۳ نتیجه برای میرزاده
جواد ستاره ، غلام رضا حاجتی ، مهران ضرغامی ، فرشید علاالدینی ، محمدمهدی میرزاده ،
دوره ۱۸، شماره ۶۶ - ( مهر و آبان ۱۳۸۷ )
چکیده
سابقه و هدف: در سال های اخیر بررسی سیستم اوپیوئیدی و تغییرات آن در سایکوپاتولوژی بیماری اسکیزوفرنیا از طریق نقش احتمالی آن بر پایانه های عصبی و جسم سلولی نرون های دوپامینرژیک و کاهش ترشح دوپامین از هسته آکومبنس و اثرات داروهای برابر تاز شبه تریاکی در درمان بیماری فوق مورد توجه بالینگران قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در یک آزمون بالینی پیش گستر تصادفی دو سو کور با دارونما، ۶۰ بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیای مزمن بستری با نمرات PANSS بالای ۸۰ به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند و مدت شش هفته به گروه مورد نالترکسان با دوز ۱۰۰ میلی گرم روزانه و به گروه شاهد دارونمای نالترکسان به داروهای آنتی سایکوتیک که از قبل مصرف می کردند اضافه شد و با استفاده از ابزار PANSS علایم بیماری در ابتدای مطالعه و هر دو هفته یکبار و دو هفته پس از پایان مطالعه ثبت شد. اثرات درمان با اندازه گیری مکرر ANOVA محاسبه شد.
یافته ها: علایم چهارگانه (علایم مثبت، علایم منفی، روان - آسیب شناسی عمومی و مجموع کل نمرات PANSS) در طول مدت مطالعه در گروه های مورد و شاهد و نیز دو گروه بیمارانی که قبل از مطالعه داروی تیپیک یا آتیپیک مصرف می کردند اختلاف با اهمیتی نداشتند.
استنتاج: افزودن داروی نالترکسان با دوز ۱۰۰ میلی گرم در روز به دارو های آنتی سایکوتیک تیپیک و یا آتیپیک بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیای مزمن، طی شش هفته اثرات درمانی مثبتی ندارد.
محمد شکرزاده، سعید امامی، ملیکا امیرزاده، منا مدانلو،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۱ - ( مرداد ۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و هدف: تومورهایکی از مهمترین تهدیدات زندگی انسان در دنیاست ، و بهبود داروهای مورد استفاده در درمان آنها همیشه مورد نیاز بوده است. ایزاتین بهطور طبیعی در بسیاری از گیاهان وجود دارد، همچنین بهطور صناعی توسط روشهای مختلفی سنتز میشود. مطالعات زیادی بر روی حلقه ایزاتین انجام شده از جمله ساخت مشتقات دی برمو ایزاتین که میتواند اثرات ضد سرطانی از خود نشان دهد. هدف از این مطالعه ، تعیین اثرات سمیت سلولی مشتقات دی برمو ایزاتین بر سلولهای سرطانی سرویکس و کبدی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه ۱۰ مشتق از دی برمو ایزاتین ساخته شده با غلظتهای ۴۰۰ و۱،۵۰،۱۰۰،۲۰۰ µg/mLبر روی خطوط سلولی سرطانی کبد (HepG۲) و سرویکس (HeLa) تاثیر داده شد تا میزان حیات سلولی آنها به روش MTT مورد ارزیابی قرار گیرد و سپس Ic۵۰با استفاده از نرم افزار prism محاسبه شد.
یافتهها: مقایسه اثرات سمیت سلولی مشتقات دی برمو ایزاتین نشان میدهد که در بین این مشتقات بیشترین اثر سایتوتوکسیک در هر دو رده سلولی مربوط به ترکیب شماره ۹ میباشد.( IC۵۰ مربوط به ردهسلولی HepG۲برابر با۱,۱۹۴ و IC۵۰ مربوط به ردهسلولی HeLa برابر با ۰,۰۲۵ است.)
استنتاج: این مشتقات بر سلولهای سرطانی کبدی موثرتر واقع شدند و نشان داده شد بعضی از مشتقات دی برمو ایزاتین بر روی سلولهای سرطانی سمیت بالایی دارند، که در ساخت داروهای شیمیدرمانی می توانند مورد توجه قرار بگیرند.
مرجان بلبلیان، فرناز قربانی، مصطفی قندی، مریم قشمی، بهاران رنجبرامیدی، منیرالسادات میرزاده،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۶ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
سابقه و هدف: به منظور اصلاح تغییر رنگ دندانهای درمان ریشه شده، درمان سفیدکردن داخلی توصیه میشود. هدف از این مطالعه مقایسه ریزنشت بیودنتین و mineral trioxide aggregate(MTA)به عنوان سد داخل کانال در سفید کردن داخلی دندانهای غیر زنده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، ۳۶ دندان پره مولر مندیبل کشیده شده انتخاب و بهطور تصادفی به ۲ گروه آزمایشی (۱۶n=) و ۲ گروه کنترل (۲n=) تقسیم شدند. در گروههای شاهد ۲ ماده OrthoMTA و بیودنتین به طول mm۲ به عنوان سد داخل کانال قرار داده شد. گروههای کنترل همانند گروههای آزمایش آمادهسازی شدند با این تفاوت که در گروه کنترل مثبت ماده مسدودکننده اوریفیس به کار نرفت و درگروه کنترل منفی تمام سطح ریشه با لاک پوشیده شد و ماده مسدودکننده اوریفیس به کار نرفت. سپس مخلوطی از سدیم پربورات و هیدروژن پروکساید ۳۰ درصد در اتاقک پالپی دندانها قرار داده شد و هر ۳ روز یک بار تعویض شد. ریزنشت با روش انتشار PH توسط PH سنج دیجیتالی اندازهگیری شد. مقادیر PH قبل از قراردهی ترکیب بلیچینگ و در روزهای اول، سوم، ششم و نهم بعد از شروع مطالعه اندازهگیری شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS ۲۴ آنالیز شد.
یافتهها: گروه کنترل منفی مقادیر pH برابر با سالین فیزیولوژیک داشت و گ«روه کنت«رل مثبت بهطور معنـیداری PH بالاتری از سایرگروهها داشت(۰۵/۰P<). بین مقادیر PH دوگروه آزمایشی در بیسلاین و روزهای اول و ششم تفاوت معنیداری مشاهده نشد درحالی که در روزهای سوم و نهم مقادیر PH بیودنتین بهطور معنیداری بالاتر از OrthoMTA بود (۰۵/۰< P).
استنتاج: MTA میتواند به عنوان یک سد اوریفیس موثر طی درمان سفید کردن داخلی به خصوص در مواردی که احتمال تحلیل سرویکال ریشه وجود دارد به کار رود.