جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای آنزیم سیترات لیاز وابسته به Atp

منیر حسنی پرور، سعید کریما، مجید سیرتی ثابت، افسانه گودرزی،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: افزایش آنزیم سیترات لیاز وابسته به ATP (ACLY)، در افراد با کبد چرب غیرالکلی(NAFLD) مشاهده شده است. یکی از ترکیباتی که امروزه جهت پیشگیری از کبد چرب مورد توجه قرار گرفته است، تاثیر تری‌گلیسریدهای متوسط زنجیر (MCT) میباشد. در این مطالعه تاثیر پیشگیرانه MCT بر روی تغییرات بیان ژن آنزیم ACLY و میزان استیلاسیون لیزین ۲۷ هیستون ۳ (H۳K۲۷ac) در مدل حیوانی بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه ۱۸ سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به سه گروه ۶ تایی کنترل، تغذیه شده با رژیم فروکتوز و تغذیه شده با رژیم فروکتوز+MCT تقسیم شدند. پس از ۶ هفته تغذیه با رژیم‌های ذکر شده، موش‌ها کشته شدند، بیان ژن آنزیم ATP سیترات لیاز با استفاده از روش Real-time qPCR ارزیابی شد. همچنین استیلاسیون H۳K۲۷ از طریق وسترن بلاتینگ بررسی شد. آنالیز واریانس یکطرفه با شرط ۰/۰۵ P< بکار گرفته شد.
یافتهها: ایندکس کبدی در موش‌های تغذیه شده با فروکتوز+MCT نسبت به گروه فروکتوز افزایش معنی‌داری نشان داد(۰/۰۵P<). میزان تجمعات قطرات تری‌گلیسرید در لام‌های تهیه شده از گروه تغذیه شده با فروکتوز+MCT نسبت به گروه تغذیه شده با فروکتوز تغییر چشمگیری نداشت. اگرچه فروکتوز بیان ژن ACLY را افزایش داد، اما تغییرات بیان ژن ACLY در گروه تغذیه شده با فروکتوز+MCT نسبت به گروه کنترل و تغذیه شده با فروکتوز معنی‌دار نبود(۰/۰۵P<). فروکتوز+MCT، میزان H۳K۲۷ac را نسبت بهگروهکنترل و تغذیه شده با فروکتوز به‌صورت معنی‌داری کاهش داد(۰/۰۵P<).
استنتاج: براسـاس یافته‌هــای مطالعــه حاضـر استفاده از MCT به همراه فروکتـوز در پیشگیـری از ایجاد کبد چرب غیرالکلی بی‌تاثیر است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb