۸ نتیجه برای رحمت پور
قاسم رحمت پور رکنی، عباس زمانیان، مهناز شریفیان،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۴ - ( اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: سرطان سلول قاعدهای، شایعترین نئوپلاسم در انسان میباشد. ضایعات بر روی نواحی در معرض نور و پوشیده بدن ایجاد میشود اما بیولوژی و مورفولوژی متفاوتی در این نواحی ایجاد میکنند. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات بالینی، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک سرطانهای سلول قاعدهای پوست در بیماران مراجعهکننده به بخش جراحی پوست بیمارستان فرشچیان همدان بوده است.
مواد و روشها: این تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی و آینده نگر میباشد که بر روی بیماران مراجعهکننده به بخش پوست بیمارستان فرشچیان در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۸۹ به مدت ۲ سال که با تشخیص BCCتحت بیوپسی قرار گرفتند، انجام گردید. بیماران مورد مصاحبه و معاینه بالینی قرار گرفتند و خصوصیات دموگرافیک، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک ثبت گردید.
یافتهها: در مجموع ۲۲۳ نفر از شرکتکنندگان دراین مطالعه، ۱۲۸ نفر مرد (۳/۵۷ درصد) و ۹۵ نفر زن (۷/۴۲ درصد) بودند. سن شرکتکنندگان ۴۵/۱۳ ± ۹۰/۶۲ سال بود. ۹۲ درصد ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود داشت و نوع هیستوپاتولوژیک ندولر ۳/۷۱ درصد را شامل شد.
استنتاج: بر اساس یافتههای این مطالعه، BCC بیشتر در نواحی در معرض نور خورشید رخ میدهد، بهطوریکه اکثر ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود دارد، لذا این نتایج می تواند هشداری برای محافظت و دوری از آفتاب باشد.
فرهنگ بابامحمودی، سید ناصر عمادی، محمدرضا حق شناس، قاسم رحمت پور رکنی، میر محسن جامعی، جمشید یزدانی چراتی، فاطمه آهنگرکانی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۰ - ( تیر ۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و هدف: هپاتیت حاد ویروسی یک عفونت سیستمیک است که عمدتاً کبد را مبتلا میسازد. مطالعه ما به بررسی شیوع تظاهرات پوستی و بیماریهای عفونی همراه در بیماران مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت A، و B و و C مراجعهکننده به بیمارستان رازی قائم شهر در سال ۹۴-۱۳۹۳ پرداخته است.
مواد و روشها: در این مطالعهی توصیفی گذشتهنگر، پرونده بیماران بستری که تشخیص بیماری هپاتیت برای آنان داده شده بود، از لحاظ وجود تظاهرات پوستی و بیماریهای عفونی همراه بررسی شد.
یافتهها: از ۱۸۸ بیمار مبتلا به انواع هپاتیتهای ویروسی، در ۱۶ بیمار علائم ضایعات پوستی مشاهده گردید و در ۳۵ بیمار ، عفونتهای دیگر به طور همزمان مشاهده گردید.
استنتاج: میزان تظاهرات پوستی در بیماران مبتلا به هپاتیت B در بررسی ما از سایر انواع هپاتیتهای ویروسی بالاتر بوده است. همچنین درصد بالای بیماریهای عفونی مانند پنومونی و برونشیت در بیماران مبتلا به هپاتیتهای ویروسی نشان از کاهش توانایی سیستم ایمنی در مواجهه با سایر عوامل عفونی در این افراد میباشد.
فاطمه نیک صولت رودپشتی، هادی مجیدی، قاسم رحمت پور رکنی، سعید دشتی درگاهلو، محمد طبرستانی، سارا صدر،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۰ - ( اردیبهشت ۱۳۹۷ )
چکیده
اسکلرومیگزدما یک موسینوزیس نادر پیشرونده پوستی همراه با درگیریهای سیستمیک است که با رسوب پیشرونده موسین در پوست تظاهر مییابد و باعث ضخیم شدن پوست میگردد. بیماران مبتلا به اسکلرومیگزدما علاوه بر درگیریهای پوستی و پاراپروتئینمی عوارض دیگری نیز شامل گوارشی، عضلانی- اسکلتی، ریوی، قلبی عروقی، کلیوی، و سیستم عصبی مرکزی دارند. درمان اسکلرومیگزدما دشوار است. در این گزارش مورد، بیمار مبتلا به اسکلرومیگزدمای شدید همراه با تظاهرات پوستی، گوارشی، کلیوی و عضلانی- اسکلتی معرفی میشود. این بیمار به دنبال درمانهای ناموفق، به ایمونوگلوبولین داخل وریدی (IVIG)، پردنیزولون و آزاتیوپرین پاسخ داد. در پی درمان با IVIG، بیمار بهبودی قابل توجهی در علائم بالینی نشان داد و با دورههای IVIG و پردنیزولون در مرحله بهبودی باقی ماند. نتیجه گزارش مورد حاضر این بود که ترکیب IVIG و پردنیزولون میتواند یک درمان موثر برای اسکرومیگزدما باشد.
اکبر هدایتی زاده عمران، رضا علیزاده نوایی، قاسم جان بابایی، ام البنین امجدی، نسیم بابایی، قاسم رحمت پور رکنی، غلامعلی گدازنده،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۹ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده
سابقه و هدف: سرطان سینه شایعترین سرطان زنان و دومین عامل مرگ و میر زنان به علت سرطان میباشد. یکی از علتهای مطرح شده در خصوص مقاومت دارویی در درمان بیماری سرطان پستان، پلیمورفیسم C۳۴۳۵T ژن MDR۱ میباشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط این پلیمورفیسم با پاسخ به درمان در بیماران مبتلا به سرطان پستان در استان مازندران انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه طولی ابتدا DNA ژنومیک افراد بیمار، با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. سپس بیماران طبق پروتکل شیمی درمانی تحت درمان قرارگرفتند و پاسخ بیماران به درمان طبق پروتکل درمانی ارزیابی شد و بیماران به ۲ دسته پاسخ بالینی به درمان و عدم پاسخ به درمان تقسیم شدند.
یافتهها: در این مطالعه ۱۵۲ زن مبتلا به سرطان سینه مورد بررسی قرار گرفتند که میانگین سنی آنها ۹۵/۱۰±۸۴/۴۹ سال بود. بیشترین ژنوتیپ مشاهده شده، ژنوتیپ CT (۲/۴۹ درصد) بود. ۳/۷۴ درصد بیماران به درمانهای انجام شده پاسخ داده بودند و در ۷/۲۵ درصد، پاسخ مشاهده نشد. در نهایت اختلاف معنیداری در پاسخ به درمان در ژنوتیپهای مختلف مشاهده نشد (۴۸۵/۰p=).
استنتاج: بین پاسخ به درمان سرطان سینه و پلی مورفیسم C۳۴۳۵T ژن MDR۱، ارتباط مستقیمی وجود نداشت.
مونا جعفری انارکولی، محمد آزادبخت، حسین عسگری راد، قاسم رحمت پوررکنی، علی داوودی، علی فرموده،
دوره ۳۰، شماره ۱۹۲ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده
سابقه و هدف: گیاه مریم گلی Salvia virgata Jacq دارای اثرات آنتیاکسیدانی، آنتی باکتریال، ضدتعریق، ضدالتهاب، ضدنفخ، ضد اسپاسم، بهبود زخمهای پوستی و اثرات ضدباکتری میباشد. هدف از این مطالعه تهیه و بررسی بالینی فرمولاسیون ژل اندام هوائی این گیاه است
مواد و روشها: اندام هوایی گیاه در بهار سال ۱۳۹۶ از جنگل هزارجریب نکا جمعآوری شد. سپس خرد و خشک شده و با روش ماسراسیون با اتانول ۷۰ درصد عصارهگیری شد. میزان فلاونویید تام در عصاره به روش اسپکتروفوتومتریک آلومنیوم کلراید با استاندارد کوئرستین بررسی گردید. جهت مطالعه بالینی به عنوان ضد عرق، فرمولاسیون ژل ۵ درصد
از عصاره خشک شده تهیه شد. در فرمولاسیون ژل از کربوپل۹۸۰، گلیسرین، متیل و پروپیل پارابن و تری اتانول آمین
به همراه ۵ درصد عصاره خشک اندام هوایی گیاه استفاده شد. سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی فرآورده
شامل پایداری، قوام، ویسکوزیته، پخش پذیری، شفافیت، رنگ و بو و رشد یا عدم رشد باکتریها در محیطهای کشت عمومی و اختصاصی بررسی شد. بعد از تهیه، فرآورده و دارونما (با میزان مصرف دو بار در روز) به همراه مقیاس Hyperhidrosis Disease Severity Scale (HDSS) به صورت دو سویه کور تصادفی در اختیار داوطلبین قرار گرفت و شاخصهای بالینی ارزیابی شدند.
یافتهها: در این مطالعه بازده عصارهگیری و میزان فلاوونوئید تام عصاره به ترتیب ۸۸/۳۹ درصد و ۸۳/۴۹ میلیگرم بر گرم بهدست آمد. همچنین فرمولاسیون دارای کربوپل ۱ درصد دارای ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مناسبی بود. در مطالعه بالینی نیز اختلاف اثربخشی دارو با دارونما معنیدار بود (۰۵/۰< P).
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، گیاه مریم گلی برای درمان تعریق زیاد مناسب است.
مجید حاجی زاده، محمد آزادبخت، حسین عسگری راد، قاسم رحمت پوررکنی، مولود فخری، فاطمه میرزائی،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۱ - ( مرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: اختلال موخوره به همراه شکنندگی و ریزش مو از جمله مشکلات رایجی است که اکثر افراد به آن دچار میشوند. با این وجود هنوز درمان مشخص و کارآمدی در بازار دارویی برای این اختلال وجود ندارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ژل عصاره دانه گیاه شنبلیله در درمان موخوره در یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده با پلاسبو بود.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسویه کور کنترل شده با گروه دریافتکننده پلاسبو بر روی ۶۰ بیمار مبتلا به اختلال موخوره در کلینیک طوبی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام پذیرفت. بیماران به دو گروه ژل پلاسبو و ژل دارو تقسیم شدند. عصاره در غلظت ۵۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر آماده شد و دوره درمان ۲ ماه بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون T مستقل، T زوجی، فیشر و معادلات برآوردی تعمیم یافته استفاده شد.
یافتهها: در روند درمان بهطور میانگین میزان دو شاخه شدن مو در گروه درمانی در مقایسه با گروه پلاسبو به صورت معنیدار (۰/۰۰۱>P) کاهش یافت. سایر فاکتورها اعم از خشکی، شکنندگی و ریزش موها نیز در گروه درمانی نسبت به گروه پلاسبو روندهای کاهشی قابل توجهی (به ترتیب با معنیداری ۰/۰۰۱ P≤ ، ۰/۰۰۱>P و ۰/۰۴۲P=) از خود نشان دادند.
استنتاج: اثرات مطلوب مشاهده شده از ژل دانه گیاه شنبلیله در کاهش بروز موخوره در بیماران، احتمالا به دلیل وجود دیوسژنین و سایر ساپونینهای استروئیدی با اثرات آنتیاکسیدانتی و ضد التهابی است.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۴N۲۰۱۳۰۹۱۱۰۱۴۶۳۰IRCT
مریم کرمی صلاح الدین کلا، حمید شریف نیا، پردیس رحمت پور، ویدا شفیع پور،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۴ - ( آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: جهت ارزیابی سواد سلامت در بیماران نارسایی قلبی، ابزاری معتبر و قابل اعتماد مورد نیاز است. این مطالعه با هدف اعتباریابی پرسشنامه فارسی سواد سلامت نارسایی قلبی انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه روش شناسی، ۳۶۰ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی پرسشنامه سواد سلامت نارسایی قلبی یا HF-Specific HL Scale (Heart Failure Self care Health Literacy) را در دو مرکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران تکمیل نمودند. دادهها پس از جمعآوری جهت بررسی ساختار عاملی به کمک روایی سازه، روایی همگرا و واگرا ارزیابی شدند. پایایی پرسشنامه به کمک بررسی ثبات درونی(ضرایب آلفای کرونباخ و ثبات سازه) ارزیابی شد. روایی صوری، محتوا و ساختاری مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج تحلیل عامل اکتشافی نشان داد که پرسشنامه دارای دو عامل "دشواری در درک نسخهها و جزوات بیمارستانی" و "درک بیماری و سعی در ارتقای دانش آن" است که در مجموع ۴۲/۲۰ درصد واریانس را به خود اختصاص میدهد. ثبات درونی پرسشنامه با آلفای کرونباخ بیش از ۰/۷ محاسبه گردید. بارعاملی گویه ها بیش از ۰/۵ بود که نشانه معنیدار بودن گویه ها است. شاخصهای برازندگی مدل نشان دادند ساختار عاملی استخراج شده مناسب است.
استنتاج: بررسی ساختار عاملی HF-Specific HL Scale در بین بیماران نارسایی قلبی دو بعدی بودن سازه را نشان داد. با توجه به مقبولیت قابل قبول نتایج اعتباریابی پرسشنامه، از نسخه فارسی میتوان به طور قابل اعتماد برای اندازهگیری سواد سلامت در بیماران نارسایی قلبی استفاده کرد.
حانیه قصرساز، رضا جعفری، زهره حاجحیدری، قاسم رحمت پور رکنی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۴ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف: پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن با واسطه ایمنی سیستمیک است که بیشتر پوست را درگیر میکند. بیماریهای چشمی که اغلب غیراختصاصی میباشند و تظاهرات کمی در این بیماری از خود نشان میدهند، شناخته شده نیستند. این مطالعه به مقایسه تظاهرات چشمی در بیماران مبتلا به پسوریازیس و گروه کنترل سالم پرداخته است.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی که به روش توصیفی-تحلیلی در بیمارستان بوعلی سینا در شهر ساری )سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰) انجام شد، بیماران پسوریازیس و گروه کنترل وارد مطالعه شدند. نمرات DLQI (شاخص کیفیت زندگی در مبتلایان به بیماریهای پوستی) و PASI (شاخص شدت و وسعت پسوریازیس) در گروه مبتلایان به پسوریازیس و OSDI (شاخص بیماری سطحی چشم) در هر دو گروه اندازهگیری شد. برای هر فرد معاینه توسط لامپ اسلیت، آزمون شیرمر-۱، TBUT و فوندوسکوپی انجام گرفت.
یافتهها: در این مطالعه، ۷۵ بیمار مبتلا به پسوریازیس با میانگین سنی ۱۳/۸۸±۴۰/۱۱سال و ۷۵ فرد غیر مبتلا با میانگین سنی ۱۳/۵۵±۳۹/۱۶ سال مورد بررسی قرار گرفتند. بیماریهای چشمی مانند پرخونی ملتحمه (۳۸/۰ درصد)، بلفاریت (۳۶/۰ درصد)، اختلال کارکرد غدد میبومین (۳۳/۰ درصد) و پینگوکولا (۲۶/۰ درصد) در میان بیماران، شایعتر بود. اختلال کارکرد غدد میبومین و TBUT(زمان شکستن لایه اشکی) پایین در افرادی که نمرات PASI و DLQI بالاتری داشتند، بیشتر دیده شد. امتیاز OSDI نیز در گروه پسوریازیس بالاتر بود که نشاندهنده درگیری بیشتر گروه بیماران با بیماری خشکی چشم میباشد.
استنتاج: درگیریهای سطحی چشم مانند خشکی چشم در بین بیماران شایع بود و با طول مدت ابتلا و شدت بیماری مرتبط بود. در نتیجه در بیماران پسوریاتیک به منظور تشخیص سریع اختلالات چشمی و جلوگیری از عوارض ناخواسته، باید معاینات چشمی به صورت مکرر و روتین انجام شود.