۶۴ نتیجه برای سلیمانی
مجید کاتبی ، منصوره سلیمانی ، فرشته طالب پورامیری ، امیر اسماعیل نژادمقدم ،
دوره ۱۱، شماره ۳۳ - ( دى ۱۳۸۰ )
چکیده
سابقه و هدف: اثر میدان های الکترومغناطیسی بر موجودات زنده یکی از مباحث روز می باشد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش روز افزون استفاده از امواج الکترومغناطیسی در صنعت و بهداشت، بشر در معرض میدان های الکترومغناطیسی متعدد ناشی از کابل های برق فشار قوی، اجسام فرومغناطیسی رادیو، تلویزیون، تلفن همراه و کامپیوتر قرار دارد. هدف این مطالعه بررسی اثرات تراتوژنیک میدان الکترومغناطیسی بر مخچه رت در دوره حیات داخل رحمی و دوره قبل از بلوغ (پایان دو ماهگی) می باشد.
مواد و روش ها: به منظور بررسی اثرات تراتوژنیک میدان الکترومغناطیسی بر مخچه رت دستگاه مولد با شدت ۱۲۰ گوس طراحی شد و رت های نروژی نژاد Wistar به عنوان مدل آزمایشگاهی انتخاب شدند. رت ها به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. در دو گروه، روز صفر حاملگی به روش اسمیر واژینال تعیین گردید. سپس گروه آزمایش از روز صفر حاملگی در معرض میدان الکترومغناطیسی با شدت ۱۲۰ گوس قرار گرفتند. برای مطالعات هیستولوژیک، نوزادان پس از تولد نیز روزانه هشت ساعت به مدت دو ماه در معرض میدان بودند.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان دهنده کاهش تعداد سلول های پورکنژ مخچه و کاهش لایه سلول های دانه دار بود.
استنتاج: براساس یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که امواج الکترومغناطیسی با شدت معین می توانند باعث تخریب بافت حساس و آسیب پذیری مانند بافت مخچه شوند.
جواد غفاری ، حسین کرمی ، علی عباس خانیان، حسین سلیمانی راد ،
دوره ۱۹، شماره ۷۰ - ( خرداد و تیر ۱۳۸۸ )
چکیده
سندرم ویسکوت - آلدریچ(WAS) یک بیماری نقص ایمنی وابسته به جنس (کروموزمX ) می باشد که با اگزما، عفونت های مکرر، افزایش بیماری های اتوایمون یا خود ایمنی، بدخیمی کاهش پلاکت با اندازه کوچکتر از حد نرمال همراه است. بیمار پسر ۱۱ ساله ای است، از والدین غیر منسوب که به علت استفراغ، درد شکم (هماتوم) و کبودی اندام تحتانی (اکیموز) در ناحیه ساق پا بستری شده است. در طول زندگی خود چندین بار سابقه بستری شدن در بیمارستان را دارد که اغلب به علت خونریزی در مناطق مختلف بدن بوده است. بیمار بدلیل خونریزی مکرر شبکیه چشم از سال قبل نابینا شده است.
حسین شاهرخ ، محمدعلی زرگرشوشتری ، جواد سلیمانی ، کوشا کمالی ، ایوب برزگرنژاد ،
دوره ۱۹، شماره ۷۳ - ( آذر و دی ۱۳۸۸ )
چکیده
سابقه و هدف: معمولا خون رسانی به کلیه ها از طریق یک شریان صورت می گیرد که در موارد غیرطبیعی تعداد شریانهای کلیه افزایش می یابد. این مطالعه با هدف گزارش نتایج ۷ مورد پیوند کلیه در کلیه های چند شریانه با بیش از یک آناستومز بین شریانهای دهنده و گیرنده انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه بصورت case series از فروردین سال۱۳۸۱ لغایت فروردین ۱۳۸۸ بر روی تمامی پیوندهای انجام شده از دهنده زنده انجام شده است. پیوندهای انجام شده با شریان منفرد و شریانهای متعددی که قبل از پیوند شریانها به یک شریان منفرد تبدیل شده بودند از مطالعه کنار گذاشته شدند و در ۷ بیمار پیوندکلیه با آناستوموزهای متعدد به شریانهای ایلیاک داخلی، ایلیاک خارجی و اپیگاستریک تحتانی صورت پذیرفت.
یافته ها: تمامی موارد کلیه های پیوندی پس از برداشت کلامپ عروقی جریان خون عالی داشتند. جریان ادرار مناسب در تمامی بیماران با متوسط ۱۳۴۴۴ سی سی در ۲۴ ساعت اول برقرار شد. موردی از افزایش فشارخون در بیماران پیوندی مشاهده و ثبت نشد. تمامی بیماران در زمان ترخیص کراتینین نرمال با متوسط ۱,۳mg/dl داشتند. در ۲ بیمار تجمع اطراف کلیه ایجاد شد که پس از تخلیه، یک مورد لنفوسل و دیگری هماتوم دژنره گزارش شد که پس از تخلیه بهبود یافتند. اسکن و سونوگرافی کلیه پیوندی بیانگر بقای خوب و عملکرد طبیعی بوده است.
استنتاج: آناستوموز متعدد در گیرنده پیوند از کلیه دارای شریانهای متعدد از نظر عملکرد کلیه پیوندی، بقای کلیه و عوارض پیوند در موارد انجام شده قابل قبول بوده است.
ندا سلیمانی، مرتضی ستاری، محمدعلی برومند، اشرف محبتی مبارز،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۱) ۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف: اشریشیاکلی از شایعترین عوامل اتیولوژیک عفونت مجاری ادراری است. غیرفعالسازی آنزیماتیک آمینوگلیکوزید توسط آنزیمهای تغییردهندهی آمینوگلیکوزیدها(AMEs) اصلیترین مکانیسم مقاومت به این داروها در اشریشیاکلی میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع ژن مقاومتی ant(۲′′)-Iaدر میان نمونههای بالینی اشریشیاکلی جدا شده از ادرار با روش PCR میباشد.
مواد و روشها: در ۲۷۶ نمونه اشریشیاکلی جدا شده از ادرار، الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی در مقابل آنتیبیوتیکهای جنتامیسین، توبرامایسین، کانامایسین، آمیکاسین و نتیلمیسین (MAST, UK) با روش انتشار دیسک با رعایت اصول CLSI تعیین شد. DNA نمونهها استخراج و جهت تشخیص ژن مقاومتی ant(۲′′)-Ia از روش PCR استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد ۶۳/۲۴ درصد از جدایههای اشریشیاکلی به توبرامایسین، ۱۸/۲۳ درصد به کانامایسین، ۰۱/۲۱ درصد به جنتامیسین، ۱۵/۶ درصد به نتیلمیسین و ۶۲/۳ درصد به آمیکاسین مقاوم بودند. در ۸۸/۴۷ درصد از نمونههای اشریشیا کلی ژن ant(۲′′)-Ia شناسایی شد.
استنتاج: از آنجاییکه شیوع مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای آمینوگلیکوزیدی به دلیل انتقال مقاومت در میان باکتریها توسط عناصر قابل انتقال نظیر ترانسپوزونها و پلاسمیدها بالاست، لذا ردیابی مسیرهای انتقال مقاومت در بین باکتریهای مختلف بسیار مهم است.
ابراهیم نصیری ، آریا سلیمانی ، رضاعلی محمدپور ، ربابه دنیوی ، هدایت جعفری ،
دوره ۲۰، شماره ۷۶ - ( خرداد و تیر ۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف: استفاده از داروهای مختلف برای کنترل تحریکات قلبی، عروقی ناشی از لارنگوسکپی و لوله گذاری تراشه در بیماران مختلف هنوز مورد بحث و مطالعه می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه رمی فنتانیل با فنتانیل بر تغییرات فشارخون سیستول، دیاستول و فشار متوسط شریانی و تعداد نبض در بیماران کاندید جراحی عروق کرونر بود.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۶۴ بیمار کاندید جراحی عروق کرونر، در سه گروه رمی فنتانیل نیم میکروگرم برای هرکیلو وزن، فنتانیل ۸ میکروگرم برای هر کیلو وزن و روش معمول (فنتانیل دوز پایین یا سو فنتانیل) انجام گرفت. روش نمونه گیری به صورت مستمر بوده و به طور تصادفی درهر یک از این گروهها قرار گرفتند. متغیرهای همودینامیک در مراحل قبل از بیهوشی، بلافاصله بعد از بیهوشی و دقایق ۱، ۳، ۵، ۱۰ و بعد از انسزیون جراحی به روش مستقیم اندازهگیری و ثبت شد و p کمتر از ۵ درصد معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: فشارخون سیستول، دیاستول و تعداد ضربان قلب در مراحل قبل از بیهوشی در بین گروهها تفاوت نداشت ولی بعد از القای بیهوشی در گروه رمی فنتانیل کاهش بیشتری در متغیرهای مذکور ایجاد شد و تغییرات همودینامیک در مراحل بعد از لوله گذاری تراشه در هر سه روش کنترل گردید که اختلاف بین فشارخون سیستول و دیاستول تا سه دقیقه بعد از لوله گذاری تراشه معنی دار بود (به ترتیب با p=۰,۰۵ و p=۰.۰۳).
استنتاج: رمی فنتانیل و فنتانیل و روش روتین قادر به مهار تحریکات قلبی، عروقی ناشی از لارنگوسکپی و لوله گذاری تراشه در جراحی عروق کرونری می شوند. ولی رمی فنتانیل بیش از دو داروی دیگر، حداکثر تا سه دقیقه بعد از لوله گذاری موثر بود.
شهین نجارپیرایه ، ندا سلیمانی ، جاوید صدرایی ، صفورا درخشان ،
دوره ۲۰، شماره ۷۸ - ( مهر و آبان ۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف: رتهای وحشی به عنوان یک عامل مهم انتشار آلودگی در نواحی شهری مورد توجه هستند. در سالهای اخیر، رتهای وحشی در تهران به طور وسیعی پراکنده شده اند. بنابراین، بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای رودهای جدا شده از رتها به علت احتمال انتقال مقاومت آنتیبیوتیکی به انسان اهمیت دارد. هدف این تحقیق، بررسی میزان مقاومت آنتیبیوتیکی باکتری های خانواده انتروباکتریاسه جدا شده از مدفوع رتهای وحشی بود که در نقاط پر جمعیت شهر تهران زندگی می کنند.
مواد و روش ها: چهل رت وحشی (Rattus rattus) از مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران به دام انداخته شده و به صورت زنده به آزمایشگاه منتقل شدند. سکوم حاوی مدفوع در شرایط استریل خارج و محتویات آن کشت شد. سپس حساسیت آنتیبیوتیکی سویه های جدا شده با روش انتشار از دیسک تعیین شد.
یافته ها: اشریشیا کلی (۱۰ ایزوله)، سالمونلا تیفی موریوم (۷ ایزوله)، شیگلا سونئی (۱ ایزوله)، پروتئوس میرابیلیس (۳ ایزوله)، سیتروباکتر فروندی (۱۷ ایزوله) و انتروباکتر (۴ ایزوله) از رتها جدا شدند. مقاومت آنتیبیوتیکی در تمام گونه های جدا شده انتروباکتریاسه بسیار بالا بود.
استنتاج: نتایج نشان داد که رتهای بدست آمده از نواحی مورد مطالعه شهر تهران، حامل باکتریهای بیماریزای مقاوم به آنتیبیوتیک نظیر سالمونلا و شیگلا در سکوم خود می باشند. این موجودات ممکن است مخازن مهمی برای انتقال باکتریهای مقاوم به دارو به انسان باشند. بنابراین کنترل جمعیت رتها و مدیریت بهتر سیستمهای فاضلاب اهمیت زیادی دارد.
مهدی ناظری، الهه مصداقی نیا ، سید علیرضا مروّجی، رویا عطا بخشیان، فاطمه سلیمانی،
دوره ۲۱، شماره ۸۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: ولوواژینیت کاندیدایی یک عفونت مخمری است که بهعنوان یک مشکل در بیماریهای زنان مطرح میباشد و در حدود ۷۵ درصد زنان در طول حیات خویش حداقل یکبار به آن مبتلا میشوند و بیشتراز ۴۰ درصد زنان سابقه حداقل ۲ بار مواجهه با این بیماری را دارند. کاندیدا آلبیکنس عامل علیتی اصلی این بیماری میباشد. در حال حاضر گونههای غیرآلبیکنس به عنوان عامل بیماری در حال افزایش میباشند. این مطالعه با هدف بررسی ولوواژینیت کاندیدایی و فراوانی گونههای عامل آن در زنان مراجعهکننده به مرکزتخصصی زنان کاشان در سال۸۸-۱۳۸۶صورت پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی۲۳۲ بیمار که پس از معاینه فیزیکی توسط متخصصین زنان مشکوک به ولوواژینیت بودند نمونهبرداری از واژن صورت پذیرفت. نمونهها بر روی محیط کشت کروم آگارکاندیدا و سابورو دکستروز آگار کشت داده شد و پس از انکوباسیون در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد، در صورت رشد کلنی مخمری با استفاده از تستهای مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گونههای مخمری تعیین هویت شدند.
یافتهها: ۱۰۵ بیمار با ولوواژینیت کاندیدایی شناسایی شد که از بین آنها ۱۳ نفر (۳/۱۲ درصد) به ولوواژینیت کاندیدایی عودکننده مبتلا بودند. کاندیدا آلبیکنس و پس از آن کاندیدا گلابراتا دارای بیشترین فراوانی بود. خارش شایعترین علامت بالینی (۹/۸۲ درصد) در زنان با کشت مثبت بود.
استنتاج: با وجود شیوع رو به افزایش عوامل غیر آلبیکنس در سایر اشکال کاندیدیازیس، در مطالعه حاضر هنوز کاندیدا آلبیکنس عامل غالب ایجاد بیماری است. به نظر میسد مطالعات وسیعتری برای بررسی علل و منابع عفونتهای عودکننده ضروری است.
مجید سعیدی، کتایون مرتضی سمنانی، آلا سلیمانی، محمد زاهدی،
دوره ۲۱، شماره ۸۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: پتانسیل روش مایع به جامد (Liquisolid Comppcrs) جهت افزایش ویژگیهای انحلال
داروهای نامحلول در آب، در سالهای اخیر مورد بررسی و به اثبات رسیده است. به تازگی استفاده از این روش در
کنترل سرعت آزادسازی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه تأثیر پلیمرهای اودراجیت (Eudragit) و
HPMC (Hydroxy Prapyl Methyl Cellulose) بر کنترل رهش تئوفیلین (Theophylline) از فرمولاسیونهای مختلف قرصهای مایع به جامد این دارو مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این پژوهش از پلیمرهای اودراجیت و HPMC (بهعنوان حامل) و سیلیکا (به عنوان عامل پوشاننده) با نسبت ۲:۱ استفاده گردید. بدین منظور پودر دارو با پلی اتیلن گلیکول ۲۰۰ (PEG ۲۰۰) (به عنوان حلال) مخلوط و سپس در حین بهم زدن پلیمر و سیلیکا بدان افزوده شد و به مدت ۱۰ دقیقه اختلاط انجام شد. پس از تهیه قرص، روند انحلال دارو مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی تداخل بین تئوفیلین و سایر اجزاء فرمولاسیون از روشهای طیف مادون قرمز FTIR (Fourier Transform Infrared Spectroscopy) و DSC (Differential Scanning Calorimetery) استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد در فرمولاسیونهای Liquisolid تهیه شده با پلیمر اودراجیت در مقایسه با نمونههای تهیه شده با HPMC و قرصهای معمولی شاهد به شکل معنیداری کاهش سرعت آزادسازی را نشان میدهند. همچنین این نتایج نشان داد که نسبت پلیمر به حامل PEG ۲۰۰ تأثیر مستقیم بر سرعت انحلال دارو دارد. بررسی طیفهای FTIR و DSC مربوطه حاکی از عدم تداخل دارو و پلیمر میباشد؛ بهعبارت دیگر این امر مؤید آن است که این کنترل سرعت آزادسازی ناشی از روش تهیه قرصها با استفاده از سیستمهای مایع به جامد است.
استنتاج: تهیه Liquisolid Compacts میتواند بهعنوان یک روش برای فرمولاسیون فرآوردههای با رهش کنترل شده بهکار رود.
ندا سلیمانی، اشرف محبتی مبارز، فاطمه اطیابی، زهیر حسن صراف، محمدعلی حقیقی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۲) ۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: سرطان از علل عمده مرگ و میر در سراسر جهان میباشد. درمانهای دارویی متعارف با استفاده از داروهای سیتوتوکسیک دارای سطح بالایی از عوارض جانبی برای بیمار است. بنابراین امروزه محققین به دنبال درمان جایگزین با اثرات جانبی کم و حداکثر بهرهوری میباشند. فاکتور فعال کننده نوتروفیلی (Helicobacter pylori neutrophil activating protein یا HP-NAP) یکی از پروتئینهای ویرولانس هلیکوباکتر پیلوری است. این پروتئین نوتروفیلها را به سمت خود میکشاند و سبب تولید رادیکالهای اکسیژن و سیتوکینها میگردد. این پروتئین دارای خاصیت ایمونومدولاتوری میباشد و سبب القای بیان
۱۲IL و ۲۳IL از مونوسیتها و نوتروفیلهای انسانی میشود. کیتوزان یک ترکیب زیست سازگار و زیست تخریبپذیر میباشد؛ بنابراین با توجه به حداقل مسمومیت سیستمیک برای تحویل پپتید یا دارو، در برنامههای کاربردی مطرح است. هدف از این مطالعه، ساخت و تولید نانوذرات کیتوزان حامل پروتئین نوترکیب HP-NAP هلیکوباکتر پیلوری به عنوان داوطلب درمانی بود.
مواد و روشها: بدین منظور نانوذرات کیتوزان سنتز شد، پروتئین HP-NAPنوترکیب بیان و تخلیص گردید و نانوذرات کیتوزان حامل پروتئین HP-NAPنوترکیب تهیه شد.
یافتهها: پروتئین تولید شده با وزن مولکولی ۲۰۰۰۰ دالتون با تکنیک SDS-page (Sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis) تأیید شد. بار الکتریکی و اندازه نانوذرات با دستگاه DLS (Dynamic light scattering) و میکروسکوپ الکترونی تعیین و تأیید گردید.
استنتاج: با توجه به منابع، پروتئین نوترکیب HP-NAP با داشتن پتانسیل تغییر پاسخهای سیستم ایمنی، سبب تغییر فنوتیپ از ۲Th به فنوتیپ ۱Th به واسطه تولید اینترفرون گاما و عامل نکروز دهنده توموری آلفا میشود؛ بنابراین نانوذرات کیتوزان حامل پروتئین نوترکیب HP-NAP ممکن است ابزار مناسب و مؤثری جهت درمان سرطان در آینده باشد.
علی سلیمانی، صفورا سیفی، نادیا رضایی، محمودرضا حمیدی، عباس مسگرانی، سینا میرزاییراد، مریم احسانی، آزاده هرندی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۲) ۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: امروزه درمان ریشه به عنوان یکی از مهمترین درمانها در دندانپزشکی پذیرفته شده است و میتواند منجر به حفظ دندان و عملکرد آن گردد. آسیبهای پالپی به طور عمده ناشی از پوسیدگیهای دندانی، عفونت ناشی از ضربه و به دنبال اعمال دندانپزشکی ترمیمی هستند. از آنجایی که مطالعات اندکی در خصوص علل نیاز به درمان ریشه در ایران صورت گرفته است و نیاز به بررسی این علل و تعیین میزان آگاهی بیماران در مناطق مختلف جغرافیایی میباشد تا بتوان راهکارهای پیشگیری و درمانی مناسبی را ارایه کرد، بنابراین در مطالعه حاضر علل نیاز به درمان ریشه در بیماران مراجعه کننده به بخش اندودنتیکس دانشکده دندانپزشکی بابل در سالهای ۹۱-۱۳۹۰ بررسی شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی بر روی ۱۱۵۰ پرونده مربوط به سالهای ۹۱-۱۳۹۰ در بیماران مراجعه کننده به بخش درمان ریشه دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. پروندههایی که کامل بودند، خارج شدند و اطلاعاتی مانند سن، جنس، شماره دندان درمان شده، وضعیت بالینی و رادیوگرافی سیستمیک بیمار و علل نیاز به درمان ریشه ثبت و وارد نرمافزار آماری SPSS نسخه ۱۸ شد و با آزمونهای آماری ۲ و ANOVAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از ۱۱۵۰ پرونده، اطلاعات ۸۵۸ مورد (۳۲۸ مرد و ۵۳۰ زن) به صورت کامل ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. ارتباط مثبتی بین نیاز به درمان ریشه در اثر پوسیدگی با افزایش سن مشاهده شد. علت نیاز به درمان ریشه به ترتیب شامل پوسیدگی دندانی، درمان مجدد ریشه، اندو برای پروتز، ضربه، باز شدن پالپ در اثر کارهای ترمیمی یا پروتز و اندو برای پریو گزارش شد. دندانهای نیازمند به درمان ریشه در ۹/۴۲ درصد مولر اول، ۲/۱۶ درصد مولر دوم و ۰/۲ درصد مولر سوم بود. در نمای رادیوگرافی؛ ۶/۶۰ درصد طبیعی، ۴/۱۸ درصد دارای رادیو لوسنسی اپیکال، ۴/۱۵ درصد تورم لیگامان پریودنتال، ۸/۶ درصد درمان ناقص ریشه و ۰ درصد شکستگی ریشه داشتند. شیوع بیماریهای سیستمیک در بیماران درمان ریشه شده ۴/۱۴ درصد بود. درد با سرما ۵/۵۱ درصد، درد با گرما ۷/۲۸ درصد و اندو جهت روکش ۴/۱ درصد تعیین شد.
استنتاج: بیشترین دلیل مراجعه بیماران به دانشکده دندانپزشکی، درد بود. به ترتیب شایعترین و ناشایعترین علت نیاز به درمان ریشه، پوسیدگی و اندو برای پریو؛ شایعترین و ناشایعترین دندان نیازمند درمان ریشه، مولر اول و مولر سوم؛ شایعترین و ناشایعترین یافته رادیوگرافی، رادیو لوسنسی اپیکال و شکستگی ریشه و شایعترین و ناشایعترین یافته بالینی، درد با سرما و اندو جهت روکش گزارش شد.
شروین ضیابخش طبری، رزیتا جلالیان، فرزاد مختاری اسبویی، احمد رمضانی فرهانی، محمدرضا حبیبی، آریا سلیمانی،
دوره ۲۲، شماره ۸۹ - ( خرداد ۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: در مطالعات جدید نشان داده شده است که اریتروپوئتین علاوه بر هماتوپوئزیز، دارای آثار حفاطتی غیر هماتوپوئتیک نیز روی آسیب های ناشی از ایسکمی و ریپرفوزیون بافتی است. در این مطالعه ما اثر بخشی داروی اریتروپوئتین را در کاهش آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن بافتی حین عمل بایپس عروق کرونری مورد بررسی قرار دادیم.
مواد و روشها: تعداد ۶۰ بیمار کاندید عمل الکتیو بایپس عروق کرونری به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به بیماران گروه مورد، اریتروپوئتین با دوز ۷۰۰ واحد بر کیلوگرم در هنگام شروع ریپرفیوژن حین عمل به بیماران تزریق شد. مارکر قلبی تروپونین I و CKMB ۸ساعت بعد از عمل اندازهگیری شد و اکوکاردیوگرافی نیز ۶ ماه بعد از عمل در تمام بیماران دو گروه انجام شد. تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS۱۶ و آزمون های آماری t-test و Chi-square و withney mann- انجام شد.
یافتهها: سطح تروپونین در دو گروه اریتروپوئتین و شاهد بعد عمل تفاوتی نداشت(۳۰/۰ =p). سطح CKMB در گروه اریتروپوئتین از گروه شاهد بهطور معنیداری بیشتر بود(۰۰۴/۰=p). میزان EF ۶ ماه بعد از عمل در گروه اریتروپوئتین اندکی بیشتر بود اما این تفاوت معنیدار نبود (۴۶/۰ =p)، ولی میزان حجم پایان سیستولی (۰۱۷/۰) و دیاستولی بطن چپ (۰۴/۰) در ۶ ماه بعد از عمل در گروه اریتروپوئتین نسبت به گروه شاهد کمتر بود.
استنتاج: در این مطالعه تجویز اریتروپوئتین با کاهش آسیب ناشی ایسکمی- ریپرفیوژن بعد از عمل بایپس کرونری بهصورت افزایش عملکرد قلبی و همچنین کاهش ریمودلینگ قلبی و کاهش حجم پایان سیستولی و دیاستولی بطن چپ رابطه داشته است.
عباس سلیمانی، الهام طیبی، ساجده امید بخش،
دوره ۲۲، شماره ۹۲ - ( شهریور ۱۳۹۱ )
چکیده
افتالمومیازیس شیوع جهانی پایینی دارد و اغلب موارد آن از کشورهای در حال توسعه گزارش شده ات و در سالهای اخیر شیوع آن در ایران کاهش یافته است. در بسیاری از موارد گزارش شده، عامل ایجاد بیماری لارو مگس Oestrus Ovis میباشد. در بهار سال ۱۳۹۰، خانم ۴۰ ساله ساکن روستا با سطح بهداشتی قابل قبول و بدون هیچگونه بیماری چشمی زمینهای و اختلال ایمنی با علائم کونژنکتیویت به درمانگاه چشم پزشکی بیمارستان آیت ا... روحانی بابل مراجعه نمود، که پس از معاینه با تشخیص افتالمومیازیس اکسترنال تحت درمان قرار گرفت. همه تعداد ۷ عدد لارو مگس از قسمت قرنیه و کول دو ساک خارج گردید، سپس آنتی بیوتیک و کورتیکوستروئید موضعی تجویز شد. در معاینه مجدد پس از ۲ روز چشم بیمار بدون علامت و آرام بود.
غلامحسین حسن شاهی ، جلال حسن شاهی، محمد زمانی، الهام حکیمی زاده، منصوره سلیمانی،
دوره ۲۲، شماره ۹۴ - ( آبان ۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: ویتامین Cو CoQ۱۰ به عنوان دو آنتی اکسیدان قوی شناخته میشوند. ما نقش محافظتی CoQ۱۰ و اسید اسکوربیک را در برابر ایسکمی- ریپرفیوژن بررسی کردیم. نهایتاً تأثیر درمانی این دو را با هم مقایسه کردیم.
مواد و روشها: ۳۵ سر موش سوری نر بالغ، نژاد balb-C به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند. شامل گروه سالم، ایسکمی کنترل، شم کنترل، گروه تحت درمان با CoQ۱۰ و گروه تحت درمان با ویتامین C بودند. در گروههای درمان، موشها قبل از القای ایسکمی، باCoQ۱۰ و ویتامین C به مدت یک هفته درمان شدند. سپس ایسکمی القاء شد و بعد از کاهش التهاب موشها مجدداً به مدت یک هفته تحت درمان با CoQ۱۰ و ویتامین C قرار گرفتند. از رنگآمیزی نیسل برای شمارش سلولهای نکروتیک و از کیت تانل برای بررسی آپوپتوز استفاده شد. در حالی که برای سنجش حافظه کوتاه مدت، تستهای حافظه y-maze و شاتل باکس انجام شد.
یافتهها: ریت بالای آپوپتوزی سدر گروه ایسکمی دیده شد. در گروه تحت درمان با این دو آنتیاکسیدان، مرگ سلولها به مقدار قابل توجهی پایینتر ازگروه ایسکمی کنترل بود. بین دو گروه درمان، در گروه تحت درمان با CoQ۱۰ مرگ نورونها کمتر از گروه تحت درمان با اسید اسکوربیک بود. نتایج تستهای حافظه با نتایج تستهای بافتی منطبق بود.
استنتاج: با توجه به یافتههای این مطالعه، مصرف این دو آنتیاکسیدان به مقدار قابل توجهی مرگ سلولها و از دست دادن حافظه را کاهش داد. اما اثرات آنتیاکسیدانی CoQ۱۰ قویتر از ویتامین C در این ناحیه از مغز بود.
عنایتاله بخشی، سپیده زارع دلاور، فرین سلیمانی، اکبر بیگلریان،
دوره ۲۳، شماره ۱۱۰ - ( اسفند ۱۳۹۲ )
چکیده
سابقه و هدف: شناسایی عوامل خطر و اثرات متقابل آنها، در مطالعات پزشکی بسیار مهم است. هدف از این مطالعه، شناسایی اثرات متقابل عوامل خطر فلج مغزی در کودکان ۶-۱ ساله بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات ۲۲۵ کودک ۶-۱ ساله که در سالهای ۸۷-۱۳۸۶ جمعآوری شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. برای شناسایی اثرات متقابل از رگرسیون منطقی با رویکرد شناسهگزینی استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار R نسخه ۲-۱۵-۲ انجام شد.
یافتهها: ترکیبات منطقی [(سابقه مثبت پزشکی حاملگی فعلی = ۰) × (ازدواج فامیلی والدین = ۱) × (پارگی زودرس کیسه آب = ۰) × (آسفیکسی = ۱)] و [(ازدواج فامیلی والدین = ۱) × (پارگی زودرس کیسه آب = ۱) × (آسفیکسی = ۱)] و همچنین آسفیکسی در سطح ۰۵/۰ معنیدار شناسایی شدند.
استنتاج: رویکرد شناسهگزینی منطقی به عنوان یک روش جدید، قابلیت خوبی برای شناسایی و لحاظ کردن اثرات متقابل بین عوامل خطرساز بیماریها، از جمله فلج مغزی دارد.
محدثه خلیلیان، محمدرضا ذوالفقاری، محمد سلیمانی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۶ - ( شهریور ۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف : سلنیوم در بیولوژی به عنوان یک عنصر کمیاب اصلی و مورد نیاز برای بیش تر ارگانیسم ها با اهمیت
می باشد اما برخلاف اه میت آن در عملکرد سلولی، غلظت های بالای سلنیوم به ویژه در فر م های سلنات و سلنیت به طور
حاد سمی است . بنابراین، یک نیاز را برای مطالعه بیوژئوشیمی و گسترش استراتژ ی ها جهت کنترل مؤثر اکسی آنیون سمی
سلنات در محیط برانگیخته است.
مواد و روش ها : در این مطالعه، ۳۰ س ویه باکتری از نمونه های پساب صنایع در استان قم با استفاده از روش
سلنات سدیم با استفاده از روش رقت در آگارو نیز MIC . غنی سازی و نیز کشت مستقیم در محیط جامد جداسازی شد
آزمایش آنتی بیوگرام در سویه های مقاوم انجام شد.
به (Qom Wastewater Number ۴ and ۱۸۴) QW و ۱۸۴ QW یافته ها: سویه های باکتریایی جدا شده با ع نوان ۴
شناسایی Escherichia coli(AJ و ( ۵۶۷۶۰۶ Proteus hauseri(FR۷۳۳۷۰۹- به عنوان ( ۱ QW و ۱۸۴ QW ترتیب سویه ۴
گردیدند. هم چنین، این دو سویه نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دادند.
استنتاج: نتایج این پژوهش نشان داد که به منظورجداسازی باکتری های مقاوم به سلنات،روش غنی سازی در مقایسه
می توانند کاندیدی برای پالایش زیستی مکا ن های آلوده باشند. QW و ۱۸۴ QW با روش کشت مستقیم، بهتر است. دو سویه ۴
محمدرضا مهرابی، مسعود سلیمانی، سعید آبرون، محمد واسعی، محمدحسین مقدسی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۷ - ( مهر ۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: سیستم های میکروفلوییدی ریزسازه هایی هستند که جهت تحقق کامل پروتوکل های کشت سلولی
مرسوم در آزمایشگاه به کار گرفته می شوند. هدف این پژوهش طراحی و ساخت سیستم میکروفلوییدی و ارزیابی قابلیت
آن جهت تولید اینترلوکین ۲ توسط سلول های جورکت بود.
مواد و روش ها: ابتدا نقشه کانا لهای سیستم میکروفلوییدی با نرم افزار کورل دراو طراحی و با استفاده از لیتوگرافی
نرم روی پلیمر پلی دی متیل سیلوکسان ساخته شد و پس از تعبیه سوراخ های ورودی و خروجی روی آن، به کمک روش
با سرعت ۳ میکرولیتر در RPMI اکسیژن پلاسما روی اسلاید شیشه ای چسبانیده و به یک پمپ حاوی محیط کشت ۱۶۴۰
ساعت متصل گردید. سپس سلول های جورکت درسیستم تلقیح شدند. در تمام مدت انکوباسیون جریان پیوسته ای از محیط
کشت و مواد محرک در کانال های این سیستم با سلول ها برخورد داشت. همزمان سلو لها در فلاسک نیز کشت داده شدند
سپس از نظر تکثیر و تولید اینترلوکین با سیستم میکروفلوییدی مقایسه شدند.
یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از میزان تکثیر و تولید اینترلوکین ۲ توسط سلول های جورکت در سیستم میکروفلوییدی،
به مقدار تقریبی دو برابر نسبت به کشت معمول بود ضمن آن که این سیستم روی حیات سلول ها نیز اثر منفی نگذاشت.
استنتاج: سیستم میکروفلوییدی به دلیل ایجاد شرایط دینامیکی حاصل از جریان پیوسته مواد غذایی و حذف مواد
زائد می تواند تقریبا شرایطی مشابه درون بدن برای تکثیر و تولید فرآورده های سلولی ایجاد کند علاوه بر این به دلیل
کارایی بالاتر، مصرف مواد و محیط کشت به مراتب کم تر، می تواند جانشین روش های کشت سلولی مرسوم گردد.
محمدرضا مطلوبی پهنه کلایی، حسین سلیمانی فرد، حمید شیرآشتیانی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۷ - ( مهر ۱۳۹۳ )
چکیده
بررسی وجود جوش شیرین درنان نانوایی های سنتی شهرستان نکا در طی سال های ۱۳۸۹ –
رضا افریشم ، سحر صادق نژادی ، امید سلیمانی فر ، محمد آبرومند، وسام کوتی، صدیقه نجار اصل ، علی خانه کشی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۶ - ( تیر ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: آلفا آمیلاز بزاقی (SAA) به عنوان بیومارکر غیرتهاجمی برای بررسی فعالیت سیستم سمپاتیک آدرنال مدولا مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از پژوهش بررسی مقدار آلفا آمیلاز بزاقی تحت استرس روانشناختی و ارتباط آن با نشخوار فکری و پنج ویژگی شخصیتی بود.
مواد و روشها: در مطالعه مقطعی توصیفی حاضر، تعداد ۴۵ نفر دانشجوی پزشکی که قصد شرکت در امتحان پایان ترم را داشتند، با نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. دو ماه قبل از امتحان پرسشنامههای شخصیتی نئو- فرم کوتاه و کنترل هیجانی تکمیل شد. نمونهبزاقی از دانشجویان در شرایط بدون استرس (کنترل) و استرس امتحان گرفته شد. آلفا آمیلاز بزاقی با روش فتومتری اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمون t نمونههای جفت شده، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شد.
یافتهها: تفاوت معنادار بین میانگین آلفا آمیلاز بزاقی در شرایط استراحت و تحت استرس امتحان وجود داشت. هم چنین بین ویژگی روان نژندی (۰۱/۰>p)، توافقپذیری (۰۵/۰>p) و نشخوار فکری (۰۱/۰>p) با آلفا آمیلاز بزاقی رابطه مثبت معنیداری مشاهده شد. روان نژندی، توافق پذیری و نشخوارفکری ۴۹ درصد از واریانس آلفا آمیلاز بزاقی تحت استرس امتحان را تبیین میکند.
