جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رونقی

محمد ابراهیمی ساروی، علیرضا خلیلیان، هدیه رونقی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۳ - ( آذر ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: اختلالات تمپورومندیبولار (TMD) گروهی از علائم و نشانه‌ها هستند که به همراه درد، عملکرد ناقص TMJ و عضلات جونده تشخیص داده می‌شوند. ضرورت تعیین شیوع این اختلالات در جوامع مختلف و شناسایی عوامل مرتبط با آن ها مورد تأکید قرار گرفته است. تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی اختلالات تمپورومندیبولار و علایم آن در مراجعین به کلینیک دانشکده‌ی دندانپزشکی ساری در سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق توصیفی-تحلیلی، ۶۸ فرد (۴۱ زن، ۲۷ مرد) مراجعه کننده به مرکز فوق به صورت تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات فردی از طریق پرسیدن از بیمار و معاینات بالینی اخذ گردید. رابطه‌ی TMD با متغیرهای مختلف از طریق آزمون‌ های chi-square و exact fisher بررسی گردید. داده‌های تحقیق با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ی ۰/۲۲ تحلیل گردید.

یافته‌ها: از کل نمونه‌ها (۶۸ نفر)، ۵۱ نفر (۰/۷۵ درصد) TMD داشته اند. بر اساس سوالات پرسیده شده از ۵۱ نفر مبتلا به TMD، ۵ نفر سردرد داشته ((p<,۰۰۰۱ و ۴۶ نفر سالم بودند. به همین ترتیب، ۵ نفر درد عضلانی (۱p=)، ۲ نفر تصادف (۰۰۰۱/۰(p<، ۲۵ نفر کلیک (۱p=) و ۲ نفر دارای درد مفصلی (۰۰۰۱/۰p=) بودند. بر اساس معاینه بالینی انجام گرفته، ۳۹ نفر دارای صدا در مفصل (۰۳/۰p=)، ۱۰ نفر درد مفصلی (۰۰۰۱/۰p=) و ۳۴ نفر دارای درد عضلانی (۶۴/۰p=) بودند.

استنتاج: در مجموع، شیوع اختلالات تمپورومندیبولار در جامعه‌ی مراجعین به کلینیک دانشکده‌ی دندانپزشکی ساری در سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ بالا بوده است. رابطه معنی داری بین وجود علائم و ابتلا به TMD دیده شد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱N۲۰۱۴۱۱۳۰۲۰۱۵۸IRCT


محمد ابراهیمی ساروی، علیرضا خلیلیان، هدیه رونقی، زهرا صنیع خاتم،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۵ - ( بهمن ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: اختلالات تمپورومندیبولار (TMD) گروهی از علائم و نشانه‌ها هستند که به همراه درد، عملکرد ناقص TMJ و عضلات جونده تشخیص داده می‌شوند. نقش فاکتورهای اتیولوژیک نظیر استرس و تداخلات اکلوزالی دراین اختلالات مورد توجه است. تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی اختلالات تمپورومندیبولار و رابطه آن با استرس و تداخلات اکلوزالی در مراجعین به کلینیک دانشکده‌ی دندانپزشکی ساری در سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق توصیفی-تحلیلی، ۶۸ فرد (۴۱ زن، ۲۷ مرد) مراجعه کننده به مرکز فوق به صورت تصادفی انتخاب شدند.تداخلات اکلوزالی در نمونه‌ها براساس معاینات بالینی و میزان استرس آنان با پرسشنامه اندازه گیری اضطراب‌ تیلور بررسی و رابطه‌ TMD با متغیرهای مختلف از طریق آزمون‌های chi-square و exact fisher بررسی گردید. داده‌های تحقیق با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۰/۲۲ تحلیل گردید.

یافته‌ها: از کل نمونه‌ها؛ ۵۱ نفر (۰/۷۵درصد) TMD داشته‌اند. در مبتلایان TMD؛ ۱ نفر (۹/۱درصد) استرس اندک؛ ۳۰ نفر (۸/۵۸ درصد) استرس متوسط و ۲۰ نفر (۲/۳۹ درصد) استرس بالا داشتند. ارتباط معنی‌داری بین ابتلاء به TMD و استرس دیده نشد. ۷/۱۳ درصد مبتلایان به TMD تداخل centric نداشته؛ ۶/۷۰درصد تا arch of close و ۷/۱۵درصد نیز تا line of closure تداخل داشته‌اند. رابطه معنی‌داری بین ابتلاء به TMD با تداخلات سمت کارگر (۰۳/۰p<)؛ تداخلات پیشگرایی (۰۰۰۱/۰p<)؛ وضعیت arch of closure (۰۳/۰p<) و تداخلات غیرکارگر (۰۱/۰p=) مشاهده شد.

استنتاج: شیوع اختلالات تمپورومندیبولار در جامعه‌ی مراجعین به کلینیک دانشکده‌ی دندانپزشکی ساری در سال‌های ۹۴-۱۳۹۳ بالا بوده و این اختلالات با استرس رابطه نداشته‌ است؛ هرچند بروز آن‌ها با وجود برخی تداخلات اکلوزالی در مبتلایان مرتبط بوده است.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱N۲۰۱۴۱۱۳۰۲۰۱۵۸IRCT


سیده فاطمه رضایی طالشی، نادیا الیاسی گرجی، نگاره صالح آبادی، هدیه رونقی، سید جابر موسوی، محمد ابراهیمی ساروی،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۵ - ( بهمن ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: در این پژوهش، میزان شیوع TMD و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک، سابقه درمان ارتودنسی و مندیبولار موبیلیتی در بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک دانشکده دندانپزشکی ساری مورد ارزیابی قرارگرفته ‌است.
مواد و روشها: در مطالعه‌ی مقطعی حاضر، ۶۸ نفر از بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک دانشکده دندانپزشکی ساری انتخاب شدند. اطلاعات به روش مصاحبه شفاهی و معاینات بالینی جمع‌آوری گردید و ارتباط بین TMD و متغیرهای مورد نظر با استفاده از SPSS V,۲۲ و آزمون‌های chi-square و fisher مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: ۷۵ درصد (۵۱ نفر) از جمعیت مورد مطالعه (۳۵/۳ درصد مرد و ۶۴/۷ درصد زن) دچار TMD بودند. از این میان، ۱۴ نفر سابقه درمان ارتودنسی داشتند و ۳۴ نفر از آنها واجد درآمدی کمتر از ۱ میلیون تومان در ماه بودند، همچنین ۴۹ نفر از آنها شهرنشین بودند. میزان حداکثر باز شدگی دهان نیز در افراد فاقد TMD، ۷± ۴۴/۵۲ میلیمتر گزارش شد که به لحاظ آماری فاقد سطح معنیداری میباشد (۰/۸۴=P). همچنین علی‌رغم بیش‌تر بودن حداکثر میزان جابجایی لترالی فک پایین به سمت راست (۰/۲=P) و چپ (۰/۸۴=P). در افراد فاقد TMD، این ارتباط نیز به لحاظ آماری معنادار نمیباشد.
استنتاج: سابقه درمان ارتودنسی می‌تواند در ایجاد TMD تاثیرگذار باشد و همچنین بهبود وضعیت اقتصادی، پیگیری بیش‌تر بیمار را در پی دارد که همین امر از ابتلا و پیشرفت TMD در بیماران می‌کاهد؛ ولی این ارتباط با سایر متغیرها معنادار نبوده است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb