کلی با افزایش سن غربالگری، میزان موارد مثبت کاذب به صورت معنی‌داری کاهش نشان داد. این کاهش در میزان موارد مثبت کاذب با افزایش سن غربالگری، فقط در گروه سزارین دیده شد.

استنتاج: با تعویق انجام آزمون غربالگری در گروه زایمان سزارین تا زمان ترخیص نوزاد از بیمارستان، می‌توان میزان موارد مثبت کاذب را حدود ۶ برابر کاهش داده و از این طریق هزینه‌ها و نگرانی‌های تحمیل شده ناشی از موارد مثبت کاذب را به حداقل رساند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb