جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای زارع زاده

معصومه زارع زاده، خدیجه وظیفه شناس درمیان، محمد افشار، مریم ولوی، الهام سرکی، مهران حسینی،
دوره ۲۷، شماره ۱۴۷ - ( فروردین ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: براساس یافته‌های علمی، گلبرگ زعفران می‌تواند تأثیرات سودمندی بر روی برخی بیماری‌‌ها نظیر دیابت داشته باشد. این پژوهش به‌منظور ارزیابی تأثیرات عصاره الکلی گلبرگ زعفران بر روی عملکرد کلیوی موش‌های صحرایی دیابتی، طراحی و اجرا شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار مبتلا به دیابت (توسط استرپتوزوسین) به مدت ۲۸ روز با عصاره گلبرگ زعفران  در دوزهای ۱۰۰ و mg/kg ۲۰۰ و یا نرمال سالین، به‌صورت خوراکی تیمار شدند. درپایان، پارامترهای قند خون ناشتا (FBS)، حجم ادرار ۲۴ ساعته، پروتئین‎ ادرار (UTP)، نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین خون (Cr) و تغییرات کیفی بافت‌شناسی گلومرول‌های کلیه ارزیابی شدند. مقایسه بین‌گروهی داده‌ها با کمک آزمون‌های آماری ANOVA و Kruskal-Wallis و نرم‌افزار آماری ۲۲ SPSS انجام شد.

یافته‌ها: در مقایسه با گروه کنترل سالم، پارامترهای FBS، حجم ادرار، BUN، UTP وCr در موش‌های دیابتی به‌طور معنی‌داری افزایش یافته بود (۰۵/۰>P). تیمار موش‌های دیابتی با دوز mg/kg ۲۰۰ از عصاره گلبرگ زعفران، سبب کاهش FBS (۰۱۱/۰=P) و در هردو دوز سبب کاهش حجم ادرار و BUN گردد (۰۵/۰>P)؛ اما در هیچ دوزی نتوانست سبب تعدیل UTP و Cr شود. عوارض بافت‌شناسی متعددی نظیر ضخیم‌شدگی غشای پایه کپسول بومن، اسکلروز، انتشار ماتریکس مزانشیال و هیالینیزاسیون در گلومرول‎های گروه کنترل دیابتی مشاهده شد که تیمار موش‌ها با عصاره گلبرگ زعفران توانست در هردو دوز، برخی از این عوارض را تعدیل کند.

استنتاج: گلبرگ زعفران احتمالاً می‌تواند به‌وسیله کاهش تجمع ماتریکس خارج سلولی و همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی، تأثیرات سودمندی بر نفروپاتی دیابتی داشته باشد.


زینب قسمتی، خدیجه احمدی، نوید نظافت، فرزانه واحدی، مرتضی طاهری انگنه، سید حسین خاتمی، حسن قاسمی، رحمت اله سلطانی، وحید زارع زاده، احمد موحدپور، احسان قاسمی،
دوره ۳۵، شماره ۲۴۵ - ( خرداد ۱۴۰۴ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان پستان دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. Her۲، یک گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی است که تقریباً در ۲۵ درصد از سرطان‌های پستان بیش از حد بیان می‌شود. این گیرنده ممکن است در درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان نقش مهمی داشته باشد. برای درمان سرطان پستان در بیماران Her۲ مثبت، اثرگذاری تعدادی از عوامل دارویی، از جمله (Herceptin) Trastuzumab تایید شده است. هرسپتین یک آنتی‌بادی با توانایی اتصال به گیرنده Her۲ است. قطعه V تک زنجیرهای (scFv) مشتق شده از هرسپتین نیز میتواند برای ایجاد ایمونوتوکسین هایی استفاده شود که سلولهای سرطانی Her۲ مثبت را هدف قرار میدهد. توکسینوم شیگا، توکسینوم باکتریایی هستند که اغلب از باکتری‌های شیگلا دیسنتری و اشریشیا کلی تولید میشوند. زیر واحد A مربوط به Shiga- like toxin ۲ (Stx۲A) یک عامل سیتوتوکسیک است که پتانسیل کشتن سلولهای سرطانی را دارا می‎باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه درون رایانهای (in-silico)، از ابزارهای بیوانفورماتیک برای ایجاد یک ایمونوتوکسین حاوی scFv اختصاصی Her۲ و Stx۲A استفاده گردید. برای ایجاد یک ساختار ایمونوتوکسین، توالی اسید آمینه scFv و Stx۲A با استفاده از یک لینکر پپتیدی به هم متصل شدند. ساختار دوم و سوم، خواص فیزیکوشیمیایی، حلالیت و حساسیت زایی سازه پیش بینی شده ارزیابی شد. اتصال به گیرنده ایمونوتوکسین و پایداری ایمونوتوکسین به ترتیب با استفاده از اتصال پروتئین-پروتئین و دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس یافتهها، سازه طراحی شده میتواند پروتئینی پایدار با حلالیت کافی باشد که حساسیت زا نیست و ساختار مناسبی برای اتصال به Her۲ دارد. در نهایت نیز، انتظار میرود این سازه قابلیت تولید یک ایمونوتوکسین Her۲ را داشته باشد.
استنتاج: این ایمونوتوکسین پس از انجام مطالعات in vitro و in vivo میتواند به عنوان گزینه جهت درمان سرطان پستان به کار رود..


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb