جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پریور

سیدمهدی سادات، رضوان ذبیح الهی، فوزیه جوادی، روح اله وهاب پور، سیدداور سیادت ، کیهان آزادمنش ، ارفع مشیری ، کاظم پریور ، محمدرضا آقاصادقی، ،
دوره ۲۱، شماره ۸۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۰ )
چکیده

سابقه و هدف: یافتن یک واکسن موثر بر علیه عفونت HIV همچنان به عنوان یک دغدغه و چالش اساسی مطرح می ‌باشد. در مطالعه قبلی ما، ویریون ‌هایHIV-۱ با قابلیت یکبار تکثیر ساخته شده بودند. در مطالعه حاضر ارزیابی ایمونولوژیکی آنها جهت بررسی القا پاسخ ‌های همورال و سلولی در مدل موشی انجام گرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی ویریون ‌های نسل اول و دوم در سلول ‌های انسانی HEK۲۹۳T تولید و در گروه ‌های مختلف موشی با سه دوز با / یا بدون ادجونت تزریق شدند. پس از آخرین تزریق، پاسخ‌ های ایمنی در سرم و سلول‌ های طحالی موش‌ های ایمن شده بوسیله روش الایزا بررسی شدند.
یافته ها: گر چه در تمامی گروه ‌های ایمن شده با فرمولاسیون‌ های مختلف، پاسخ سلولی مشاهده شده، لیکن درگروه اصلی تزریق شده به همراه ادجوانت ‌های جدید بالاترین تیتر آنتی ‌بادی اختصاصی، سایتوکاین ‌های IFN-g و IL-۴ و همچنین بیشترین تعداد سلول ‌های مترشحه IFN-g دیده شد که بیانگر پاسخ قوی سلولی در این گروه می ‌باشد.
استنتاج: برای دست ‌یابی به یک واکسن موثر بر علیه HIV نیاز به تحریک پاسخ‌ های همورال و سلولی قوی می ‌باشد. نتایج این تحقیق، بیانگر قابلیت تحریک قوی سیتم ایمنی توسط رژیم تزریقی ویریون به همراه دو ادجونتM۷۰ و CpG می ‌باشد که امکان دستیابی به یک واکسن موثر را پدید می ‌آورد.

زکیه اسمعیلی، نسیم حیاتی رودباری، سیمین محمدی گرجی، کاظم پریور،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۴ - ( آبان ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: گیاه شیرین‌بیان گیاهی چندساله است که به ‌واسطه دارا بودن ترکیبات دارویی و غذایی مهم، در دنیا حائز اهمیت بوده و مورد توجه صنایع دارویی و غذایی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر عصاره شیرین بیان بر بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس موش نژاد NMRI میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه‌ی تجربی، حیوانات بهصورت تصادفی به پنج گروه کنترل، شم، تجربی ۱، ۲ و ۳ تقسیم‌بندی شدند. جهت تحریک تخمک‌گذاری از هورمون PMSG به میزان ۵/۷ واحد بین‌المللی برای هر موش به‌صورت تزریق داخل صفاقی استفاده شد. موش‌های گروه کنترل فقط آب و غذای مخصوص موش‌ها دریافت کردند. به موش‌های گروه شم در طی ۷ روز، روزانه ۰۰۲/۰ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن آب مقطر بهصورت گاواژ و به موش‌های سه گروه تجربی ۱ و ۲ و ۳ در طی ۷ روز، روزانه به ترتیب ۰۰۱/۰، ۰۰۲/۰ و ۰۰۵/۰میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی شیرین بیان از راه دهان به آن‌ها گاواژ شد. سپس موش‌های در روز ۸ تشریح شدند. تخمدان‌های آن‌ها جدا شده وتخمکها جهت رسیدن به مرحله‌ی متافاز دو، طی ۲۴ ساعت بررسی شدند. اووسیتهایی که در متافاز دو با اسپرمی که از موش نر به دست آورده شد، لقاح داده شد و بعد از ۲۴ و ۴۸ ساعت نتایج لقاح آزمایشگاهی تخمک (IVF) بررسی شد.
یافتهها: به دنبال مصرف عصاره‌ی گیاه شیرین‌بیان، تأثیرات مثبتی بر روی تعداد فولیکول‌ها، بلوغ تخمک‌ها، تعداد جنین دوسلولی و چهار سلولی در گروه تجربی دو و سه نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
استنتاج: نتایج فوق به دلیل خواص فیتواستروژنیک شیرین بیان نشان‌دهنده‌ی تأثیرات مفید این عصاره‌ بر بلوغ تخمک و باروری می‌باشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb