جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ساعتچی

شهناز ترک زهرانی، فاطمه محمودی کهنی، کیارش ساعتچی، ریحانه سفیدکار، مژده بنایی،
دوره ۲۶، شماره ۱۳۹ - ( مرداد ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: تسکین درد و کم کردن مداخلات حین لیبر و زایمان یکی از جنبه‌های اساسی مراقبت‌های مامایی محسوب می‌شود. طب فشاری روشی برای کاهش درد و تسهیل زایمان است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر طب فشاری قبل از شروع زایمان بر میزان مصرف مسکن و اکسی توسین در طی لیبر طراحی شده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۱۶۲ زن باردار ترم و بدون علائم زایمانی مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید اکبرآبادی شهر تهران در سال ۱۳۹۴ به‌طور تصادفی دریکی از سه گروه طب فشاری، طب فشاری ساختگی و کنترل قرار گرفتند. طب فشاری در نقاط Sp۶، BL۳۲ و BL۶۰ در هفته ۴۰-۳۹ بارداری‌های نخست و کم خطر انجام و واحدهای پژوهش در طی لیبر پیگیری می‌شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه ۲۲ و آزمون‌های آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار، فراوانی و آزمون‌های آماری دیگر شامل مجذور کای، کروسکال والیس و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.

یافته‌ها: از نظر میزان استفاده از مسکن در طی لیبر در گروه طب فشاری ۳۰ درصد، طب فشاری ساختگی ۴۲ درصد و مراقبت روتین ۵۰ درصد بود، که آزمون آماری کروس کال والیس تفاوت معنی‌داری را بین سه گروه نشان نداد (۱۲۲/۰=p). از نظر استفاده از اکسی توسین نیز در گروه طب فشاری ۵۴ درصد، طب فشاری ساختگی ۵۸ درصد و مراقبت روتین ۷۸ درصد بود که آزمون آماری تفاوت معنی‌داری را بین سه گروه نشان داد (۰۲۸/۰=p). میزان استفاده از اکسی‌توسین در گروه طب فشاری کم‌تر از دو گروه دیگر بود.

استنتاج: طب فشاری قبل از شروع لیبر سبب کاهش مصرف اکسی‌توسین حین لیبر شده، بنابراین می‌توان از طب فشاری به عنوان کاهنده مداخلات حین لیبر استفاده نمود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱N۲۰۱۵۰۴۲۳۲۱۹۰۴IRCT


سید میلاد حسینی، معصومه باقری نسامی، هدایت جعفری، نورالدین موسوی نسب، محمد عباسی تشنیزی، فرهاد فریدحسینی، کیارش ساعتچی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۶ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده


سابقه و هدف: اختلال خواب بعد از جراحی قلب از جمله عواملی است که میتواند باعث افزایش ضربان قلب، افزایش نیاز میوکارد به اکسیژن و دیس ریتمی قلبی شود که باعث وخیم تر شدن ایسکمی قلبی میشوند. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر طب فشاری با ماساژ بازتابی کف پا بر وضعیت خواب بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر است.
مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی می باشد. ۶۰ بیمار واجد شرایط به صورت تصادفی در ۳ گروه ۲۰ نفری طب فشاری و ماساژ بازتابی کف پا و شاهد تخصیص تصادفی شدند. ماساژ بازتابی به مدت ۳۰ دقیقه و طب فشاری به مدت ۲۱ دقیقه از روز سوم تا ششم بعد از عمل در بیماران انجام شد. پرسشنامه بررسی وضعیت خواب بیمارستانی در ۵ روز متوالی برای هر ۳ گروه تکمیل شد. داده ها با نرم افزار SPSS-۲۵ تجزیه تحلیل شدند.
یافتهها: مقایسه روند روزهای مختلف در هر ۳ گروه با آزمون GEE نشان داد که مداخله انجام شده در گروه ماساژ بازتابی بر روی مدت زمان خواب روز گذشته (۰۰۱/۰P<) موثرتر از گروه طب فشاری بود، در گروه طب فشاری رضایت بیماران از خواب شب گذشته و عمق خواب (۰۰۱/۰P<) موثرتر از گروه ماساژ بازتابی کف پا بوده است.
استنتاج: بر اساس نتایج به دست آمده، در گروه ماساژ بازتابی و طب فشاری بیماران رضایت بیش‌تری از خواب خود دارند. با توجه به مدت زمان کمتر طب فشاری نسبت به ماساژ بازتابی و بهبود بیشتر آن در وضعیت خواب می توان از طب فشاری به عنوان درمان غیر دارویی در بیماران جراحی قلب استفاده کرد.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲۹N۲۰۱۱۰۹۰۶۰۰۷۴۹۴IRCT
محمدطاها سعادتی راد، احمد دلبری، جواد ستاره، افسانه فندرسکی، احترام السادات ایلالی، کیارش ساعتچی،
دوره ۳۵، شماره ۲۴۳ - ( فروردین ۱۴۰۴ )
چکیده

سابقه و هدف: کیفیت خواب و زندگی سالمندان از عوامل کلیدی بهبود سلامت و رفاه آن‌هاست. با توجه به ترجیح روش‌های غیردارویی، این مطالعه با هدف تأثیر آموزش بهداشت خواب و ماساژ رفلکسولوژی را بر کیفیت خواب و زندگی سالمندان، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده، در سال ۲۰۲۳ روی ۱۲۷ سالمند در ساری انجام شد. شرکت‌کنندگان به سه گروه (دو گروه مداخله و یک گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه‌های مداخله شامل آموزش بهداشت خواب (گروه‌های ۲ تا ۵ نفره) و ماساژ با روغن سیاه‌دانه (۸ جلسه در ۴ هفته) بودند. گروه کنترل مداخله‌ای دریافت نکرد و کیفیت خواب و زندگی با پرسشنامه‌های استاندارد قبل، بلافاصله بعد و یک ماه پس از مداخله ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون‌های اندازه‌گیری مکرر، Tamhane و معادلات برآورد تعمیم ‌یافته تحلیل شدند.
یافتهها: قبل از مداخله، تفاوت معنی‌داری در کیفیت خواب بین گروه‌ها وجود نداشت (۰/۷۶۳=P). پس از مداخله و یک ماه بعد، بهبود معنی‌دار در کیفیت خواب در گروه‌های مداخله مشاهده شد (۰/۰۰۱ =P). همچنین، کیفیت زندگی در هر دو گروه مداخله به‌طور معنی‌داری بهتر از گروه کنترل بود (۰/۰۵ = P). تفاوت معنی‌داری در کیفیت زندگی بلافاصله و یک ماه پس از مداخله مشاهده نشد (۰/۵۲۵= P).
استنتاج: روش‌های غیردارویی مانند آموزش بهداشت خواب و ماساژ بازتابی کف پا می‌توانند بهبود قابل توجهی در کیفیت خواب و زندگی سالمندان داشته باشند، که توصیه می گردد از هر دو روش آزموده شده در این مطالعه با اولویت ماساژ رفلکسولوژی کف پا در بهبود وضعیت خواب و کیفیت زندگی سالمندان استفاده گردد.
                             شماره ثبت کارآزمایی بالینی IRCT۲۰۲۲۱۱۰۶۰۵۶۴۲۰N۱ :

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb