جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فریبرزی فر

ارغوان فریبرزی فر، سید حمزه حسینی،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۲ - ( تیر ۱۳۹۷ )
چکیده


افسردگی در بیماران با بیماریهای جسمانی گزارش شده است. در مطالعات متعدد و در بیماریهای جسمانی مختلف، شیوع متفاوتی دارد و منجر به بروز شدت مختلف علائم در بیماریهای جسمانی و پاسخ های مختلف به درمان میشود. هدف این مطالعه، (۱) بررسی شیوع افسردگی در بیماران جسمانی مزمن در مقایسه با شیوع افسردگی در افراد سالم از لحاظ جسمی، (۲) ارزیابی فرضیهی وجود ارتباط مستقل بین افسردگی و بیماریهای جسمانی مزمن، (۳) شناسایی فاکتورهایی که ممکن است برای مداخله هدف قرار گیرند و (۴) بررسی ارتباط آن با شدت و پیامدهای بیماری ها، پس از درمان میباشد.
بیست و چهار مطالعه که بیماریهای جسمی مزمن و افسردگی را در استان مازندران بررسی کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع افسردگی احتمالی در بیماران مبتلا به به بیماریهای مزمن جسمانی، بین ۱/۱۳ تا ۴/۶۷ درصد، بسته به روش تشخیص و حساسیت ابزارهای مختلف افسردگی گزارش شد. شواهد نشان میدهند که افسردگی اثری منفی روی پیامدهای بیماریهای جسمی و پاسخ به درمان در آنها میگذارد.
با توجه به شیوع قابل توجه اختلالات روان به ویژه افسردگی در بیماریهای جسمانی مزمن و تأثیر منفی اختلالات روانی بر روند کنترل و درمان بیماریها، لازم است مشاوره روانپزشکی به صورت منظم برای بیماران جسمانی مزمن در نظر گرفته شود.
 
سید داوود حسینی تالاری، ارغوان فریبرزی فر، علی عیسی پور، سید حمزه حسینی،
دوره ۲۸، شماره ۱۷۰ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده

 پریاپیسم عبارت است ازنعوظ طولانی و دردناک پنیس که در غیاب میل و تحریک جنسی رخ میدهد و یک اورژانس اورولوژی است و درصورت عدم درمان سریع، عوارض جنسی به جا میگذارد. اتیولوژی گوناگون از جمله ایدیوپاتیک، دارویی و طبی دارد. به دو نوع LOW-FLOW و HIGH-FLOW تقسیم میشود. داروها ازجمله کوئتیاپین، سبب پریاپیسم نوع LOW-FLOW میشود. مطالعه حاضر با هدف مروری بر ارتباط بین مصرف کوئتیاپین با عارضه پریاپیسم انجام شد.
در اغلب گزارشات در خصوص پریاپیسم ناشی از دارو، ارتباطی با دوز و طول مدت مصرف دارو پیدا نشد اما به دنبال بیش مصرف، مصرف مداوم یا تک دوز و ایدیوسنکراتیک کوئتیاپین، میتواند پریاپیسم رخ دهد. به جز کوئتیاپین، با سایر آنتیسایکوتیکها هم امکان بروز پریاپیسم وجود دارد. در فرد با سابقه پریاپیسم به دنبال مصرف دارو،در صورت تکرار مصرف داروی مسبب، امکان عود عارضه وجود دارد. پریاپیسم با مکانیسم بلوک گیرنده آلفا۱ آدرنرژیک در کورپوس کاورنوزوم پنیس ارتباط دارد. تمایل آنتیسایکوتیکها برای بلوک این گیرنده، متفاوت است بهطوریکه در مورد کوئتیاپین این تمایل متوسط است. تجویز هم زمان داروهای مهارکننده آنزیمهای CYP۴۵۰ کبدی با کوئتیاپین سبب افزایش عوارضی چون پریاپیسم میشوند و بالعکس عوامل القاکننده آنزیمهای مذکور به همراه کوئتیاپین مثل سیگار کشیدن، با کاهش سطح سرمی دارو سبب کاهش این عارضه میشوند. آگاهی ازاحتمال بروز عارضه پریاپیسم در اثر کوئتیاپین توسط پزشکان، سبب تشخیص و درمان به موقع و جلوگیری از عوارض متعاقب آن میشود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb