جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پورشیخیان

مجید پورشیخیان، پرویز پورعزیزی، احسان کاظم نژاد لیلی، ایرج آقائی،
دوره ۳۰، شماره ۱۹۱ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده

 سابقه و هدف: مدیریت راه هوایی، اصل اساسی در درمان بیماران اورژانسی و کاهش مرگ و میر است. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی (EMS) در مورد نحوه گذاشتن لوله تراشه و عوامل مرتبط با آن، بر روی مانکن انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه تحلیلی مقطعی، بر روی ۷۰ نفر از کارکنان عملیاتی EMS شهرستان رشت در سال ۱۳۹۸، از طریق سرشماری انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه مشخصات فردی و شغلی و چک ‌لیست عملکرد لوله‌گذاری تراشه بود و داده‌‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ و آزمون‌های من ویتنی، کروسکال والیس و رگرسیون لجستیک رتبه‌ای، تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: عملکرد کارکنان EMS در لولهگذاری تراشه متوسط بود که با سابقه کار در سیستم بهداشت و درمان، سابقه لوله‌گذاری روی انسان و دفعات لوله‌گذاری (به ترتیب با ۰۵۱/۰ = P، ۰۲۲/۰ = P و ۰۲۱/۰ = P) ارتباط معنیدار داشت.
استنتاج: با توجه به نتایج مطالعه، برای ارتقاِء عملکرد کارکنان EMS برگزاری دورههای مکرر آموزش ضمن خدمت توصیه می‌شود.
ضیاءالدین اخوان راد، محمد تقی مقدم نیا، احسان کاظم نژاد لیلی، مسعود خسروی، لطیف پناهی، سمیه پوی، آمنه مسیبی، مجید پورشیخیان،
دوره ۳۰، شماره ۱۹۴ - ( اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: افت فشارخون و تغییر در علائم حیاتی از شایعترین عوارض جدی حین همودیالیز میباشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر استفاده از محلول دیالیز سرد بر وضعیت همودینامیک بیماران تحت همودیالیز انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد است که بر روی ۹۹ بیمار دیالیزی در بیمارستان رازی رشت در سال ۱۳۹۸ انجام شد. آزمودنیها ابتدا طی سه جلسه دیالیز، با محلول دیالیز با دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و سه جلسه بعدی با محلول دیالیز سرد با دمای ۵/۳۵ درجه سانتی گراد تحت همودیالیز قرار گرفته و فشارخون و نبض آنها ثبت شد. جهت تجزیه ‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و از آزمون‌های آماری تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.
یافتهها: براساس یافتههای مطالعه، تغییرات فشارخون سیستولیک و دیاستولیک بین دو دمای ۵/۳۵ و ۳۷ درجه سانتیگراد از لحاظ آماری اختلاف معنیداری داشت(۰۰۱/۰>P). همچنین در دمای ۵/۳۵ درجه سانتی گراد میانگین و انحرافمعیار تغییرات فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، از قبل به بعد از دیالیز نسبت به دمای ۳۷ درجه سانتیگراد، بیشتر بود. همچنین تغییرات نبض از قبل به بعد از دیالیز بین دو دمای ۵/۳۵ و ۳۷ درجه سانتیگراد معنیدار بود (۰۰۱/۰>P).
استنتاج: براساس یافتههای مطالعه حاضر، استفاده از محلول دیالیز سرد میتواند موجب ثبات وضعیت همودینامیک بیماران حین دیالیز میشود و استفاده از آن توصیه میشود.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۹N۲۰۰۸۰۸۲۵۰۰۱۰۸۳IRCT

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb