جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نیسی

افشین تکدستان، عبدالکاظم نیسی، مهدی ژولانژاد، کامبیز احمدی انگالی، مهرنوش ابطحی، محمد جواد احمدی،
دوره ۲۶، شماره ۱۳۶ - ( اردیبهشت ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: حضور بیش از حد فلزات سنگین در منابع آب به دلیل اثرات سوء بر سلامتی انسان‌ها، سبب نگرانی های بسیار جدی شده است. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی کارایی فرایند انعقاد با پلی‌آلومینیوم سیلیکات کلراید (PASiC) در حذف کروم شش ظرفیتی و کادمیوم از محلول‌های آبی و مقایسه آن ها با استانداردها می‌باشد.

مواد و روش‌ها: آزمایش‌ها به وسیله عمل جار تست با منعقد کننده PASiC انجام شد و دامنه متغیرها از جمله pH (۱۱-۴)، غلظت PASiC (۵/۱۸۷-۱۵ میلی‌گرم بر لیتر)، غلظت فلزات (۱۰۰-۵ میلی‌گرم بر لیتر) و زمان ته‌نشینی(۹۰-۱۰ دقیقه) بررسی گردید. هر یک از مراحل آزمایش‌ها جهت صحت و دقت سه بار تکرار گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که در شرایط بهینه حذف کروم، ماده منعقد کننده PASiC با غلظت ۱۵۰ میلی‌گرم بر لیتر، pH برابر ۵ و زمان ته‌نشینی ۴۵ دقیقه قادر است کروم را از غلظت اولیه ۱۰ میلی‌گرم بر لیتر به ۲۹/۰±۱۱۸/۳ میلی‌گرم بر لیتر کاهش دهد که فراتر از استاندارد تخلیه پساب به آب‌های پذیرنده می‌باشد. در حالی که همین ماده منعقدکننده قادر است کادمیوم را در شرایط بهینه، PASiC با غلظت ۷۵ میلی‌گرم بر لیتر، pH برابر ۸ و زمان ته نشینی ۳۰ دقیقه، کادمیوم را از غلظت اولیه ۵ میلی‌گرم بر لیتر به ۰۱/۰±۰۱۹/۰ میلی‌گرم بر لیتر برساند که کم‌تر از حد استاندارد تخلیه پساب به آب‌های پذیرنده می‌باشد.

استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فرایند انعقاد و لخته‌سازی با استفاده از PASiC در حذف کادمیوم موثرتر از کروم بوده و می‌تواند به عنوان یک روش موثر جهت حذف فلز سنگین کادمیوم به کار رود.


حوریا غریبی، افشین تکدستان، عبدالکاظم نیسی، حمیده رضازاده، حسن کوهپایی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۵ - ( بهمن ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: مایکوتوکسین‌ها گروهی از ترکیبات سمی طبیعی بوده که توسط گونه‌های متعددی از قارچ‌ها تولید می‌شوند که آفلاتوکسین‌ها مهم‌ترین آن‌ها است.آفلاتوکسین‌های M۱و M۲ مشتقاتی از آفلاتوکسین‌های B۱ وB۲ هستند که در مقابل تغییرات حرارتی از قبیل پاستوریزه کردن، استریلیزاسیون و اتوکلاو کردن مقاومت نشان داده در نتیجه  غلظت آن‌ها کاهش پیدا نمی‌کند لذا توسط شیر و محصولات لبنی به انسان منتقل شده و سلامت انسان و جامعه را به خطر می‌اندازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آفلاتوکسینM۱ در شیر گاومیش‌های دو شهرستان اهواز و کارون با استفاده از روش الایزا بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی ۶۰ نمونه شیر به‌طور اتفاقی از ۲دامداری که بیش‌ترین راس را در دو منطقه داشتند و در۳ ماه از فصل پاییز(مهر، آبان، آذر) جمع‌آوری شد و روش الایزا برای تعیین آفلاتوکسین موجود در  نمونه‌های شیر گاومیش استفاده شد.

یافته‌ها: میانگین غلظت سم آفلاتوکسین M۱ درکل نمونه‌های دو منطقه نامبرده طی سه ماه متوالیاز حد مجاز استاندارد ایران، اتحادیه اروپا(کدکس)و سازمان غذا بیش‌تر(۹۱/۱۵۵ ng/l) بود.

استنتاج: طبق بررسی‌های انجام شده در مطالعه حاضر رابطه تنگاتنگی بین نوع جیره غذایی و روش نگهداری خوراک دام با میزان سم در شیر وجود داشت.


ایران داودی، عبدالکاظم نیسی، جبیب اله خزائی، نسرین ارشدی، علی زکی ئی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۰ - ( تیر ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: درباره علل زیربنایی بیخوابی به عناصر فیزیولوژیکی، شناختی و رفتاری اشاره شده است. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش برخی از عوامل شناختی و هیجانی در پیشبینی اختلال بیخوابی انجام گرفته است.

مواد و روشها: برای انجام این مطالعه توصیفی - مقطعی دو نمونه به شکل تصادفی انتخاب شد. گروه اول شامل ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به بیخوابی بود که به مرکز اختلالات خواب بیمارستان فارابی کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ مراجعه کرده بودند و گروه دوم نیز شامل ۱۰۰ نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بودکه دارای کیفیت خواب مطلوب بودند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای کیفیت خواب، دشواری تنظیم هیجان، باورهای فراشناخت، افکار تکرار شونده منفی، اجتناب تجربی و باورها و نگرشهای ناکارآمد خواب استفاده شد.

یافتهها: نتایج آزمون برابری میانگینها نشان داد که در همه متغیرها (باورها و نگرشهای ناکارآمد خواب، مشکلات تنظیم هیجان، افکار تکرار شونده منفی، باورهای فراشناخت، افکار تکرار شونده منفی و اجتناب تجربی) بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰>P) و متغیرهای پیشبین همگی میتوانند اختلال بیخوابی را پیشبینی کنند. نتایج همچنین نشان داد که از بین متغیرهای مستقل، باورها و نگرشهای ناکارآمد خواب دارای بیشترین وزن برای پیشبینی اختلال بیخوابی هستند (۷۱/۰)، افکار تکرارشونده منفی (۳۸/۰) در رتبه دوم قرار دارند و باورهای فراشناخت دارای کمترین نقش هستند (۰۵/۰-). در نهایت نتایج تحلیل ممیز به روش گام به گام نقش دو مورد از متغیرهای مستقل را برای ورود به معادله ممیز تایید کرد. 

استنتاج: نتایج پژوهش حاضر تایید کننده نقش متغیرهای شناختی و هیجانی در بروز اختلال بیخوابی است که بر این اساس باید در درمان این اختلال نقش این متغیرها را در نظر گرفت.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb