جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عباسخانی دوانلو

علی عباسخانیان، محمد صادق رضایی، جواد غفاری، امیرحسین عباسخانی دوانلو،
دوره ۲۲، شماره ۹۴ - ( آبان ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: تب و تشنج شایع‌ترین نوع تشنج و مشکلات نورولوژی دوران کودکی در اطفال است که در ۴-۳ درصد کودکان زیر ۶ سال رخ می‌دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی مشخصات دموگرافیک و اتیولوژیک اولین حمله تشنج ناشی از تب در کودکان بستری شده در بیمارستان بوعلی سینا ساری انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی، از فروردین ۸۹ لغایت مهر ۹۰ برروی کودکانی که با تشخیص اولین نوبت تب وتشنج بستری شدند صورت گرفت و اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران با نرم‌افزار SPSS ۱۶ و با استفاده از تست کای دو و سطح معنی‌دار ۰۵/۰ < p آنالیز شد. یافته‌ها: از میان ۲۵۰ کودک مورد مطالعه ۱۳۴ نفر مذکر و ۱۲۶نفر مؤنث بودند و اوج شیوع تب و تشنج بین سنین ۱ تا ۲ سال بود که شایع‌ترین علت تب، عفونت‌های سیستم تنفسی فوقانی بود (۵۸ درصد)، گاسترآنتریت و تب با علل نامشخص در رده‌های بعدی قرار داشتند. در ۳/۹۱ درصد موارد تشنج در فاصله ۲۴ ساعت اول بعد از شروع تب بوده که شایع‌ترین فرم تشنج، به صورت تونیک کلونیک ژنرالیزه و تب وتشنج ساده بود. رابطه معنی‌داری بین سن، جنس و نوع تب و تشنج وجود نداشت. همچنین در بررسی‌های آزمایشگاهی رابطه معنی داری بین سطح سرمی پتاسیم، کلسیم و قند با تب و تشنج وجود نداشت در حالی‌که ۱۴۲ بیمار (۸/۵۶ درصد) مبتلا به آنمی بودند. فصل زمستان از نظر شیوع فصلی با ۴/۶۸ درصد مورد شایع‌ترین فصل بود. استنتاج: سابقه فامیلی مثبت و زمینه ژنتیک یکی از عوامل مساعد کننده مهم در بروز تب و تشنج در سنین ۲-۱سال می‌باشد. استفاده از داروهای تب بر در جلوگیری از بروز تشنج تأثیر معنی‌داری نداشت. همچنین نتایج بررسی حاضر نشان داد که انجام تست‌های آزمایشگاهی روتین و سایر درخواست‌های غیرضروری که در ارزیابی بیماران دچار تب و تشنج بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد باید با توجه به یافته‌های بالینی خاص هر بیمار در خواست شود.
مجید سعیدی، محمدرضا شیران، اسماعیل بابانژاد، هانیه پازوکی، سحر عباسخانی دوانلو، فاطمه خالقی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۶ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده



سابقه و هدف: آلودگی به مایکوتوکسینها در مواد غذایی یک تهدید عمده برای سلامتی انسان و حیوانات است که باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی میشود. از آنجا که این آلودگی در بدن طیور و حیوانات یافت میشود، میتواند خطراتی را به سلامتی انسان وارد نماید. با وجود تولید و مصرف انبوه تخممرغ، این محصول از نظر وجود مایکوتوکسینها آنچنان که باید مورد بررسی قرار نگرفته است. طبق مطالعات پیشین، امکان آلودگیهای قارچی و در نتیجه تولید مایکوتوکسینها درغذای طیور بسیار بالاست. مطالعه حاضر امیدوار است بتواند با توسعه تکنیکهای موجود، یک مطالعه کنترل کیفی در مورد وضعیت ایمنی این محصول در بازار مازندران نشان دهد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی،تعداد ۴۵ نمونه تخممرغ از سه شهر در استان مازندران در تابستان سال ۱۳۹۸ طی دو مرحله جمعآوری و آفلاتوکسین و اکراتوکسین موجود در آنها با استفاده از حلالهای مناسب استخراج شد. سپس در روش الایزا نمونههای استخراج شده بهطور مستقیم و برای اندازهگیری به روش HPLC ابتدا با ستون ایمیونوافینیتی خالصسازی انجام گرفت و سپس مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافتهها: از میان نمونههای بررسی شده، در ۳۶ مورد، آفلاتوکسین G۲ با مقدار حداقل ۰۱۰/۰ تا حداکثر
µg/Kg ۷۲۶/۴ شناسایی شد که این مقادیر، از حد مجاز در نظر گرفته شده برای مواد غذایی کمتر میباشند. در هیچکدام از نمونهها، اکراتوکسین مشاهده نشد.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، میزان آفلاتوکسین موجود در تخممرغ ناچیز بوده و به نظر میرسد بتوان تخممرغ را به عنوان یک غذای ایمن از دیدگاه آلودگی به آفلاتوکسین، در نظر گرفت.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb