جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مصدق راد

علی اکبری ساری، علی محمد مصدق راد، قاسم جان بابایی ملا، سیده الهه موسوی،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۲ - ( تیر ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف:در ارزشیابی طرح تحول نظام سلامت بایستی به نیازهای بیماران توجه شود تا طرح بتواند در راستای تحقق اهداف خود که مهم ترین آن جلب رضایت بیماران ، در مقابل هزینه های هنگفت صرف شده باشند. مطالعه حاضر به ارزیابی رضایت بیماران سرطانی در حیطه های مختلف پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخته است.

مواد و روش ها: برای این پژوهش توصیفی و مقطعی و کاربردی از پرسشنامه ایی با تایید روایی و پایایی بالا استفاده گردید. پرسشنامه با روش سرشماری در ۳ماه بین بیماران سرطانی توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

یافته ها: میزان رضایت بیماران سرطانی پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۹/۶۹ درصد بوده است. بیشترین میزان رضایت بیماران در زمینه های رفتار و برخوردکارکنان، کیفیت و مقدار غذا و راهنمایی های لازم در مورد نوع سرطان و بیشترین حوزه نارضایتی کیفیت و نحوی توزیع لباس، احترام به همراهان و مشارکت در برنامه های درمانی بود. همچنین در ارتباط با طرح تحول نظام سلامت، دسترسی به پزشک و پرستار و ارتقای کیفیت خدمات رفاهی بیشترین سطح رضایت را از دیدگاه بیماران برخوردار بود. در این مطالعه بین سن، بخش و محل سکونت با سطح رضایت رابطه معنادار وجود داشت.

استنتاج: از آنجایی که همبستگی مثبت و قوی بین عوامل فرآیندی و سطح رضایت بیماران سرطانی مشاهده شد با برنامه ریزی در جهت بهبود وضعیت بیمارستان می توان به افزایش رضایت بیماران اقدام نموند. همچنین بکارگیری یک مدل مدیریت کیفیت می تواند موجب بهبود رضایت بیماران سرطانی گردد. موفقیت سیستم مدیریت کیفیت مستلزم تعهد مدیران ارشد، بسترسازی مناسب و آموزش به کارکنان و بیماران می باشد.     


زهرا سلیمانی، علی محمد مصدق راد، معصومه عباس آبادی، مرضیه مرادی، پرنیان عابدی نژاد، علیرضا مصداقی نیا،
دوره ۳۱، شماره ۱۹۷ - ( خرداد ۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت است که منجر به زیان‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی می‌شود. از آنجایی که کارکنان بالینی نقش مهمی در کنترل عفونت‌های بیمارستان دارند، این پژوهش با هدف طراحی یک پرسشنامه برای سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان بالینی در مواجهه با عفونت‌های بیمارستانی انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نـوع ترکیبی با رویکرد تاییدی جهت ابزار سازی در سال ۱۳۹۸ انجام شد. گویههای پرسشنامه برای کارکنان بالینی با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی SID،Magiran ، PubMed ،Scopus ،Science Direct  و Google Scholar استخراج و پرسشنامه اولیه طراحی شد. روایی پرسشنامه با نظر ۱۰ کارشناس متخصص کنترل عفونت‌های بیمارستانی بررسی شد. برای محاسبه روایی سازه، پرسشنامه در اختیار ۱۸۰ نفر از کارکنان بالینی شاغل در بیمارستان‌های شهر تهران قرار گرفت. برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ وآزمون مجدد استفاده شد.
یافتهها: شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا در سه بخش آگاهی، نگرش و عملکرد در محدوده ۸/۰ تا ۱ به‌دست آمد. روایی صوری سوالات بین ۵/۴-۱/۲بود. در قسمت آگاهی سنجی پرسشنامه، ضریب کادر ریچاردسون برابر با ۷۵/۰ و آلفای کرونباخ قسمت‌های نگرش و عملکرد به ترتیب برابر با ۷۱/۰ و ۸۲/۰ بود. در بررسی پایایی بیرونی همبستگی پیرسـون در حیطه آگاهی ۸۱/۰، حیطه نگرش ۸۴/۰ و حیطه عملکرد ۹۲/۰ محاسبه گردید. نتایج تحلیل سه عاملی تاییدی نشان داد که پرسشنامه از برازش مطلوب برخودار است.
استنتاج: پرسشنامه‌ طراحی شده برای کارکنان بالینی روایی وپایایی مناسبی دارد و به عنوان یک پرسشنامه معتبر برای سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد پرسنل بالینی پیشنهاد میشود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb