جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای صفائیان

اسدا... فرخ فر ، عبدالمجید شیخ رضایی، محمد علی حیدری گرجی، کیومرث نوروزپور دیلمی، منیره صفائیان، احمد احمدزاده امیری، سید جابر موسوی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ویژه نامه اسفند (شماره ۱) ۱۳۹۰ )
چکیده

سابقه و هدف: تروما به چشم به عنوان یک علت اصلی نابینا و ناتوانی به خصوص در جمعیت سنین کار محسوب می‌شود که از نظر اقتصادی حائز اهمیت می‌باشد. اغلب جوشکاران، در مواجهه با جسم خارجی به داخل قرنیه چشم اقدام به خود درمانی توسط افراد غیر ماهر با ابزارهای غیر استریل و دست‌کاری نمودن سطح چشم، باعث صدمات جبران ناپذیری به چشم ها می‌شوند. به دلیل صنعتی شدن جامعه امروزی و افزایش روز افزون آسیب‌های شغلی چشم و مطالعه اندک انجام شده در کشور و استان مازندران جهت یافتن میزان فراوانی وضعیت خود درمانی، به این مساله حاضر پرداخته شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی جوشکاران شاغل شهر ساری در سال ۱۳۹۰ انجام شد. اطلاعات از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه استاندارد ثبت آسیب‌های چشمی با در نظر گرفتن شرایط بومی جوشکاران ایرانی طراحی و با تأکید بر نوع رفتار جوشکار در برخورد با جسم خارجی قرنیه جمع‌آوری گردید. یافته‌ها: از ۲۰۰ نفر شرکت کننده این طرح با میانگین سنی ۲/۱۰ ± ۴/۳۲ سال، همگی مرد بودند. ۸۵ درصد سابقه ورود اجسام خارجی به قرنیه را در محیط کار داشتند که این بررسی نشان داد افزایش سابقه کار در کاهش ورود اجسام خارجی به قرنیه چشم مؤثر بوده است. ۱۴ درصد افراد برای خارج کردن جسم خارجی از چشم به مراکز درمانی مراجعه و از خود درمانی اجتناب ورزیده بودند. ۸۳ درصد بیماران بدون تجویز پزشک از تتراکائین استفاده کرده بودند. استنتاج: با تأکید بر آموزش، برنامه پیش‌گیری و نظارت دقیق بر حسن اجرای قوانین کار، می‌توان از بروز حوادث شغلی چشمی در محیط کار کاست.
بارانک صفائیان، احسان علایی، صفا آریان‌نژاد، ناصر بهنام پور، ساناز علیزاده، ریحانه هاشمی‌نژاد،
دوره ۲۳، شماره ۱۰۸ - ( دی ۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: تفاوت‌های نژادی، منطقه‌ای و نوع رژیم غذایی می‌تواند در میزان دفع کلسیم از ادرار مؤثر باشد. با توجه به این که شایع‌ترین سنگ‌های ادراری، سنگ‌های کلسیمی هستند و شایع‌ترین اختلال متابولیک مستعد کننده تشکیل سنگ، هایپرکلسیوری می‌باشد، هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه سطح کلسیم به کراتینین ادراری در کودکان مبتلا به سنگ ادراری و نیز کودکان فاقد سنگ ادراری با تشخیص سونوگرافی بود. مواد و روش‌‌ها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی کودکان یک ماهه تا ۱۵ ساله مبتلا به سنگ ادراری مراجعه کننده به درمانگاه نفرولوژی مرکز آموزشی- درمانی طالقانی گرگان به عنوان گروه مورد و کودکان مراجعه کننده به همین مرکز که طی سونوگرافی انجام شده از کلیه و مجاری ادراری، فاقد سنگ بودند، به عنوان گروه شاهد انجام شد. ۲۰۲ نفر در گروه مورد و ۳۰۲ نفر در گروه شاهد از نظر نسبت کلسیم به کراتینین ادرار در سه گروه سنی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات توسط نرم‌افزار آماری SPSS و آزمونهای ۲X و Mann-whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: درصد موارد غیر طبیعی نسبت کلسیم به کراتینین ادرار کودکان در هر سه گروه سنی زیر ۷ ماه (۵/۲۷ درصد در مقابل ۴ درصد)، ۷ ماه تا ۲ سال (۳/۳۳ درصد در مقابل صفر) و بالای ۲ سال (۵/۷۳ درصد در مقابل ۴/۱۴ درصد) در گروه مورد به طور معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود (۰۵/۰ > P). استنتاج: نتایج مطالعه نشان داد که نسبت کلسیم به کراتینین ادرار کودکان در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود. از این رو با توجه به بالاتر بودن میزان دفع کلسیم ادراری در مبتلایان به سنگ، می‌توان از شاخص دفع کلسیم ادرار برای پیش‌بینی موارد مستعد به سنگ استفاده کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb