جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای راعی

حسن راعی ، مهناز کسمتی ، محمدرضا زادکرمی ،
دوره ۱۷، شماره ۵۸ - ( خرداد ۱۳۸۶ )
چکیده

سابقه و هدف: در تحقیق قبل نشان داده شد که عصاره گل بابونه (Matricaria Chamomilla) در پدیده درد و اضطراب در موش نر و ماده به طور وابسته به جنس عمل می کند. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی این گیاه بر رفتار فعالیت حرکتی در حضور و غیاب غدد جنسی در موش سوری نر و ماده بالغ از نژاد NMRI در آزمون میدان باز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: حیوانات در گروه های ۷ تایی سالم، شم، فاقد غدد جنسی و دریافت کننده عصاره هیدروالکلی بابونه (۳۰mg/kg و ۵۰mg/kg) تقسیم شدند. دستگاه پایش فعالیت حرکتی (Motor Activity Monitor) جهت ارزیابی شاخص های فعالیت حرکتی (تعداد حرکت خطی، تعداد حرکات کلیشه ای و تعداد حرکات بلند شدن بر روی پاها (Rearing) در آزمون میدان باز برای کلیه گروه ها مورد استفاده قرار گرفت. جهت ارزیابی آماری داده ها از روش آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون t و متعاقبا از آزمون توکی استفاده شد.
یافته ها: ۱) عصاره هیدروالکلی بابونه به میزان ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم، شاخص های فعالیت حرکتی را در موش های نر، هم در حضور و هم در غیاب غدد جنسی کاهش داد. ۲) عصاره هیدروالکلی بابونه به میزان ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم شاخص های فعالیت حرکتی را در موش های ماده، هم در حضور و هم غیاب غدد جنسی افزایش داد. ۳) حذف غدد جنسی در موش های نر اثری بر میزان شاخص های فعالیت حرکتی نداشت. ۴) حذف غدد جنسی در موش های ماده شاخص های فعالیت حرکتی را کاهش داد.
استنتاج: با توجه به شواهد موجود به نظر می رسد عصاره هیدروالکلی گل بابونه با تحت تاثیر قرار دادن برخی عوامل وابسته به جنس مانند سیستم های نوروشیمیایی فعالیت حرکتی را در موش سوری نر و ماده تحت تاثیر قرار می دهد و احتمالا بخشی از این اثر در موش های ماده، وابسته به گیرنده های هورمون های جنسی است.

سعید متصدی زرندی ، حسین راعی شکتایی، جمشید یزدانی چراتی، فاطمه حسین زاده، محسن دولتی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۲) ۱۳۹۰ )
چکیده

سابقه و هدف: در بین آلاینده های هوا، ذرات از آلاینده های اولیه و عمده هوا می باشند. تحقیقات انجام گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان داد که به ازای افزایش هر ۱۰ میکروگرم غلظت ذرات، میزان مرگ و میر ۳-۱ برابر افزایش می‌یابد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین غلظت ۵/۲Particulate Mamattel و پارامترهای موثر بر انتشارش در ایستگاه‌های مترو تهران در دو فصل پاییز و زمستان بوده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه غلظت۵/۲PM در دو فصل پاییز و زمستان در ۲۴ ایستگاه مترو تهران بررسی شد. نمونه‌برداری ذرات بر روی ۴ نقطه ایستگاه و در ۴ دوره زمانی صبح، ‌ظهر، عصر و شب به عمل آمد. جهت نمونه برداری ذرات معلق از یک دستگاه قرائت مستقیم پرتابل HAZ DUST EPAM ۵۰۰۰‌ با دبی ۴ لیتر در دقیقه استفاده شد. نتایج حاصله از اندازه‌گیری با استانداردهای EPA و سازمان حفاظت محیط زیست ایران مقایسه شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که حداکثر، میانگین و حداقل غلظت ۵/۲PM در ایستگاه‌های زیرزمینی به ترتیب ۱۰۳، ۴۹ و ۱۰ میکروگرم برمترمکعب و در ایستگاه‌های روزمینی به ترتیب ۹۹، ۳۵ و ۸ میکروگرم بر مترمکعب بود. استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داده است که میانگین غلظت ذرات معلق در ایستگاه‌های مترو تهران بالاتر از استانداردهای محیطی EPA و سازمان حفاظت محیط زیست ایران بوده است.
حسین راعی شکتایی، سعید متصدی زرندی، محمدعلی ززولی، جمشید یزدانی چراتی، فاطمه حسین زاده، محسن دولتی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۱ - ( مرداد ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: ذرات معلق از آلایندهای اصلی موجود در سیستم حمل و نقل زیرزمینی میباشند که افزایش غلظت آنها باعث ایجاد پیامدهای بهداشتی متعددی بر سلامت مسافران و کارگران مترو میگردد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی غلظت ذرات معلق با قطر آئرودینامیکی کمتر از ۱۰ میکرون در سیستم حمل و نقل متروی تهران در سال ۹۰ انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه غلظت ذرات معلق در یکی از ماههای پاییز ۱۳۹۰ در ۱۸ ایستگاه روزمینی و خط ۱ و ۴ ایستگاه زیرزمینی اندازهگیری شد. نمونهبرداری در سه بازه زمانی صبح، ظهر، عصر و در مکانهای ابتدا، میان و انتهای سکو و در قسمت تیکت هال بهعمل آمد. از یک دستگاه پرتابل قرائت مستقیم HAZDUSTEPAM۵۰۰۰ با دبی ۴ لیتر بر دقیقه برای اندازهگیری استفاده شد. تأثیر متغیرهای عمق ایستگاه، جمعیت مسافری ایستگاه و تعداد قطار بر میزان انتشار غلظت ۱۰PM مورد آنالیز و بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت ۱۰PM در ایستگاههای زیرزمینی و روزمینی به ترتیب ۶۴/۳۳±۲۳/۱۷ و ۶۰/۲۱±۴۱/۱۴ میکروگرم بر مترمکعب بود. در بین ساعات نمونهبرداری، غلظت ۱۰PM در زمان ظهر با مقدار ۰۴/۳۲±۲۵/۸ میکروگرم بر مترمکعب بیشتر بود. در بین مکانهای نمونهبرداری غلظت ۱۰PM در قسمت ابتدای سکو و تیکت هال ایستگاه با مقدار به ترتیب ۹۱/۳۹±۸۲/۱۲ و ۸/۲۹±۲۸/۳ میکروگرم بر مترمکعب بیشتر بود.
استنتاج: غلظت ۱۰PM در تمامی موارد اندازهگیری پایینتر از استاندارد سازمان حفاظت محیطزیست آمریکا و سازمان حفاظت محیطزیست ایران بود.


خدیجه راعی، لیلا محمدی نیا، فتح الله غلامی بروجنی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۶ - ( آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: تولید پسماند عفونی خانگی یک نگرانی و مشکل دائمی در خدمات مراقبت‌های پزشکی در منزل میباشد و با توجه به افزایش میزان پسماندهای عفونی خانگی در سالهای اخیر، این مطالعه به شناسایی راهبردهایی برای بهبود مدیریت این نوع پسماندها پرداخته است.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کیفی به روش تحلیل محتوا انجام شد. مصاحبه چهره به چهره با استفاده از سوالات نیمه ساختاریافته با ۱۵ صاحب نظر حوزه مدیریت پسماند که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند انجام شد. برای افزایش قوام و صحت مطالعه از ۴ معیار مقبولیت، تاییدپذیری، قابلیت وابستگی و قابلیت انتقال گوبا و لینکولن استفاده شد. دسته‌بندی داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۲۰۱۸MAXQDA انجام شد. دوره زمانی برای جمعآوری داده از آذر تا بهمن ماه ۱۴۰۱ بود.
یافتهها: تجزیه و تحلیل دادههای این مطالعه منجر به شناسایی ۱۳ درون مایه اصلی آموزش و فرهنگ سازی، اقدامات مدیریتی، تامین منابع، حمایت اجتماعی و قانونی، تکنولوژی، کنترل و ارزیابی، تولید، جمع‌آوری، ذخیره موقت، حمل و نقل، پردازش، دفع و چالشهای مدیریتی و ۳۰ درون مایه فرعی شد.

استنتاج: این مطالعه راهبردهای مختلفی را برای بهبود مدیریت پسماندهای عفونی خانگی براساس تجربیات شرکت‌کنندگان شناسایی کرد که میتواند گامی مهم در جهت رفع چالش‌ها و دستیابی به نتایج بهتر در مدیریت این پسماندها باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb