جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قاسمی تیرتاشی

زلیخا عطارد، سپیده خلیلی سوادکوهی، عباس علیپور، الهام السادات بنی مصطفوی، رقیه خاتون عرب، ملیحه قاسمی تیرتاشی،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۸ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

 سابقه و هدف: زایمان سزارین با میزان بالایی از عوارض همراه است که یکی از عوارض مهم آن، خونریزی است. یکی از علل خونریزی بعد از سزارین، ایسموسل است. این مطالعه به منظور بررسی عوامل خطر و یافته‌های بالینی ایسموسل در زنان تحت زایمان سزارین انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی تعداد ۲۰۰ زن با سابقه زایمان سزارین در بیمارستان امام خمینی ساری در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به صورت تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک بیماران، عوامل خطر، یافته‌های بالینی و سونوگرافیک بیماران در فرم جمع‌آوری اطلاعات ثبت شد و با استفاده از آزمون تی مستقل و کای دو تحلیل شد. ارتباط عوامل خطر ایسموسل با ابتلا به آن توسط رگرسیون لجستیک چند گانه بررسی شد.
یافتهها: تعداد ۵۷ نفر (۲۸/۵ درصد) دارای ایسموسل و ۱۴۳ نفر (۷۱/۵ درصد) فاقد آن بودند(۰/۰۳P=). ۱۰۰درصد افراد دارای ایسموسل در دیلاتاسیون زیر ۵ سانتی‌متر و ۸۹/۷ درصد در کم‌تر از ۵ ساعت از شروع لیبر تحت سزارین قرار گرفته بودند که این تفاوت در مقایسه با افراد فاقد ایسموسل معنی‌دار بود، به‌ترتیب (۰/۰۴P=، ۰/۰۸P=). تعداد دفعات سزارین در افراد دارای ایسموسل با میانگین ۰/۸±۱/۹ بیش‌تر از افراد فاقد ایسموسل بود (۰/۰۳P=). در بین علائم بیماران تفاوت معنی‌داری در خونریزی غیرطبیعی رحم (۰/۰۲P=)، منومتروراژی (۰/۰۱P=)، لکه‌بینی (۰/۰۰۱P<) و دیسمنوره (۰/۰۴P=) بین دو گروه دارای ایسموسل و بدون آن مشاهده شد.
استنتاج: خونریزی غیرطبیعی رحم شایعترین علامت و سزارین تکراری مهمترین عامل خطر ایجاد ایسموسل شناخته شد، که لزوم کاهش آن توسط ارائهدهندگان خدمات بهداشت و سلامت ضروری به نظر می رسد.
 

سرور اشعری، پریسا اسلامی پرکوهی، ملیحه قاسمی تیرتاشی، کشور صمدایی گله‌کلایی، فرهاد غلامی، سپیده خلیلی سوادکوهی، علیرضا رفیعی،
دوره ۳۴، شماره ۲۴۱ - ( بهمن ۱۴۰۳ )
چکیده

مدیریت ناباروری و اقدامات جهت کاهش شیوع آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در سال‌های اخیر، ترجمان دانش در حیطه‌های مختلف به ویژه علوم پزشکی به منظور ارتقاء سلامت جوامع مورد تاکید و توجه واقع شده است. هدف از این مطالعه، شرح ترجمان دانش در حیطه‌ی ناباروری‌ می‌باشد. اقدامات لازمه جهت مدیریت ناباروری در چهار حیطه اصلی شامل فرهنگ‌سازی در زمینه ناباروری، پیشگیری از ناباروری، تشخیص ناباروری و درمان ناباروری جای می‌گیرند که پیاده‌سازی ترجمان دانش در هر یک از این حیطه‌ها گام موثری جهت مدیریت ناباروری می‌باشد. از ابزارهای ترجمان دانش که تاثیر فوق العاده‌ای در فرهنگسازی دارد، ابزار رسانه می‌باشد. در ایجاد ناباروری عوامل متعددی دخیل‌اند که برخی از این عوامل مرتبط با مردان (بیماری‌های رشدی در کودکان پسر)، برخی مرتبط با زنان (اختلال در تخمک‌گذاری) و برخی مرتبط با مردان و زنان (بیماری‌های مقاربتی) می‌باشند. از این رو ارائه آموزش لازم و آگاهی‌رسانی به افراد جامعه در این زمینه جهت پیشگیری از نابارروی حائز اهمیت می‌باشد. علی‌رغم پیشرفت در زمینه درمان ناباروری، همچنان برخی افراد اطلاعات کافی در رابطه با آن ندارند. افزایش آگاهی افراد جامعه در مورد روش‌های درمان ناباروری و یا حفظ باروری از طریق انجماد تخمدان و تخمک و یا سایر جنبه‌ها همچون آگاهی‌ رسانی در رابطه با تحت پوشش بیمه بودن درمان ناباروی ضروری است، چرا که مشکلات اقتصادی از جمله علل تاثیرگذار بر پیگیری درمان ناباروری می‌باشد. همچنین برخی از مسائل مرتبط با درمان ناباروری مانند باروری با دخالت شخص ثالث نیاز به توجه از سوی مسئولین و سیاستگذاران دارند. سیاستگذاران از طریق خلاصه‌های سیاستی راهبردی که توسط متخصصین این حوزه تدوین می‌گردد می‌توانند سیاستگذاری‌های مناسبی در این حیطه انجام دهند. بهطور کلی به کارگیری ابزارهای ترجمان دانش همچون آگاهی بخشی از طریق رسانه، تدوین خلاصه سیاستی و تهیه گایدلاین توسط محققین و متخصصین در مدیریت ناباروری مفید و ضروری می‌باشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb