جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای افراد مسن

علی غنجال، منیره متقی، بشری هاتف، احمد رضا عسگری آشتیانی،
دوره ۲۶، شماره ۱۳۵ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: اثر مشاهده حرکت بر تقارن توزیع وزن و پایداری شبه دینامیک در افراد مسن غیر ورزشکارمشخص نیست. هدف این مطالعه، بررسی اثر مشاهده حرکت بر تقارن توزیع وزن و پایداری شبه دینامیک در افراد سالم مسن غیر ورزشکار بود.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع تجربی بود که بر روی ۷۲ مرد و زن داوطلب سالم مسن غیر ورزشکار در محدوده سنی ۷۵ تا ۵۵ سال انجام گرفت. نمونه‌ها به صورت تصادفی در دو گروه اصلی مشاهده کننده فیلم فانکشنال و مشاهده کننده سمبل‌ها تقسیم شدند. اطلاعات فردی، بالینی و آزمایشگاهی گروه‌ها (قدرت عضلات اندام تحتانی، میزان بینایی، قرینگی توزیع وزن و شاخص های ثبات دینامیک) اخذ و اندازه‌گیری شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم افزار ۱۶ SPSS و سطح معنی‌داری ۰۵/۰ p<استفاده گردید.

یافته‌ها: متغیر درصد توزیع وزن، اختلاف معناداری در دو گروه نشان نداد. مقایسه درصد تغییرات دو گروه اصلی، بهبود معنادار شاخص‌های کلی (۰۰۴/۰ p=)، قدامی- خلفی (۰۱۵/۰p=) و داخلی- خارجی (۰۲۳/۰p=) تعادل در سطح پایداری ۵، در گروه مشاهده کننده فیلم را نشان داد. بهبود معنی‌دار شاخص‌های کلی تعادل، قدامی- خلفی و داخلی- خارجی سطح پایداری ۵ بین زنان دو گروه مشاهده شد (۰۰۱/۰p=). درصد تغییرات شاخص‌های تعادل در مردان دو گروه اختلاف معنی‌داری نشان نداد.

استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که مشاهده حرکت می تواند تاثیر مثبتی در بهبود شاخص‌های تعادل افراد مسن سالم (مخصوصاً در سطح ناپایدارتر) داشته باشد. بهبود معنی‌دار شاخص‌های تعادل در زنان می‌تواند موید حساسیت عملکرد بیش‌تر نورون‌های آئینه ای در آن‌ها باشد.


رویا قاسمیان، لطف الله داودی، سارا ماجانی،
دوره ۳۴، شماره ۲۳۲ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: ویروس آنفلوانزا در سطح جهان پراکنده است و هر ساله همهگیریهایی با شدتهای مختلف ایجاد میکند. مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا در بیماران قلبی عروقی شایعتر از سایر بیماریهای مزمن می‌باشد. توجه به این امر در پیشگیری از بیماری و عوارض ناشی از آن در کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار مهم میباشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک موارد بستری شده ناشی از آنفلوانزا در بیماران قلبی عروقی و تاثیر آن بر سلامت این بیماران در مرکز قلب مازندران انجام پذیرفت.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است، که بر روی بیمارانی که طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸در مرکز قلب مازندران بستری شدند، انجام شده‌است. همه بیمارانی که با تشخیص اولیه و نهایی آنفلوانزا بستری شده و درمان با داروی تامی‌فلو برایشان شروع شده بوده، وارد مطالعه شدند. از آنجاییکه تست PCR برای همه این بیماران در دسترس نبود و با استناد به ارزش تشخیص بالینی بر اساس علایم و یافتههای آزمایشگاهی اولیه در زمان اپیدمی، علاوه بر موارد PCR مثبت موارد با تشخیص بالینی هم وارد مطالعه شدند. کلیه تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه ۱۱۳ بیمار با میانگین سنی و انحراف معیار ۰/۱۵±۳/۶۳ مورد بررسی قرار گرفتند. در بین این بیماران، بیشترین فراوانی سابقه بیماریهای قلب و عروق مربوط به نارسایی احتقانی قلب (۳۵٫۴ درصد) و آنژیوپلاستی (۲۹٫۲ درصد) و کمترین فراوانی نیز مربوط به تعویض دریچه (۰/۸درصد) بود. رابطه با سایر بیماریهای زمینهای، بیشترین فراوانی مربوط به پرفشاری خون (۵/۶۵ درصد)، دیابت ملیتوس (۶/۴۱ درصد)، هایپرلیپیدمی (۰/۳۱ درصد) و کمترین فراوانی مربوط به اختلالات تیروئیدی (۷/۲ درصد) بود. هم‌چنین ۹/۳۱ درصد بیماران همزمان به دیابت و فشارخون و ۸/۱۶ درصد به دیابت و هایپرلیپیدمی مبتلا بودند. بررسی علائم و نشانه‌های بیماری آنفلوانزا در بین بیماران نیز نشان داد که بیشترین فراوانی مربوط به تب (۱/۷۶ درصد)، خلط (۴/۶۶ درصد)، سرفه (۶/۶۴ درصد)، تنگی نفس (۱/۶۱ درصد) و میالژی (۸/۵۴ درصد) و کمترین فراوانی نیز مربوط به اسهال (۳/۵ درصد) بود. فقط ۷ درصد بیماران سابقه‌ای از واکسیناسیون آنفولانزا در سال اخیر را داشتند. در گزارش رادیوگرافی ۷/۲۵ درصد بیماران افزایش ضخامت برونشیال و۷/۱۷ درصد پنومونی مشاهده‌ گردید. در نهایت، ۳/۸۲ درصد از بیماران پس از بهبودی کامل ترخیص شدند. همچنین فقط ۱۲ مورد (۶/۱۰ درصد) از بیماران دچار مرگ شدند. از بیم موارد منجر به مرگ شایعترین نوع بیماری قلبی عروقی، نارسایی قلبی بود.
استنتاج: نتایج به‌دست آمده در این مطالعه نشان داد که علایم بیماری آنفولانزا در بیماران قلبی مشابه سایر بیماران است و نوع بیماری زمینهای تاثیری در نحوه بروز بیماری و تظاهرات اولیه ندارد ولی در ادامه سیر بیماری، تداوم علایم و پیشرفت به سوی فراوانی درگیری ریوی در این بیماران بیشتر بوده است. بیشترین موارد مرگ ذر مبتلایان به نارسایی قلبی بوده و این موضوع اهمیت پایبندی این بیماران به واکسن آنفولانزا را گوشزد میکند. متاسفانه نتایج مطالعه حاکی از پایبندی ناچیز این جمعیت پر خطر به واکسیناسیون آنفولانزا و پنوموکوک بود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb