جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ذاکری فر

مونا ذاکری فر، حمیدرضا گلی، حامی کابوسی، زهرا رحمانی، فاطمه پیروی قادی کلائی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۶ - ( آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: ظهور مقاومت به چند دارو (MDR) در استرپتوکوکوس آگالاکتیه جدا شده از خانمهای باردار و حضور کپسول پلی‌ساکاریدی در آنها نقش بسیار مهمی در بیماریزایی دارند. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی شیوع مقاومت آنتیبیوتیکی، مقاومت به چند دارو و تایپهای Ia و Ib کپسولی در این سویه‌ها بود.
مواد و روشها: نمونه‌های واژینال به محیط کشت انتقالی Todd-Hewitt Broth منتقل شدند. پس از ۲۴ ساعت، بر روی محیط کشت بلاد آگار تلقیح شده، باکتریها با روش‌های استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها به روش دیسک آگار دیفیوژن مشخص شد. سپس، DNA باکتریها استخراج شد و ژنهای کپسولی با استفاده از روش PCR مورد شناسایی قرار گرفتند.
یافتهها: شیوع کلونیزاسیون در خانمهای باردار ۲۵/۲۳درصد بود. تتراسایکلین با ۹۴/۳۳درصد مقاومت کم اثرترین دارو بود، در حالی‌که ۷۸/۳، ۸۱/۱۳ و ۸۳/۰۱ درصد از ایزولهها، به‌ترتیب نسبت به اوفلوکساسین، اریترومایسین و کینوپریستین- دالفوپریستین غیرحساس بودند. هم‌چنین، ۷۸/۳ درصد از ایزوله‌ها نسبت به پنیسیلین حساس بودند. در ضمن، ۹۴ (۸۸/۷ درصد) ایزوله MDR بودند، در حالی که، به‌ترتیب ۲۰ (۱۸/۸۶ درصد) ایزوله و ۳۲ (۳۰/۱۸ درصد) ایزوله تایپ‏های کپسولی Ia و Ib داشتند.
استنتاج: پنی‌سیلین داروی مناسبی برای پروفیلاکسی در زنان باردار با ریسک بالا در این منطقه میباشد. شیوع بالای سویه‌های MDR نشان‌دهنده عدم مدیریت صحیح مصرف آنتیبیوتیک‌‌ها میباشد. در ضمن، شیوع بالای تایپ‏های کپسولی Ib و Ia، بهخصوص در سویه‌های MDR، نشان‌دهنده اهمیت این سروتیپها جهت طراحی واکسن می‌باشد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb