جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای روح افزا

مهدی محمدیان، نضال صراف زادگان، معصومه صادقی، حمید صالحی نیا، حمید رضا روح افزا، شیدخت حسینی، سلمان خزایی، عبدالله محمدیان هفشجانی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۳ - ( فروردین ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی برخی از عوامل مرتبط با شروع و تداوم استعمال سیگار در شهرستان اصفهان انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی بر پایه برنامه قلب سالم اصفهان می‌باشد. جهت محاسبه نسبت شانس خام و تطبیق شده از رگرسیون لجستیک استفاده شد، گروه دارای کم‌ترین شیوع استعمال دخانیات، به‌عنوان گروه پایه در نظر گرفته شد و نسبت شانس برای سایر اجزای آن متغیر را بر مبنای گروه پایه محاسبه شد و با فاصله اطمینان ۹۵ درصد گزارش شد. یافته‌ها: ۳۱۶۴ نفر به مطالعه وارد شدند که ۳/۱۲ درصد از افراد (مردان ۳/۲۳ و زنان ۴/۰۱ درصد) سیگاری بودند، نسبت شانس استعمال سیگار در مردان (۵۷/۱۶- ۳۷/۴)۵۳/۸، در مناطق روستایی (۷۱/۱- ۸/۰)۱۷/۱ و در افراد بی‌سواد (۷/۱۶-۲۲/۱)۵۲/۴ بود. افراد در گروه سنی ۱۹ تا ۲۴ و ۲۵ تا ۳۴ سال بیش‌ترین نسبت شانس استعمال سیگار را داشتند. بیش‌ترین مکان استفاده از سیگار خانه (۳۲/۶۴ درصد)، بیش‌ترین موقعیت استفاده سیگار در زمان عصبانیت (۳۶/۷۰ درصد) و بیش‌ترین علت شروع و یا ادامه مصرف سیگار از نظر افراد سیگاری تفریح و سرگرمی (۴۵/۶۵ درصد) بود. استنتاج: بیش‌ترین مصرف‌کنندگان سیگار عبارتند از: مردان، افراد با تحصیلات پایین و جمعیت روستایی و افراد با شغل آزاد یا بیکار، بنابراین باید در انجام برنامه‌های آموزشی در حیطه آگاهی، نگرش و عملکرد و هم‌چنین برنامه‌های ترک سیگار به این گروه‌ها توجه بیش‌تری شود.
محمد علی ززولی، یوسف دادبان شهامت، جمشید یزدانی چراتی، میترا روح افزایی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۵ - ( آذر ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: حضورموادآلی طبیعی درمنابع آبهای سطحی بنا بر بسیاری از دلایل عملی و بهداشتی، نا‌مطلوب بوده و اثرات سوء بر تصفیه آب آشامیدنی دارد. در این مطالعه کارایی ازناسیون کاتالیزوری در حذف و معدنی سازی مواد هیومیکی منابع آب شمال کشور بررسی شده است.
مواد و روشها: ابتدا غلظت مواد هیومیکی در آب تصفیهخانه شهرهای گرگان و ساری سنجش شد؛ سپس نمونهها در راکتور استوانهای با جریان نیمه پیوسته ازن زنی کاتالیزوی(COP) شد و تاثیر پارامترهای زمان ماند(۰-۶۰ دقیقه) و میزان کاتالیست کربن فعال مغناطیسی(۰ و ۳ گرم بر لیتر) بر راندمان حذف و معدنی سازی مواد هیومیکی مورد بررسی قرارگرفتند.پس از تعیین سینتیک فرآیندها،راندمان آن با فرآیند ازناسیون تنها(SOP) مقایسه گردید.
یافتهها: غلظت مواد هیومیکی آب شهرهای ساری و گرگان به ترتیب ۳۹/۵±۲۲/۱۵ و ۱۶/۶±۶۲/۱۸ میلیگرم در لیتر سنجش شد. راندمان حذف اسید هیومیک و معدنیسازی آن در فرآیندCOP در شرایط بهینه برای تصفیه خانه های آب ناهارخوران،سلیم بهرام ساری و النگدره به ترتیب۱۰۰، ۲۱/۸۴ و ۱۸/۸۸ درصد و۱۰۰،  ۰۴/۸۳و ۰۳/۷۸ درصد سنجش شد. سینتیک واکنشها بر اساس درجه اول بوده و میزان آن در فرآیند COP به ترتیب ۶/۲ ،۹/۲ و ۷/۳ برابر نسبت بهSOP افزایش یافته است.
استنتاج: کاربرد کاتالیست کربن فعال مغناطیسی همراه با فرآیند ازناسیون، نسبت به فرآیند ازناسیون تنها،بیشتر از ۴۰ درصد جهت حذف مواد هیومیکی کارایی داردو به نظر میرسد، بواسطه کاهش زمان ازن زنی و بازیافت آسان کاتالیست و اثر بخشی بهتر فرایند، سبب کاهش هزینهها خواهد شد.


سارا رضایی، زهرا حیدری، آوات فیضی، حمید رضا روح افزا، حمید افشار، عمار حسن زاده کشتلی، پیمان ادیبی،
دوره ۲۸، شماره ۱۷۰ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: وقایع استرس زای زندگی میتوانند منجر به بروز مشکلات روانی، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و غیره شوند. چند بعدی بودن عوامل استرسزا و اهمیت ارزیابی این ابعاد به طور همزمان ایجاب مینماید که به وسیله یک روش آماری پیشرفته، مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرند. هدف مطالعه، تبیین و باز تعریف ابعاد پرسشنامه رویدادهای استرسزای زندگی (SLE) با استفاده از مدل عاملی مراتب بالاتر میباشد.
مواد و روشها: مطالعه مقطعی حاضر روی ۴۷۶۳ نفر از شرکت کنندگان طرح سپاهان در سال ۱۳۸۹ انجام شد. میزان استرس درک شده افراد براساس نسخه معتبر ایرانی پرسشنامه وقایع استرسزای زندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. مدلهای عاملی اکتشافی و تاییدی مراتب یک و دو با استفاده از نرمافزار AMOS ویرایش ۲۰ بکار گرفته شد.
یافتهها: بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، یازده عامل (سطح یک) از ۴۴ آیتم پرسشنامه استخراج گردید که ۴۲/۵۱ درصد از واریانس کل را تبیین نمودند. بر اساس ۱۱ بعد مزبور، دو بعد تحت عناوین استرسزاهای" فردی" و "اجتماعی" (تبیین کننده ۳/۱۷ درصد و ۶/۲۵ درصد از واریانس کل) به عنوان عوامل مرتبه دوم شناسایی شدند. ساختار در کل نمونه و جداگانه در زنان و مردان شناسایی شد.نتایج تحلیل عاملی اکتشافی توسط تحلیل عاملی تاییدی با برازندگی مناسب، (۷۸CFI=، ۸۹/۰GFI=، ۰۵/۰RMSEA=) تایید گردید.
استنتاج: پرسشنامه SLE دارای یک ساختار ۱۱ بعدی و مبتنی بر این ابعاد یک ساختار دو بعدی (فردی و اجتماعی) در مرتبه دو می­باشد. مطالعه انواع وقایع استرسزا میتواند نقش موثری در پیشگیری از بروز مشکلات روانی و نیز آموزش شیوه­های مقابله مناسب، داشته باشد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb