جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای خاکپور

مسعود خاکپور، غلامعلی افروز، بهرامعلی قنبری هاشم آباد، علیرضا رجایی، باقر غباری بناب، معصومه مهرآفرید،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۲ - ( آبان ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: اختلالات روانی و شخصیتی سبب اعتیاد و بیماری‌های ویروسی است و اعتیاد و بیماری‌های ویروسی نیز سبب اختلالات روانی و شخصیتی است. هدف پژوهش مقایسه اختلالات شخصیت و نشانگان بالینی در زندانیان مرد بود.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش تحلیل مقطعی، جامعه آماری را مجرمان مرد زندان قوچان در سال ۱۳۹۳ تشکیل و سه گروه نمونه (سالم، بیمار و معتاد) به صورت تصادفی منظم (۲۰۰ نفر) انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه چند وجهی شخصیتی میلون ۳ (MCMI-III) و تحلیل چند متغیره (MANOVA) با نرم‌افزار SPSS-۱۱,۵ انجام شد.

یافته‌ها: تفاوت بین سه گروه در مقیاس‌های اسکیزوئید، وابسته، نمایشی، خودشیفته، ضد اجتماعی، آزارگر و خودناکام ساز، معنی‌دار (۰۰۱/۰p<) و در مقیاس‌های اجتنابی، وسواسی، منفی گرا، اسکیزوتایپی، مرزی تفاوت بین بیمار و معتاد با سالم معنی‌دار (۰۰۱/۰p<) و تفاوت دو گروه بیمار و معتاد معنی‌دار نبود (۰۰۱/۰p>). در مقیاس پارانوئید، تفاوت معتاد و سالم معنی‌دار (۰۰۱/۰p<) و تفاوت دو گروه معتاد و بیمار معنی‌دار نبود (۰۰۱/۰p>).

استنتاج: زندانیـان معتـاد و بیمار، دارای اختلالات شخصیتی بیش‌تری بودند که ضرورت مداخلات روانشناختی مؤثر را می‌طلبد.


لطف اله داودی، محمد خادملو، بهاره موید احمدی، معصومه عبدی تالارپشتی، زهره علی نسب، سودابه جعفری، محمد شاهپوری، سمیه خاکپور،
دوره ۳۴، شماره ۲۴۰ - ( دی ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: آبله میمونی یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که برای اولین بار در سال ۱٩٧۰ در انسان تشخیص داده شد، با توجه به اهمیت دانش و نگرش پزشکان در زمینه درمان این بیماری، مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش و دانش پزشکان خانواده شهرستان ساری در مورد آبله میمونی طراحی و اجرا شده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع، مطالعه توصیفی و تحلیلی می‌باشد که جامعه آماری آن شامل پزشکان خانواده شهرستان ساری است. در ابتدا پرسشنامهای حاوی سوال ارزیابیکننده آگاهی و نگرش پزشکان خانواده طراحی، سپس جمعآوری اطلاعات به صورت سر شماری انجام شد. دادهها پس از جمعآوری توسط SPSS ورژن ۱۶ و آزمون‌ها مرتبط آماری تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: شرکتکنندگان در این مطالعه ۱۱۷ نفر از پزشکان خانواده شهری و روستایی بودند. دادههای توصیفی نشان داد که، ۵۵ درصد شرکتکنندگان مرد و ۴۵ درصد زن بودند که اکثر آنها ۶۲ درصد پزشک خانواده شهری و ۳۸ درصد پزشک روستا بودند. میانگین سنی افراد شرکتکننده در مطالعه ۸/۰۷±۴۷/۱۰ سال، و برای سابقه کار ۵/۱۷±۱۷/۳۰ سال بود. میانگین نمره دانش ۳/۴۲±۹/۳۰ و میانگین نمره نگرش ۱/۷۰±۳/۵ بود. دادههای تحلیلی نیز حاکی از آن بود که، سطح نگرش با جنسیت و سطح دانش با محل خدمت رابطه معنیداری داشت.
استنتاج: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که دانش و نگرش آبله میمونی پزشکان خانواده سطح شهرستان ساری در حد مطلوب بوده است. بدینترتیب اطلاع رسانی اتوماسیونی در زمینه بیماریهای مسری در حد مطلوب قرار دارد و از این طریق میتوان جهت اطلاع رسانیهای بیماریهای مسری و مهم استفاده نمود.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb