جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای اندوتلیال

مرتضی صادقی، زهره حجتی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۵ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: فاکتورهای رشد اندوتلیالی تیپ b با فعالیت ضد رگ‌زایی و مهار رشد تومورها به عنوان داروهای جدید ضدسرطان مورد توجه هستند. در این مطالعه هدف بررسی میزان بیان vegf۱۱۱b در سلول‌های انسانی HEK۲۹۳ بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی سلول‌های HEK۲۹۳ توسط وکتور pBUD.VEGF۱۱۱b حاوی ژن VEGF۱۱۱B به روش لیپوفکتامین ترنسفکت شدند و mRNA سلول‌های ترنسفکت شده و سلول‌های کنترل استخراج شدند و از روی آن cDNA ساخته شدو میزان بیان vegf۱۱۱b از طریق Real time-PCR اندازه گیری شد.

یافته‌ها: ترنسفکشن سلول‌های HEK۲۹۳ با موفقیت انجام شد و ۴۸ ساعت پس از ترنسفکشن سلول‌های HEK۲۹۳ ، ct مربوط به بیان vegf۱۱۱b در سلول‌های ترنسفکت شده برابر ۲۳,۱۷ و ct مربوط به بیان ژن کنترل GAPDH در این سلول‌ها برابر ۲۱,۱۱ بود. در سلول‌های کنترل (ترنسفکت نشده) و ct مربوط به GAPDH برابر ۲۱,۰۹ بود و هیچ بیانی از vegf۱۱۱b در این سلول‌ها مشاهده نشد.

استنتاج: بیان مناسب پروتئین نوترکیب vegf۱۱۱b در سلول‌های HEK۲۹۳ نخستین گام برای تولید و تحقیقات بیش‌تر روی این پروتئین است و با انجام این مطالعه امکان استفاده از این محصول در تحقیقات بعدی روی مهار رگ زایی و درمان سرطان فراهم شد.


حسین شیروانی، صالح رحمتی احمدآباد،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۰ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: ایجاد محافظت قلبی عروقی با فعالیت ورزشی و تغذیه مناسب از جمله موضوعات مهم و جذاب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تعاملی یک دوره تمرین تناوبی شدید و مصرف مکمل روغن بذر کتان بر بیان ژن‏های درگیر در محافظت قلبی (UCP۲، UCP۳ و eNOS) در رت‏های نر سالم انجام شده است.
مواد و روشها: ۲۰ سر رت بالغ نر، بهصورت تصادفی به چهار گروه ۵ تایی شامل: کنترل سالین (CS)، تمرین سالین (TS)، مکمل بذر کتان (CO) و تمرین مکمل بذر کتان (TO) تقسیم شدند. گروههای تمرینی‌، به مدت ۱۰ هفته و هر هفته پنج جلسه، تمرین اینتروال را با شدت ۹۰ تا ۹۵ درصد VO۲max روی نوارگردان مخصوص جوندگان انجام دادند و گروه‌های مکمل نیز عصاره روغنی بذر کتان را با دوزmg/kg  ۳۰ دریافت می‌کردند. پنج روز پس از آخرین جلسه تمرینی رت‌ها قربانی شدند. سپس بافت برداری قلب انجام و مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد تمرین به طور معنیداری باعث افزایش بیان ژن UCP۲ نسبت به گروه کنترل شده است (۰۳/۰ p=). بیان ژن UCP۲ در گروه تعاملی بیش‏تر از کنترل (۰۰۸/۰ p=) و تمرین (۰۰۸/۰ p=) بود. در مورد UCP۳، تمرین به طور معنیداری باعث افزایش بیان ژن UCP۳ نسبت به گروه کنترل شد. بیان ژن UCP۳ در گروه تمرین (۰۵/۰ p=) و تعاملی (۰۵/۰ p=) به‏طور معنی‏داری بالاتر از مکمل بود. هم‏چنین در گروه تعاملی به طور معنیداری بیشتر از کنترل بود (۰۳/۰ p=). در مورد eNOs، گروه تعاملی بیان ژن eNOS بیش‏تری را نسبت به کنترل نشان دادند. هم‏چنین بیان ژن eNOS در گروه تعاملی از گروه تمرین بیشتر بود (۰۰۸/۰ p=).
استنتاج: تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف مکمل روغن بذر کتان بواسطه افزایش بیان ژن‏های UCP۲، UCP۳ و eNOS باعث محافظت قلبی می‏شود.
 
سمیرا یاری میر، مریم مقیمیان، افشین نظری، علیرضا میرزایی، حامد صیدی، مهرنوش صدیقی،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۱ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: در پژوهش حاضر با توجه به میزان بالا دیابت در جامعه و اهمیت مکمل های گیاهی و فعالیت ورزشی در درمان آن، اثرات عصاره هیدروالکلی برگ زیتون با و بدون فعالیت ورزشی بر عملکرد عروق کرونری در رتهای نر دیابتی القاء شده توسط استرپتوزوتوسین بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ۵۰ موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن ۳۰۰-۲۵۰ گرم بهصورت تصادفی به ۵ گروه ۱۰ تایی شامل: کنترل سالم، دیابتی کنترل، دیابت + فعالیت ورزشی، دیابت + عصاره برگ زیتون، دیابت + فعالیت ورزشی + عصاره برگ زیتون تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید- استرپتوزوتوسین القاء شد. آزمودنیها به مدت ۸ هفته و هر هفته ۵ جلسه به تمرین روی نوار گردان پرداختند. هم زمان گروههای تحت درمان با عصاره برگ زیتون، روزانه mg/kgbw۲۰۰ عصاره را به صورت گاواژ دریافت نمودند. ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، قلب حیوانات به دستگاه لنگندرف منتقل و وضعیت همودینامیک بررسی و رتها کشته شدند و سطوح آنزیمهای آنتیاکسیدان و لیپوپروتئینها در خون اندازهگیری شد.
یافتهها: انجام ۸ هفته تمرین هوازی توام با عصاره برگ زیتون سبب افزایش فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دسموتاز و کاتالاز و افزایش سطوح لیپوپروتئینهای HDL و LDL در رتهای دیابتی شد، ولی تاثیری بر کاهش میزان LDL نداشت. همچنین با جلوگیری از افزایش پاسخ به تنگکننده عروق کرونری ناشی از دیابت و افزایش پاسخ به گشادکننده عروق کرونری توام بود.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر میتواند در افزایش تمایل به استفاده از ورزش و عصاره برگ زیتون در درمان بیماران دیابتی و پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی مانند اختلالات اندوتلیال عروق کرونری در بیماران دیابتی موثر باشد.
صدف حسین نیا، مریم قانع، جمیله نوروزی، فرزانه حسینی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: سلول‏های پیش ساز اندوتلیال (EPC) و سلول‏های بنیادی مزانشیمی (MSC) اثرات مفیدی در درمان سپسیس دارند، اما هنوز اثرات تزریق همزمان MSC و EPC در درمان سپسیس بررسی نشده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر درمانی EPC+MSC بر کاهش پاسخ التهابی سیستمیک در مدل سپسیس القایی با لیپوپلی‏ساکارید(LPS)، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، سلولهای MSC وEPC مغز استخوان موش جداسازی و با استفاده از فلوسیتومتری، نشانگرهای سطحی آنها بررسی شد. در مجموع ۴ گروه موش (گروه‏های ۱۲تایی) وارد مطالعه شدند. گروه کنترل که هیچ تیماری نداشتند، گروه دوم LPS به صورت درون صفاقی، گروه سوم پس از تلقیح LPS، بافر PBS و گروه چهارم پس از تلقیح LPS، سلول EPC و MSC دریافت کردند. سطح سرمی و بافتی IL-۱β، TNF-α، IL-۶ و IL-۱۰ و سطوح سرمی CRP و آنزیم‏های کبدی توسط کیت‏ تعیین شد. از آنالیز واریانس یک طرفه و post hoc برای مقایسه گروه‏ها استفاده شد.
یافتهها: شاخصهای سطحی سلولهای MSC و EPC توسط فلوسایتومتری تایید شد. تزریق EPC+MSC سطح سیتوکین‏های پیش التهابی را کاهش (۰/۰۰۱P<)، غلظت سیتوکین‏ ضد التهابی را افزایش (۰/۰۰۱P<) و میزان بقای موش‏های ناشی از LPS را افزایش داد (۰/۰۱P<). موش‏های تحت درمان با EPC+MSC، کاهش قابل توجهی در آنزیم‏های کبدی (۰/۰۵P<)، ادم ریوی (۰/۰۱P<) و سطح CRP (۰/۰۵P<) در مقایسه با گروه سپسیس القایی با LPS نشان دادند.
استنتاج: تزریق همزمان EPC و MSC منجر به کاهش پاسخ التهابی می‏شود. این مطالعه نتایج امیدوارکننده‏ای برای درمان سپسیس ارائه می‌دهد.
 
معصومه باغعلیشاهی، فاطمه پویا، مونا ساحلی،
دوره ۳۵، شماره ۲۴۴ - ( ۲-۱۴۰۴ )
چکیده

سابقه و هدف: توسعه یک ساختار مهندسی زیستی بافت کبدی دارای عروق، نیاز مبرم بخش بهداشت و درمان در جهت رفع تقاضای روز افزون پیوند کبد می‌باشد. جهت توسعه این ساختار ماتریکس‏های مورد استفاده مناسب باید زنده‌مانی سلول‌ها، عملکرد آن‌ها و توسعه ریز عروق‌ها را تضمین کند. علاوه بر این یکی از فاکتورهای لازم جهت تشکیل عروق خونی در ساختارهای مهندسی شده، سلول‏های اندوتلیالی و پریسیت‏ها می‏باشند، که باعث پایداری شبکه عروقی تشکیل شده می‏شوند.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، سلول‏های اندوتلیالی، درون هیدروژل مشتق از ماتریکس خارج سلولی کبد (LEM) به عنوان گروه کنترل و سلول‏های اندوتلیالی و سلول‏های بنیادی مزانشیمی در گروه هم کشتی درون هیدروژل مذکورکشت داده شدند. تشکیل عروق خونی و تراکم عروق خونی و تمایز سلول‏های بنیادی مزانشیمی به پریسیت‏ها ۱۰ روز پس از کشت سلول‏ها مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی‌ها به ‌منظور تعیین میزان کارآمدی هیدروژل مشتق از LEM در حمایت از فرایند رگ‏زایی و تعامل سلول‌ها برای توسعه یک ساختار عروقی پایدار انجام شد.
یافتهها: در هر دو گروه کنترل و هم کشتی، عروق خونی نابالغ در هیدروژل مشتق از ماتریکس خارج سلولی تشکیل شد؛ تراکم عروق خونی در گروه هم کشتی بهطور معنیداری بالاتر از گروه کنترل بود. بیان ژن α-sma بعنوان ژن موثر در رگ‏زایی نیز در گروه هم کشتی به میزان قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل بود. بیان پروتئین α-sma نیز در گروه هم کشتی نشان داده شد.

استنتاج: هیدروژل مشتق از ماتریکس خارج سلولی کبد با حمایت از ایجاد قطبیت در سلول‏های اندوتلیالی باعث تشکیل عروق خونی در ساختار مهندسی شده بافت کبد می‏شود. تراکم سلولی لازم جهت تشکیل عروق خونی ۱۰۰ هزار سلول در ۳۰ میکرولیتر است. علاوه بر این هم کشتی سلول‏های اندوتلیالی و سلول‏های بنیادی مزانشیمی باعث تقویت و افزایش تشکیل عروق خونی می‏شود که سلول‏های بنیادی مزانشیمی تاثیرات خود را از طریق مکانیسم‏های پاراکراین و تمایز به پریسیت‏ها اعمال می‏کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb