۳ نتیجه برای شیبانی
علی شمسی زاده زرندی ، وحید شیبانی ، غلام رضا سپهری ، افروز آذرنگ ، آذر نامجو ،
دوره ۱۹، شماره ۷۱ - ( مرداد و شهریور ۱۳۸۸ )
چکیده
سابقه و هدف: در این مطالعه شدت وابستگی فیزیکی به مرفین (با بررسی علایم سندرم قطع)، میزان مرگ و میر و تغییرات وزن در برخی از روش های رایج القا وابستگی به مرفین با هم مقایسه شده اند.
مواد و روش ها: در این مطالعه شش روش شایع ایجاد وابستگی به مرفین انتخاب شدند. در تمام این روش ها وابستگی به مرفین در موش های وستار نر مورد بررسی قرار گرفت. در تمام این روش ها وابستگی به مرفین با تزریق مکرر مرفین انجام شد. علایم سندرم قطع در تمام گروه ها در روز آخر تزریق و چهار ساعت پس از مصرف آخرین دوز مرفین به مدت ۲۰ دقیقه بررسی شد. این علایم شامل پرش عمودی، اسهال، دندان قروچه، پتوز، تکان دادن سر، تکاندن بدن مثل سگ خیس و ایستادن روی دو پا هستند.
یافته ها: نتایج نشان داد که در همه گروه ها متعاقب مصرف نالوکسان تمامی علایم سندرم قطع آشکار خواهند شد اما به هر حال شدت بروز این علایم (پرش عمودی، اسهال، دندان قروچه، تکان دادن سر، تکاندن بدن مثل سگ خیس و ایستادن روی دو پا) در گروه های مختلف متفاوت بود. همچنین میزان مرگ و میر و تغییرات وزن نیز در گروه های مختلف متفاوت بود.
استنتاج: به طور خلاصه نتایج این مطالعه نشان داد که روش های متفاوت ایجاد وابستگی به مرفین منجر به درجات متفاوتی از علایم و رفتارهای سندرم قطع، مرگ و میر و تغییرات وزن می شود.
فرناز شیبانی فر، میر مهرداد میرسنجری،
دوره ۲۴، شماره ۱۲۱ - ( بهمن ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف: فلزات سنگین از مهمترین آلایندههای محیط زیست به شمار میروند که از طریق مناطق ساحلی و رودخانهها وارد دریا و از طریق زنجیره غذایی در بدن آبزیان تجمع مییابند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میانگین غظت فلزات سنگین از جمله؛ روی، مس، سرب، کادمیوم و نیکل در بافت عضله میگوی موزی به عنوان فراوانترین گونه مصرفی در بندرعباس و مقایسه آن با استانداردهای جهانی میباشد.
مواد و روشها: در این تحقیق نمونهای میگوی موزی مورد نیاز از صید روزانه صیادان بندرعباس در مهر ماه ۱۳۹۳ تهیه شدند. پس از جداسازی بافت عضله، نمونههای بافت توسط آون در دمای۶۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت خشک شدند و پس از انجام عملیات هضم اسیدی، غلظت فلزات سنگین نمونهها به وسیله دستگاه جذب اتمی اندازهگیری شد.
یافتهها: میانگین غلظت فلزات سنگین روی، مس، سرب، کادمیوم و نیکل در بافت عضله میگوی موزی به ترتیب ۳/۵۴، ۳/۱۸، ۲۸/۱، ۰۲/۱، ۲/۰ میکروگرم برگرم وزن خشک تعیین گردید. بیشترین میانگین غلظت متعلق به فلز روی و کمترین غلظت، متعلق به فلز نیکل بود.
استنتاج: نتایج این مطالعه بیانگر غلظت پایین فلزات سنگین روی، مس و سرب، اندازهگیری شده در میگوی موزی مصرفی شهرستان بندرعباس در مقایسه با استانداردهای جهانی است
رویا قاسمیان، احسان مصطفوی، صابر اسماعیلی، سارا عرب شیبانی، لطف الله داودی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۳ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
سابقه و هدف: تب کیو یک بیماری منتقله از راه حیوان با انتشار جهانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق، اندمیک است ولی در بیشتر موارد به خصوص در موارد انسانی، درست تشخیص داده نمیشود. هدف این مطالعه بررسی تب کیو در میان بیماران مشکوک در شمال ایران است.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی میباشد. در این مطالعه در طی یک دوره یک ساله از میان ۴۷۶ مورد، بیمار بررسی شده که بهدلیل تب و علائم سیستمیک و یا تنفسی در بخش عفونی بیمارستان رازی (استان مازندران) در سال ۱۳۹۵ بستری شده بودند، ۵۶ بیمار تبدار که علایم بالینی مطرح کننده تب کیو را داشتند وارد مطالعه شدند. نمونه سرم جدا شده از خون بیماران برای آنتیبادی فاز II علیه کولسیلا بورنتی (C.burnetii) به روش الایزا کمی مورد بررسی قرار گرفت. تغییر تیتر آنتی بادی از منفی به مثبت (سروکانورشن) و یا افزایش چهار برابری در تیتر GIg فاز ۲، معیار تشخیص بیماری برای تائید عفونت حاد تب کیو مدنظر گرفته شد.
یافتهها: شیوع تب کیو در این مطالعه ۳۷/۵ درصد بوده است )۹۵ درصد دامنه اطمینان : ۶۱/۱۴-۸۴/۱ درصد). ریسک فاکتورهای ابتلا به تب کیو حاد شامل زندگی در نزدیکی محل نگهداری حیوانات به همراه مصرف شیر غیر پاستوریزه بوده است ولی از نظر آماری تفاوت در دو گروه سرولوژی مثبت ومنفی تب کیو معنیدار نبوده است (۶۱۲/۰P<). ۲۱/۲۳ درصد از بیماران شواهد سرولوژیک دال بر عفونت قدیمی تب کیو راداشتند.
استنتاج: در این مطالعه موارد تب کیو در شمال ایران ثابت شده است و این بیماری شیوع به نسبت قابل توجهی دارد. بنابراین توصیه میشود موارد مشکوک به تب مالت که سرولوژی منفی دارند از لحاظ تب کیو بررسی شوند.