۱۱ نتیجه برای شریفیان
مسعود گلپور، مهرداد تقی پور، رایکا شریفیان، محبوبه ابراهیمی، میترا الیاسی، نرجس اقبالی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۱) ۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
کومدونووس یک بیماری پوستی ناشایع با اختلال در دستگاه پیلوسباسه میباشد که اغلب مناطقی همچون صورت، گردن و قفسه سینه را درگیر کرده و به صورت دستجات منظمی از فولیکولهای نزدیک به هم در یک منطقه خاص تظاهر مییابند. در این مقاله یک مورد کومدونووس وسیع یکطرفه اندام تحتانی چپ همراه با درگیری یکطرفه ناحیه تناسلی خارجی و ناحیه تحتانی چپ شکم در دختر ۱۴ ساله گزارش میشود که با توجه به درگیری وسیع اندام و ناحیه تناسلی، در ایران مورد نادری بوده، اولین نمونه گزارش شده میباشد
احمد احمدزاده امیری ، مهرداد تقی پور، محمد امین فریدونی، رایکا شریفیان امیری،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۲) ۱۳۹۰ )
چکیده
تعداد زیادی از بیماران مبتلا به بیماری سارکوئیدوز علائم مربوط به اختلالات ارگان های مختلف بدن را تجربه می کنند . مطالعات گوناگونی نشان داده اند که درگیری های چشمی شایع ترین تظاهرات خارج قفسه سینه ای این بیماری می باشند . اختلالات اصلی مرتبط با این بیماری شامل یووئیت قدامی و خلفی ، درگیری ملتحمه و ادم پاپیلاری می باشد . اگرچه تا کنون بیشترین توجه معطوف به عوارض وخیم این بیماری مانند موارد ذکر شده در سطر فوق بوده است ، اختلالاتی مانند گرانولوم های ملتحمه ، کاتاراکت ، هموراژی ، تورم دیسک اپتیک و پروپتوز نیز در پی ابتلا به سارکووئیدوز مشاهده شده اند . در این مقاله به مرور اجمالی اختلالات ذکر شده و سایر موارد محتمل پرداخته خواهد شد. لازم به ذکر است که بر اساس جستجوهای صورت گرفته در موتورهای جستجوگر مطالعه مشابهی در ایران یافت نشده است.
مسعود گلپور، رایکا شریفیان امیری، مهرداد تقی پور، امید عمادیان ساروی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۲) ۱۳۹۰ )
چکیده
ایکتیوز اکتسابی یک بیماری پوسته ریزی دهنده می باشد که معمولاً تنه و اندام ها را تحت تاثیر قرار داده و در سطوح اکستانسور شایع تر می باشد. این بیماری غیر ارثی بوده و معمولاً در طول بزرگسالی تظاهر می یابد. این بیماری با بسیاری از داروها و بیماری های دیگر مرتبط می باشد. در این مقاله مورد نادری از ایکتیوز دوطرفه لوکالیزه اکتسابی پستان ها را در یک دختر ۱۹ ساله گزارش می نماییم. این فرد هیچ گونه سابقه ای از درمان های دارویی و بیماری های همراه نداشته است. این تشخیص با معاینات دقیق و بررسی های پاتولوژیک مورد تایید قرار گرفته و در حال حاضر ضایعات بیمار با درمان مناسب در حال بهبودی می باشد.
قاسم جان بابایی، حسین آزاده، تورج فرازمندفر، سهراب صیادی، رایکا شریفیان، مهرداد تقی پور،
دوره ۲۱، شماره ۸۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۰ )
چکیده
سابقه و هدف : شایعترین کمبود تغذیهای در جوامع در حال توسعه و توسعه یافته، فقرآهن است. در میان نشانههای بیماری، پیکا از علائم شایع است که به اشکال مختلف حتی قبل از بروز آنمی ظاهر میشود. پیکا باعث مشکلاتی از قبیل مسمومیت، مشکلات رودهای، صدمه به دندان، عفونت انگلی، قارچی و باکتریایی و غیره میشود. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی عارضه پیکا در خانمهای دارای فقرآهن و عوامل مرتبط با آن بوده است.
مواد و روش ها : در این پژوهش مقطعی ۲۶۰ خانم دارای آنمی فقرآهن، بر اساس هموگلوبین، درصد اشباع و فریتین پایین، در طول یک سال انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز بر اساس پرسشنامه شامل سن، مصرف قرص آهن، سابقه فامیلی، نوع پیکا و سایر موارد جمعآوری گردید.
یافته ها : ۱۷۷ نفر (۱/۶۸ درصد) دارای نوعی یا انواعی از پیکا بودند، ۸۳ نفر (۹/۳۱ درصد) پیکا نداشتند. ۴۴ نفر
(۱۷ درصد) سابقه مثبت فامیلی پیکا داشتند. نوع پیکا به ترتیب شیوع از زیاد به کم شامل: مواد قندی و نشاستهای، یخ، کشک، گچ، مهر، خاک و سایر موارد بود.
استنتاج : با توجه به تنوع و شیوع نسبتاً بالای پیکا و نیز با توجه به عوارض جدی و خطرناکی که پیکا ممکن است در فرد ایجاد کند، درمان زودرس آنمی و همچنین افزایش آگاهیهای عمومی ضروری به نظر میرسد.
فاطمه شیخ مونسی، حمیدرضا بارانی، محمد خادملو، رایکا شریفیان، مرجان جهانی، حسین لمسه چی،
دوره ۲۲، شماره ۹۸ - ( اسفند ۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: تفکر نقادانه به عنوان یک عامل مهم برای به دست آوردن نتایج تحصیلی مطلوب و همچنین عملکرد مناسب در حرفه محسوب میشود. هدف از این مطالعه ارزیابی مهارتهای تفکر انتقادی و حوزه های آن در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود.
مواد و روشها: ۱۲۰ دانشجوی پزشکی با نمونه گیری به روش تصادفی خوشهای بررسی شدند. مهارتهای تفکر انتقادی با استفاده از پرسشنامه آزمون مهارتهای تفکرانتقادی کالیفرنیا (CCTST) مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون t-test تحلیل شدند.
یافتهها: ۱۱۸ دانشجوی پزشکی پرسشنامه آزمون مهارتهای تفکرانتقادی کالیفرنیا را تکمیل کردند. میانگین و انحراف معیار نمرات آنان ۳۷/۳ ±۹۱/۱۰ بود. نمره کل و نمره هیچ کدام از حوزه های تفکر انتقادی با جنسیت و وضعیت تأهل و مقطع تحصیلی مرتبط نبود (۰۵/۰
نرگس رفیعی، مریم شریفیان ثانی، حسن رفیعی، ناصر بهنام پور، کیان فروزش،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۶ - ( شهریور ۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: کیفیت زندگی یک مفهوم بسیار مهم برای مراقبتهای بهداشتی است. این مطالعه با هدف ترجمه و تعیین پایایی و روایی نسخه فارسی پرسشنامه ژنریک "شاخص کیفیت زندگی" برای اولین بار در ایران انجام شد.
مواد و روش ها: پس از اخذ اجازه از سازندگان پرسشنامه و ترجمه آن، پرسشنامه بر روی ۱۳۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که بر اساس روش نمونهگیری تصادفی سیستماتیک، انتخاب شده بودند، اجرا شد. در مرحله اول پرسشنامههای کیفیت زندگیQLI و SF-۳۶ و حمایت اجتماعی واکس توزیع شد. پس از دو هفته فقط پرسشنامه OLI توسط دانشجویان تکمیل شد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه از روش تعیین هم خوانی درونی و جهت بررسی پایایی در بازآزمایی، روایی ملاکی همزمان و روایی سازه از ضریب توافق و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
یافته ها: در تحلیل همخوانی درونی، آلفای کرونباخ کل پرسشنامه، ۹۳۴/۰ به دست آمد و به جز حوزه خانواده (۵۸/۰= a) سایر حوزههای پرسشنامه، از ضرایب استاندارد پایایی بین ۷۴/۰ تا۹۰ /۰ برخوردار بودند. در آزمون پایایی در بازآزمایی، ضریب همبستگی اسپیرمن و ضریب توافق کل پرسشنامه به ترتیب ۸۹/۰ و ۸۸/۰ بود. سایر حیطههای پرسشنامه به جز حوزه خانواده (۲۵۵/۰=ICC) ضرایب قابل قبولی داشتند. روایی ملاکی همزمان و روایی سازه، به ترتیب همبستگی مثبت معنیداری بین این پرسشنامه با پرسشنامه SF-۳۶و حمایت اجتماعی واکس نشان داد. آزمون تحلیل عاملی تأییدی با استفاده از نرمافزار EQS نیز نشان دهنده این بود که ساختار عاملی پرسشنامه در اجرا بر نمونه مطالعه تکرار شده است.
استنتاج: نتایج نشان داد گونه فارسی این پرسشنامه، به منظور اندازهگیری کیفیت زندگی از پایایی و روایی لازم برخوردار است. اگرچه تحقیقات بیشتری به منظور رفع نواقص پایایی حوزه خانواده مورد نیاز است.
قاسم رحمت پور رکنی، عباس زمانیان، مهناز شریفیان،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۴ - ( اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده
سابقه و هدف: سرطان سلول قاعدهای، شایعترین نئوپلاسم در انسان میباشد. ضایعات بر روی نواحی در معرض نور و پوشیده بدن ایجاد میشود اما بیولوژی و مورفولوژی متفاوتی در این نواحی ایجاد میکنند. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات بالینی، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک سرطانهای سلول قاعدهای پوست در بیماران مراجعهکننده به بخش جراحی پوست بیمارستان فرشچیان همدان بوده است.
مواد و روشها: این تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی و آینده نگر میباشد که بر روی بیماران مراجعهکننده به بخش پوست بیمارستان فرشچیان در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۸۹ به مدت ۲ سال که با تشخیص BCCتحت بیوپسی قرار گرفتند، انجام گردید. بیماران مورد مصاحبه و معاینه بالینی قرار گرفتند و خصوصیات دموگرافیک، آناتومیک و هیستوپاتولوژیک ثبت گردید.
یافتهها: در مجموع ۲۲۳ نفر از شرکتکنندگان دراین مطالعه، ۱۲۸ نفر مرد (۳/۵۷ درصد) و ۹۵ نفر زن (۷/۴۲ درصد) بودند. سن شرکتکنندگان ۴۵/۱۳ ± ۹۰/۶۲ سال بود. ۹۲ درصد ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود داشت و نوع هیستوپاتولوژیک ندولر ۳/۷۱ درصد را شامل شد.
استنتاج: بر اساس یافتههای این مطالعه، BCC بیشتر در نواحی در معرض نور خورشید رخ میدهد، بهطوریکه اکثر ضایعات در ناحیه سر و صورت وجود دارد، لذا این نتایج می تواند هشداری برای محافظت و دوری از آفتاب باشد.
صدیقه حیدریان، فرزانه صباحی، سید رضا محبی، مریم کارخانه، پدرام عظیم زاده، مهسا سعیدی نیاسر، شقایق درخشانی، افسانه شریفیان، محمد رضا زالی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۴ - ( آبان ۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و هدف: ویروس هپاتیت B یکی از مهمترین علل ضایعات کبدی در سراسر جهان است پاسخ سیستم ایمنی میزبان و ویروس هپاتیت B، نقش مهمی در نتیجه عفونت دارند. اینترلوکین ۱۲ (IL۱۲) در نقش یک سایتوکاین پیش التهابی باعث تحریک سلولهای کشنده طبیعی و لنفوسیت T برای تولید اینترفرون گاما (IFN- γ)، تقویت لنفوسیتهای Th۱و افزایش فعالیت سلولهای T سایتوتوکسیک میشود. این خصوصیات منحصر به فرد IL۱۲، نشان میدهد که این سایتوکین ممکن است نقش مهمی در پاکسازی و کنترل HBV داشته باشد. از طرف دیگر پلیمورفیسمهای تک نوکلئوتیدی با تولید متفاوت سایتوکاینها همراه است. در این مطالعه، ارتباط پلیمورفیسم (rs۶۸۸۷۶۹۵) ژن IL۱۲B با عفونت مزمن HBV مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مواد و روشها: توزیع ژنوتیپهای (rs۶۸۸۷۶۹۵) ژن IL۱۲B در ۱٢٠ بیمار مزمن مبتلا به ویروس هپاتیت B مزمن و ۱٢٠ فرد سالم با استفاده از واکنش زنجیره پلیمراز و متعاقب آن هضم آنزیمی RFLP در روی نمونههای جمعآوری شده بین سالهای ١٣٩٢ تا ١٣٩٤ انجام شد.
یافتهها: فراوانی ژنوتیپهای GG، GC و CC به ترتیب در بیماران ٧̸٥٦ درصد، ٧/٣٦ درصد و ٦/٦ درصد و در میان افراد شاهد به ترتیب ٧/٥١ درصد، ٥/٤٢ درصد و ٨/٥ درصد است (٦٥/٠P value=)
استنتاج: یافتههای مطالعه حاضر نشان میدهد که میان پلیمورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs۶۸۸۷۶۹۵) ژن IL۱۲B و ابتلا به عفونت ویروس هپاتیت B مزمن در جمعیت ایرانی تحت مطالعه، رابطه معناداری وجود ندارد.
مهدی پناهیان، مسلم شعبانی، مرضیه شریفیان البرزی، علیرضا اکبرزاده باغبان،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۶ - ( آبان ۱۳۹۷ )
چکیده
سابقه و هدف: شوانوم دهلیزی ضایعهای در سیستم دهلیزی محیطی است که منجر به کاهش بهره رفلکس دهلیزی- چشمی (VOR) و بروز ساکاد اصلاحی میگردد. مطالعات نشان دادهاند که نتیجه آزمون ویدئویی ایمپالس سر (VHIT ) در اختلالات سیستم دهلیزی محیطی، ناهنجار و در اختلالات سیستم دهلیزی مرکزی هنجار میباشد. این مطالعه با هدف، ارزیابی و مقایسه نتایج VHIT در افراد مبتلا به شوانوم دهلیزی و افراد مبتلا به تومورهای دهلیزی مرکزی انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی ۱۲ فرد مبتلا به تومور شوانوم دهلیزی یک طرفه و ۱۵ فرد مبتلا به تومورهای یک طرفه سیستم دهلیزی مرکزی در مرکز گامانایف ایران (دی ماه ۹۳ تا شهریور ماه ۹۴) صورت گرفت. انتخاب بیماران بر اساس تشخیص پزشک متخصص و همچنین شکایت بیمار از علائم سرگیجه، عدم تعادل و یا گیجی در نظر گرفته شد. ارزیابی VHIT با استفاده از ایمپالس های افقی و عمودیِ سر، در بیماران انجام شد. در نهایت میزان بهره VOR و نسبت ساکادهای اصلاحی در دو گروه افراد مبتلا به تومور مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان بهره ۸۰/۰ و کمتر، به عنوان معیار ناهنجار در نظر گرفته شد.
یافتهها: میزان بهره VOR در سمت آسیب دیده افراد مبتلا به شوانوم دهلیزی، ۳۸/۰ و در افراد مبتلا به تومور سیستم دهلیزی مرکزی، ۹۶/۰ بهدست آمد (۰۰۱/۰ = p). همچنین نسبت ساکاد اصلاحی در گروه افراد مبتلا به شوانوم دهلیزی، ۳۴/۳۰ و در گروه تومورهای دهلیزی مرکزی ۴۴/۳ بهدست آمد (۰۰۷/۰ = p).
استنتاج: یافتههای حاصل از VHIT موجب بهبود تشخیص افتراقی تومورهای سیستم دهلیزی محیطی از تومورهای سیستم دهلیزی مرکزی میگردد.
فاطمه عرفانی شریفیان، فریده بهرامی، شاهین ذکری، هدایت ضحرایی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۵ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
سابقه و هدف: خواب و استرس پدیدههایی هستند که به صورت دوجانبه با یکدیگر مرتبط بوده و یکدیگر را تحت تاثیر قرار میدهند. در این میان استرس بیحرکتی روشی قابل اجرا در مدلهای حیوانی است که میتوان به وسیلهی آن به نوروبیولوژی ارتباط استرس و خواب پی برد. سینامالدهید به عنوان یک داروی گیاهی با خاصیت آنتیاکسیدانی است که استفاده از آن در جهت تیمار اختلالات خواب مرتبط با استرس قابل بررسی است.
مواد و روشها: در این مطالعه اثرات استرس بیحرکتی توام با استرس فیزیکی به صورت تنگی جا بر مراحل خواب رتهای نژاد ویستار بررسی شده است.مراحل خواب از طریق ثبت EEG و EMG قبل و بعد از استرس طی سه روز متوالی اندازهگیری شدند. رتها توسط سینامالدهید با دوز mg/kg/day۲۰ به صورت گاواژ تیمار شدند. این تیمار از یک هفته قبل از جراحی آغاز وتا پایان آزمایش به مدت ۱۸ روز تداوم داشت.
یافتهها: نتایج نشان دادند که مدل استرس بی حرکتی به کار برده شده در این مطالعه منجر به کاهش اندک اما معنیدار خواب REM در رتها میشود (۰۱/۰P=). همچنین تیمار با سینامالدهید نه تنها توانست از کاهش خواب REM پس از استرس ممانعت به عمل آورد بلکه به طور معنیداری میزان خواب REM و NREM را افزایش نیز داد.
استنتاج: یافتههای این مطالعه حاکی از اثر مفید سینامالدهید در پیش برد مراحل خواب بوده و این ماده قادر به اصلاح کاهش خواب REM پس از استرس بیحرکتی میباشد.
مینا اقراری، مریم شریفیان ثانی، سید حسین محققی کمال، غلامرضا قائد امینی هارونی، نسیبه زنجری، سینا احمدی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۷ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
سابقه و هدف: ناامنی غذایی یک مشکل عمده سلامتی برای تمامی سنین، مخصوصاً سالمندان کشورهای در حال توسعه محسوب میشود. هدف پژوهش حاضر، بررسی شیوع، عوامل خطر و محافظتی ناامنی غذایی شدید خانوار در بین سالمندان شهر تهران میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، ۳۸۴ سالمند ۶۰ سال و بالاتر از پنج پهنه اقتصادی- اجتماعی مختلف شهر تهران به روش نمونهگیری چند مرحلهای در سال ۱۳۹۸ انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی با استفاده از پرسشنامه استاندارد ناامنی غذایی HFIAS بررسی شد. دادهها با استفاده ازتحلیل رگرسیون لاجستیک ساده و چندگانه در نرمافزار SPSS تحلیل شد.
یافتهها: ۸/۳۷ درصد از سالمندان دارای امنیت غذایی کامل، ۱/۲۴ درصد ناامنی غذایی خفیف، ۷/۲۲ درصد ناامنی غذایی متوسط و ۲/۱۵ درصد ناامنی غذایی شدید میباشند. فعالیت فیزیکی ناکافی (۵۷/۲۵- ۹۶/۲ ۹۵ درصد CI، ۷/۸= OR)، تحصیلات پایین (۶۴/۲۴- ۵۴/۱: ۹۵ درصد CI، ۱۵/۶= OR)، درآمد ناکافی (۶۷/۱۱- ۷۱/۲: ۹۵ درصد CI، ۶۳/۵= OR)، سرمایه اجتماعی پائین (۰۳/۹- ۰۹/۱: ۹۵ درصد CI، ۱۳/۳= OR)، ابتلا به بیماریهای دهان و دندان (۱۷/۶- ۰۲/۱: ۹۵ درصد CI، ۵۱/۲= OR) و مرد بودن (۱۱/۴- ۸۹/۰: ۹۵ درصد، ۹۲/۱= OR) از عوامل خطر و داشتن فرزندان بیشتر (۳۶/۱- ۰۴/۰: ۹۵ درصد، ۲۶/۰= OR) عامل محافظتی ناامنی شدید غذایی در بین سالمندان بود. تعیینکنندههای وارد شده به مدل مجموعاٌ بین ۲/۴۴ درصد و ۳/۶۰ درصد از واریانس متغیر پیامد را توضیح میدهند.
استنتاج: تنها یک سوم از سالمندان از امنیت غذایی کافی برخوردار بودند. یافتههای این مطالعه در زمینه عوامل خطر و محافظتی ناامنی غذایی میتواند در طراحی و اجرای مداخلات زودهنگام تامین امنیت غذایی سالمندان موثر باشد.