استنتاج: به نظر میرسد که افراد با ویژگیهای روان نژندی، توافق پذیری و با افکار نشخواری ممکن است در پاسخ به شرایط استرسزای روانشناختی (مانند امتحان) افزایش در آلفا آمیلاز بزاقی بیشتر نشاندهند. همچنین استفاده از آلفا آمیلاز بزاقی برای بررسی پاسخهای فیزیولوژیکی به استرس، به عنوان روشی غیر تهاجمی میتواند مفید باشد.
علیرضا مردادی، فهیمه حاجی احمدی، سارا سلیمانی اصل، محمدرضا عربستانی، پیوتر ژودا،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۸ - ( شهریور ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: استافیلوکوک اورئوس یک پاتوژن مهم بیمارستانی بوده و باعث ایجاد بیماریهایی همچون اندوکاردیت، استئومیلیت، پنومونی، سندرم شوک سمّی و مسمومیت غذایی میگردد. امروزه استفاده بیش از حد و نامناسب از آنتیبیوتیکها در درمان این بیماریها باعث مقاومت این ارگانیسم به بسیاری از آنتیبیوتیکها شده است. لیزواستافین به عنوان یک عامل موثر و اختصاصی در درمان عفونتهای استافیلوکوکی محسوب میشود. هدف از این مطالعه تولید لیزواستافین نوترکیب با استفاده از سیستم کلونینگ pBAD می باشد.
مواد و روشها: در مرحله اوّل، ساخت پلاسمید نوترکیب pBAD با استفاده از سیستم pBAD/Thio-TOPO تحت عنوان pBADLys انجام گرفت. سپس به منظور بیان ژن لیزواستافین از آزمون Reverse Transcriptase PCR استفاده گردید. در مرحله بعد، بیان لیزواستافین نوترکیب در سیستم pBAD انجام شد که بیان پروتئین با ال-آرابینوز در غلظت نهایی ۲/۰ درصد القاﺀ گردید. سپس خالص سازی آنزیم با استفاده از ستون Ni-NTA agarose (Qiagene, Hilden, Germany) انجام گرفت و در نهایت بررسی فعالیت آنزیمی با استفاده از محیط مولر هینتون آگار و ایجاد هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: با توجه به نتایج حاصل شده از PCR و تعیین توالی، پلاسمید نوترکیبpBAD با موفقیت ساخته شد. بیان پروتئین با استفاده از ال-آرابینوز در غلظت نهایی ۲/۰ درصد به خوبی القاﺀ و غلظت بسیار بالایی از آنزیم نوترکیب با استفاده از سیستم کروماتوگرافی ستونی نیکل حاصل گردید. لیزواستافین نوترکیب دارای فعالیت بسیار اختصاصی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
استنتاج: آنزیم لیزواستافین نوترکیب حاصل شده با استفاده از سیستم بیانی pBAD با توجه به میزان حاصل شده بسیار مقرون به صرفه از نظر هزینه می باشد و همچنین با عملکرد اختصاصی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بسیار موثر است.
سمیرا مظاهری، زهرا سلیمانی، هوشنگ دادگر،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۲ - ( دی ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: وضوح گفتار به قابلیت فهم گفتار برای شنوندگان اشاره میکند. این مطالعه با هدف بررسی وضوح گفتار کودکان فارسی زبان ۸ تا ۱۲ ساله فلج مغزی اسپاستیک انجام شده است.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به صورت مقطعی روی ۳۱ کودک (۱۲ دختر و ۱۹ پسر) ۸ تا ۱۲ ساله فلج مغزی اسپاستیک شهر تهران در سال ۱۳۹۳ انجام شد. فهرستی از کلمات و جملات تهیه و روایی محتوایی آنها محاسبه شد. نمونه گفتاری ۳۱ دانش آموز دختر و پسر مبتلا به فلج مغزی به صورت تکرار کلمات و جملات بعد از آزمون گرضبط شد. نمونهها توسط دو نوع شنونده آشنا و ناآشنا (۶۲ نفر) نوشته شد. سپس نمرات وضوح کلمات و جملات در دو نوع شنونده محاسبه و با یکدیگر مقایسه گردید.
یافتهها: میانگین نمره وضوح کلمه وجمله در شنونده آشنا به ترتیب ۲۵/۶۴ و ۹/۷۴ و در شنونده ناآشنا ۵۱/۶۴ و ۰۳/۷۹ به دست آمد. نمرات وضوح در شنوندگان ناآشنا به طور معنیداری بالاتر از شنوندگان آشنا بود (۰۰۱/۰< p). جملات به طور معنیداری نمرات وضوح بالاتری کسب کردند (۰۰۱/۰< p).
استنتاج: وضوح گفتار در کلمات بالاتر از متوسط و در جملات نسبتاً واضح است. شنوندگان ناآشنا دقت بیشتری در تشخیص کلمات و جملات داشتند. در جملات، شنوندگان از بافت جمله برای تشخیص استفاده کردند.